Wsparcie

Open search

A40 - wifi się wyłącza co chwilę

First Poster

Dzień dobry, mam problem z wifi w moim Galaxy A40. Co około 15-20 minut wifi przestaje działać, przy ikonce wyświetla się wykrzyknik. Zaczyna działać ponownie po wyłączeniu i włączeniu, po czym znowu się rozłącza po chwili.

Nie jest to problem sieci, pozostałe urządzenia łączą się bez zakłóceń. 

Bardzo proszę o rozwiązanie, mam telefon od tygodnia, problem występuje od początku.

Z góry dziękuję!

39 ODPOW. 39
Legend

Wybiesz zapomnij i połącz się jeszcze raz z siecią 

Screenshot_20190528-210235_Settings.jpg





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja




First Poster

Niestety, nie działa. Próbowałam tej metody i dalej ucina połączenie.

Superuser I
Superuser I

@KarolinaW, podobny problem występuje w niektórych modelach Galaxy A50. Zerknij na tę poradę i daj znać czy to pomogło.


>>> Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk! <<<
>>> Doceniaj i bądź doceniany. Kliknij w przycisk polubienie lub rozwiązanie tematu, aby docenić innych! <<<
First Poster

Też testowałam. Niestety nic nie pomaga i dalej się rozłącza. Przetestuję na innym wifi i jeżeli problem będzie się powtarzać, to oddam go na gwarancji. Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Superuser I
Superuser I

@KarolinaW, czy posiadasz najnowsze oprogramowanie układowe w telefonie? Napisz jaki posiadasz numer wersji oraz wariant telefonu. Możesz to sprawdzić przechodząc kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu.

 

wersja-oprogramowania.png


>>> Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk! <<<
>>> Doceniaj i bądź doceniany. Kliknij w przycisk polubienie lub rozwiązanie tematu, aby docenić innych! <<<
Legend

@KarolinaW  Czy telefon masz "XEO" czy od jakiegoś operatora ?

Przechwytywanie.PNG





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja




Observer

Witam. Czy udało się rowiązać problem?  Posiadam A40 od kilku dni i mam taką samą sytuację z WiFi. Po kilku minutach pokazije się wykrzyknik i rozłącza się z siecią. 

W kwestii oprogramowania mam wersję A405FNXXU1ASE4 , opr.dost. usług ITV/XEO, ITV/ITV ( o czym to świadczy?)

Legend

@szabka Region ITV (Włochy) czy był robiony debranding w serwisie do XEO ? Jak masz router model/marka ?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja




Superuser II
Superuser II

Z tego co widać, to nic nie było instalowane, czysta włoska edycja.

Pewnie empik, jakiś sklep internetowy albo samodzielny zakup.


Jeśli moja odpowiedź była pomocna kliknij  LIKE. Gdy rozwiązała problem skorzystaj z przycisku
Korzystaj z forum wygodnie i komfortowo - oto kilka dobrych praktyk!
Zanim zadasz pytanie, skorzystaj z wyszukiwarki, sprawdź czy ktoś podobnego już nie zadał.
Nie twórz nowego, dopisz się w już istniejącym, podobnym lub takim samym temacie.
Autorzy z największą liczbą like