Támogatás

Open search

ez mit jelent?"smart device" A tv azt írja csatlakozni akar...

MEGOLDVA
Apprentice

üdv mindenkinek, első okos tv-t használom, nem igen értek hozzá , be van állítva nettre kötve, használom tökély szóval ha egyszerűt kérdeztem ezért van . A kérdésem! ez a "smart device" valami csatlakozni akar, időnként jelzi a tv, megengedtem neki mert tegnap este kétszer is kidobta a tv, baj ha megengedtem? A wifi hálózatunk jelszóval védett, de mivel első okosom és nem értek hozzá már arra is gondoltam valaki kívülről akar valahogy a tv-re kapcsolódni, (tényleg nem értek hozzá de megijedtem)saját mobiltelefonom nem akartam a tv-vel összekötni, max annyi, ha ez számít, hogy a youtube-t néha telefonról indítom. Szóval szeretném kérdezni, hogy  mi ez a smart device, és baj e ha megengedtem hogy csatlakozzon. (azt állítottam be, hogy csak az elsőnél jelezze) előre is kösz :TOMI

1 ELFOGADOTT MEGOLDÁS

Elfogadott megoldások
Superuser I
Superuser I

Biztonsági rések és backdoor-ok mindenütt lehetnek, de amit a TV képernyőján látsz, azon kívül más elvileg nem történik a készüléken. Mondjuk az internetes távirányítás pont egy olyan dolog, amit ilyenkor el lehet követni meglepetésszerűen.

 

Ha a helyedben lennék, egyáltalán nem engednék be ismeretlen eszközt.

9 VÁLASZOK 9
Superuser I
Superuser I

A Samsung smart TV-k emlékeim szerint saját "hotspotot" használnak, emiatt az adott Wi-Fi hálózatra csatlakozás nélkül is lehet elérni a készüléket, például Smart View kérelemmel.

 

Esetleg ha adnál egy készülékazonosítót, utána tudnék nézni a dolgoknak.

Apprentice

Samsung ue49nu7102

 

A TV AZT írja a bele egyezésem nélkül semmi se csatlakozhat, elvileg semmi gyanús nincs DE mióta rá kötöttük a nettre , ha ez nincs csatlakoztatva folyamatosan kéri, köszi a segítséget, lehet hogy ártalmatlan dolog de én kicsit tartok tőle. Ha kiveszem hogy nem csatlakozhat, újra kéri . (ezt is csináltam már, hogy engedtem, majd kitöröltem, újra kérte) szóval szeretném tudni hogy ettől kell e tartanom, vagy valami rendszer dolog esetleg a házban lévő mobilokat érzi e stb... köszi

Superuser I
Superuser I

Ha elutasítod, nem kell mitől tartanod.

 

Az, hogy milyen módon kelnek önálló életre a készülékeid, neked kell tudnod.

Áramtalanítsd/Kapcsold ki a környezetedben lévő elektronikai eszközöket, ezzel talán ki tudod szűrni a dolgot.

 

A csatlakozási kérelemek kezelése:

Screenshot_2019-07-19 HUN_KM2DVBEUN-3 0 2_181205 0 pdf.png

Apprentice

köszi itt töröltem, de újra kérte, azt nem lehet neki megmondani hogy soha ne kérje? Vagy ha azt állítom be,hogy csak 1szer akkor lehet megérti? (amúgy azt hiszem a családba van samsung telefon, anno mintha azt olvastam volna a samsung tv az azonos márkájú telefont érezheti)

Superuser I
Superuser I

@Tomcsi  írta:

Vagy ha azt állítom be,hogy csak 1szer akkor lehet megérti?

 Nem hinném, de egy próbát megér.

Apprentice

köszi, bár ha semmi gyanús nincs,kell aggódnom, hogy valaki belenyúl a tv-be?

Superuser I
Superuser I

Biztonsági rések és backdoor-ok mindenütt lehetnek, de amit a TV képernyőján látsz, azon kívül más elvileg nem történik a készüléken. Mondjuk az internetes távirányítás pont egy olyan dolog, amit ilyenkor el lehet követni meglepetésszerűen.

 

Ha a helyedben lennék, egyáltalán nem engednék be ismeretlen eszközt.

Apprentice

gondolom magát tv-t lekapcsolni a netről radikális lépés lenne nem? (ha már okos...) egyáltalán ha lekapcsolom róla a netet, ez megszűnne hogy eszköz akar csatlakozni??úgy alakult áramot szereltek a házunkba meglett az áramtalanítás, az engedélyt tiltásra kapcsoltam..... megnéztem a tv nem  írja mi ez, csak amit a címben írtam meg annyit hozzá tesz, hogy mobil eszköz tartalmának lejátszása. (az én mobilomon nincsen a samsung programja amivel lehet a tv -t irányítani, meg még nem tudom mire való)

 

 

pont az ilyemiktől félve nem akartam smart-ot, csak amikor akciós tv-t hírdetett a szolgáltató nem tudtuk még mi az a Smart, elvileg én csak 1  124 centis tv-t akartam okosság nélkül pont mert attól félek, hogy felnyomják.... hát nem nyugodtam meg

 

most akkor inkább vegyem le a netről? youtob-ot használom meg az MLB- appon ott nézem a baseball-t ha már okos... vagy elég ha jelzéskor megnyomom a tiltást? ugye a tv is írja az engedélyem nélkül semmi nem kapcsolódhat.

 

ui: szóval ezt tavaly karira kaptam a szolgáltató valami hűségprogramja,(részletre olcsóbban lehet tv-t venni vagy mi) fene se tudta hogy okos, csak mivel kedvezményes volt részletre stb a szüleim azt mondták karira megkapom , csak mielőtt jönne az "akkor miért vettél okos-t" kérdés előtt írtam a méret volt nézve azt nem tudtuk mi a SMART jelzés

Apprentice

ez a saját hotspot Smart kérelemel  akkor is megy ha nincs a tv hálózaton?

Legelismertebb szerzők