Támogatás

Open search

UE49M5502AK váltás komponens és kompozit bemenetek között

New Member

Sziasztok!

 

A tárgyban említett típusú TV-vel szeretnék régi játékkonzolokat használni, melyek közül néhány komponens, néhány pedig kompozit jelet tud kiadni.

Ezeknek a bemeneteknek a csatlakozóit a készüléken az eredeti RCA csatlakozók helyett egy 3 pólusú és egy 4 pólusú 3,5-es jack csatlakozóval helyettesítették - mert egy 125 cm-es készüléken egyértelmű, hogy nem fér el 6db RCA csatlakozó-, melyek egyik pólusára közösítették a kompozit videojelet a komponens Y csatornájával.

A problémám az, hogy ameddig a 3 pólusú (komponens PbPr) jack csatlakozó be van dugva, addig a TV menüjében nem tudom a kompozit bemenetet forrásként kiválasztani, mert az csak a komponens bemenetet ajánlja fel. Akkor is, ha a kábelhez nincs semmi csatlakoztatva (ez egyébként az ACCESSORY KIT feliratú, bemeneteket leíró lapon is jelölve van egy piktogrammal).

Mivel a TV falra van szerelve, a csatlakozók pedig messze vannak a szélétől, a kihúzás-bedugás műveletet minden alkalommal, amikor másik konzolt szeretnék csatlakoztatni vakon, egy olyan szűk résben kotorászva kell elvégeznem, ahova a kezem is alig fér be. (Ha nem kellene a fenti csatlakozót kihúzni, akkor legalább bedughatnék fixre egy hosszabbító kábelt, és tudnám annak a végén cserélgetni az eszközöket.)

Van arra bármilyen mód, hogy a menürendszerén keresztül, "szoftveres" úton meggyőzzem a készüléket arról, hogy a PbPr csatlakozó kihúzása nélkül is hajlandó legyen képet fogadni a kompozit bemeneten?

1 VÁLASZ 1
TiborL Moderator
Moderator

Szia!

 

Jelezd kérlek a történteket ügyfélszolgálatunknak a díjmentes 06-80-726-7864-es telefonszámon, mivel technikusaink egyike interneten keresztül rátud csatlakozni a tévére és közösen ellenőrizhetitek a beállítási lehetőségeket.

 

Üdv!

Legelismertebb szerzők