Támogatás

Open search

Wifi

First Poster

Üdv.

ue46es8005u tipusu készülékem eddig kifogástalanul csatlakozott a wifi routerhez,de mióta új internet szolgáltató és új modem van azóta nem talál hálozatot.

Visszateszem a régi routert ,akkor ismét talál hálozatot,mi lehet a gond?

Régi router tplink WR542G

Új router.     D-link AC2600 dual band

Régi internet 15/1.5Mbit

Új 500/20Mbit

Köszönöm

 

2 VÁLASZOK 2
Helping Hand

Szia!

 

Amennyiben az új internet szolgáltatód a UPC, jelezd részükre, hogy az internet protokolt állítsák vissza az IPV4 verzióra, mivel ők az elmúlt időben frissítették azt az IPV6 verzióra, amit a tévékészülék nem támogat.

 

Javasolt még ezen kívül a Menü-Terméktámogatás-Öndiagnosztika útvonalon egy Smart Hub visszaállítást elvégezni, 0000 lesz a PIN kód, amennyiben te nem állítottál be más kódot.

 

Abban az esetben ha a fenti dolgok rendben vannak de az új routerrel továbbra sem működik az internet kapcsolat, javasolt egyeztetni a szolgáltatóval, mivel a leírtak alapján a régi, eddig használt routerrel nincs semmi gond.

 

Üdv!

 

 

Apprentice

Szintén ebben a cipőbe jártam több éven keresztül,hogy még a kedves SAMSUNG ügyfélszolgálat se tudott segíteni!! Külföldi oldalon találtam megoldást, és lám azóta sikeresen működik HURRÁ)

 

kikapcsolt állapotba lépjünk bele a szervizmenübe. (egymást követően)

INFO - MENÜ - MUTE - POWER egymást követően

serice menübe lefele nyillal menjünk

CONTROL (2) - SUB OPTION (2) - WIFI REGION E betüt állítsuk A betüre. kikapcs vissza és ezt követően állítsuk be az internetet.

Nekem bevált.

Legelismertebb szerzők