Támogatás

Open search

UE40D6500 hang kimenet

Highlighted
First Poster

Sziasztok

Fenti televízió típusra kötöttem újonnan egy soundbart.

Szeretnem megoldani hogy a tv Audio kimeneti jele automatikusan változzon az éppen aktuális formátumra. Ha jelenleg pl  DD tartalom megy akkor azt közvetíti a tv az ARC HDMI -n keresztül a soundbarnak. Ha viszont a film hangját át állítom  pl DTS-re, akkor ezt a tv automatikusan nem állítja át, hanem nekem kell minden egyes forrásnak és minden egyes alkalommal az éppen aktuális forráshoz igazítani a beallitasokban.  Nincs ennek valami olyan beállítása a tévén hogy automatikusan a primer jelet továbbítsa? Elég bosszantó ha minden film vagy forrás elindítása előtt  egyesével a ‘menü- beállítások- hang-.... ‘ kell babrálni. 

A legfrissebb sw lett USB-ről telepitve a tv-re

Helyesek az infoim hogy a ARC HDMI kimegy a DD, 5.1, DTS  jel is? A Master AUDIO már nem megy át , ezt nem támogatja a készülék. Ugye?

Mi a helyzet az optikai kábeles be kötés esetén? Ott milyen formátumok a támogatottak illetve hol érhető el a legjobb Audio minőség? Köszönöm

 

1 VÁLASZ 1
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

A megjelölt tévékészülékek audio kimeneti jele nem változhat automatikusan, mivel maga a készülék nem tudja megmondani, hogy milyen kódolású jelet kap, ezért szükséges manuálisan beállítani. 

ARC esetén támogatott maximum a Compressed 5.1, ez felett semmi.  eARC fogja majd támogatni (új szabvány) az uncompressed 7.1-et is.

Egyébként HDMI esetén magasabb felbontású hangot is továbbítani lehet, illetve ARC esetén tudod a hangerőt is szabályozni. 


Üdv.,

Legelismertebb szerzők