Támogatás

Open search

UE40H6500SL - Televízió nem kapcsol be

First Poster

Sziasztok!

Kb 3 és fél éve vásároltam a fenti modellszámú televíziót. Az elmúlt évben alig használtam, csupán kétszer-háromszor kapcsoltam be. Akkor prímán működött. A kábel sem volt bedugva az elmúlt két hónapban. Mai állapot: kábel bedug, jobb alsó sarokban állandóan világító piros fény, irányító egyszeri lenyomásával 5-6 automatikus villogás, azután piros fény kialszik,  irányító lenyomásakor másodpercnyi villanás, egyéb módon a televízió nem reagál, nem kapcsol be. Irányító fent említett első lenyomásától kezdve a hátlap alól látszó kék fény. Mi lehet a probléma? Olvastam már mindenféle rémségről, alaplapcseréről meg többtízezres tételekről, de félrediagnosztizálásról is, valójában szimpla lámpacseréről. Mi a tipp? Meg vagyok döbbenve, hogy használat hiányában bármi is elromolhatott benne. Kérek szépen segítséget.

Köszönöm

 

3 VÁLASZOK 3
Helping Hand

Szia Bernadett!

 

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget.

 

Ezt a jelenséget több tényező is befolyásolhatja, javasolt mindenképp egy márkaszervizzel felvenni a kapcsolatot, így a technikus szakértők személyesen kivizsgálhatják a tévét és így rálátásuk lesz a rendellenesség okozójára.

 

A hozzád legközelebbi márkaszervizek elérhetőségét az alábbi linken találod :

 

https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/

 

Üdv!

 

Superuser II
Superuser II

Kedves Bernadett!

 

Ha a TV háttérvilágítása egy pillanatra felvillan (azaz nem teljesen sötét), akkor minden bizonnyal a LED-es háttérvilágítás jó. Sajnos az a leggyanusabb, hogy a TV alaplapja vagy a tápellátást biztosító panel hibásodott meg, de ezt csak szervízben tudják biztosra megmondani.

Ha a TV nem volt használva és be sem volt dugva (azaz nem károsíthatta pl. közelben becsapódó villám), akkor a következőre tippelnék: az elektronikai eszközök tápegységeiben nagyon gyakran használnak úgynevezett elektrolit kondenzátorokat. Ezeknek van egy olyan hátrányos tulajdonságuk, hogy a bennük lévő folyékony elektrolit "kiszárad" a használattól függetlenül, emiatt a tápegység már nem tudja a normális működéshez megfelelő feszültséggel ellátni az alaplapot. Ezek "filléres" alkatrészek, de sajnos így távolról elég nehéz diagnosztizálni pontosan a hiba okát. A bevizsgálás díja nem olyan húzós, hogy nem érjen meg egy próbát szerintem.

 

Üdv,

Ádám

Highlighted
First Poster

Szia!

Ha nem gond megkérdezném hogy mennyibe került a javítás mert az én tévémnek is ugyan ez a baja?

Legelismertebb szerzők