Támogatás

Open search

Tv alap forrás beállítása

Highlighted
New Member

Üdv,

 

Van egy 55" Samsung ívelt tvm 1202 szoftverrel, olyan kérdésem lenne hogy hol tudnám beállítani azt hogy a tvm bekapcsolaskor valamelyik hdmi portot jelenítse meg és ne a tvt akarja forrásként használni mert média boxon keresztül tvztek!

 

Köszönöm!

1 VÁLASZ 1
Superuser II
Superuser II

Kedves Erik!

 

Legjobb tudomásom szerint a TV-nek az utolsó használt bemenetet kéne megjelenítenie bekapcsoláskor. Tehát, ha legutóbb HDMI-vel használta, akkor a HDMI porttal kéne bekapcsolni, külön alapértelmezett forrás beállításának lehetőségéről én nem tudok. Ebben az esetben a legvalószínűbb okok szerintem az alábbiak lehetnek:

  • A TV-t a csatornaváltó gombokkal kapcsolja be, emiatt a TV alapból a TV adás üzemmódban indul. Erre megoldás, ha a távirányítón lévő bekapcsológombbal kapcsolja be a készüléket.
  • Hamarabb kapcsolódik ki, vagy megy alvó üzemmódba a médiabox, mint a TV. Így kikapcsoláskor a TV már nem érzékel HDMI bemenetet (hiszen a médiabox ki van kapcsolva), és automatikusan visszavált TV adásra, majd következő bekapcsoláskor emiatt így indul el. A kijelzőn látható, ha bemeneti forrást vált a készülék, így ezt le tudja ellenőrizni.

Ha a médiabox támogatja a HDMI-CEC szabványt, akkor érdemes lehet ezt mind a két készüléken bekapcsolni. Ennek segítségével a TV automatikusan csatlakozni fog a médiaboxhoz. A funkciót az alábbi menüpontban érheti el a TV-jén:

Beállítások -> Általános -> Külsőeszköz-kezelő -> Anynet+ (HDMI-CEC)

Kérem írja meg a médiabox és a TV pontos típusát, ha ezzel kapcsolatban további segítségre van szükésge.

 

Üdvözlettel,

Ádám

Legelismertebb szerzők