Támogatás

Open search

Smart TV KODEK probléma

First Poster

Tisztelt Samsung,

 

Egy UE50KU6000 Smart TV-m van. Sajnos olyan videókat amelyeket korábban meg tudtam nézni a televízión, valamilyen oknál fogva már nem játsza le. Elképzelhető, hogy frissítés után bizonyos KODEK-ek tölődtek, vagy felülíródtak. Mi a teendő, hogy a korábbi állapot visszaáljon. Néhány videónál pedig a "nem támogatott videó formátum" üzemetet írja ki.

 

Üdvözlettel:

Totya

9 VÁLASZOK 9
Helping Hand

Szia Totya!

 

A szofver frissítés semmiképp nem jár azzal, hogy a korábban támogatott videókodekek törlődjenek vagy felülíródjanak.

 

Az alábbi linkre kattintva a használati útmutató 103-ik oldalán találhatod az összes támogatott kodeket: http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201612/20161209100212986/HUN-JZDVBEUK-1.1.3.pdf ,érdemes leellenőzini, hogy azok a bizonyos videók, amik korábban működtek megegyeznek a támogatott formátumoknak.

 

Üdv!

First Poster

 Üdv!

Szintén ezzel a hibával kűzdök, eddig egy UE46EH5300 FHD tévém volt minden MKV film, sorozat hibátlanul futott rajta, amit egy külső HDD-ről USB-vel közvetlenül a tévéhez csatlakoztattam (1TB NTFS).

Most vettem egy UE50MU6102 UHD tv-t, és az eddig hibátlanul futó MKV-t sem hajlandó lejátszani. Van sorozat, melynek a 10 részéből csak 8 lejátszható, 2 “nem tamogatott”. 

 

A kodekeket ellenőriztem, a tv-n feltüntetett kritériumoknak mind megfelel.

A filmek más tv készüléken futottak/futnak.

Merevlemez is jól üzemel.

 

 

 

Választ előre is köszönöm. 

New Member

Szia Petya, belefutotttam Én is. Apróbetűsön ott van... a 2018-ban kiadott készülékek nem támogatják a divx kódolàst.

Apprentice

Üdv!

Szomorúan olvasok! :-(

Egy UE49K550-s készülékem van. Pár napja lett a "jelenség" - a szokott online filmes oldalaimon nem jelentek meg a videók. Van amelyiken pár filmet, sorozatot tudok nézni, de legtöbbnél " Skin IO ERROR" felirat jelenik meg. Ma az ügyfélszolgálaton smart hub visszaállítást javasoltak, de nem oldotta meg a porblémát!

Gyakorlatilag a youtubon kívül semmit nem tudok nézni, ott mindent lejátszik furcsa mód, böngészőből is.

Igazából csak félig smart már ez a készülék! :-(

Judit

First Poster

És akkor most mi a teendő??! Pl .. eladni ..venni 2019-es tvt?? Vagy mi ..mert nekem is ugyanez volt,persze online ügyfélszolgálat majd jól visszaállítja,de semmi ...nem megy már semmi online video ..🤬😠

KittyM Moderator
Moderator

Szia,

egyre több filmezésre alkalmas alkalmazás válik elérhetővé a tévék internetes felületén mint pl. Netflix vagy HBO GO (mindkettőt használom és még nem volt problémám a filmlejátszással).

Javaslom próbáld ki ezeket 😊 

Apprentice

Kedves Moderator!

Első mondatban talán jól esett volna, egy bocs a Samsung nevében, de a régebbi készülékeitek már csak ennyit tudnak! :-(

Másodszor sajnálkozva írhattad volna, hogy bocs csak fizetős lehetőség maradt ezekre a tévékre! :-(

Egy kicsit bosszantó, hogy 1-2 éves készüléknél gyakorlatilag felére korlátozódik a használhatósága és Te kicsit irritálóan közlöd, hogy ezentúl 5-6 Forintba kerül majd, ha online filmet akarunk nézni! Plusz az HBO-GO és a Netflix is megszabja, hogy mit nézz - a saját sorozatait, filmjeit többnyire!

 

Javaslom, hagyd ezt a munkát ezzel a stílussal! :-)

 

KittyM Moderator
Moderator

Szia!

Sajnálom ha irritálónak tűnt a válaszom.

Amennyiben maradnál az online filmek lejátszásánál alternatív megoldásként van lehetőséged HDMI kábellel csatlakoztatni laptopot vagy számítógépet a tévéhez mivel úgy elérhetőek az online filmnéző oldalak és lejátszhatóak a filmek.

*ezek az oldalak nem amiatt nem elérhetőek mivel a tévéd K szériás, hanem mivel az oldalak számítógépre vannak kialakítva és a filmlejátszás alkalmazásokból garantált a tévéken

Apprentice

Szia!

 

Mindent értek és sok mindent tudok, köszönöm!

Össze tudnám kötni a tv-t több mindennel, hogy ott nézzek online filmeket, de nem fogok ezzel bajlódni, hiszen azért vettem "okos" tv-t, hogy ne kelljen!

2-3 hónappal ezelőttig ezek a K szériás tv-k is simán vitték az online filmeket minden oldalról, tehát nem az internetes oldalak pakoltak fel ezernyi tartalmat újra a K szériás tv-k ellen, hanem a tv-n történt változás. Ez a felháborító, hogy egy frissítéssel elavulttá válik egy nem túl "öreg" készülék!  Ezt nehéz bármilyen magyarázattal elfogadtattni az emberekkel,  hiszen nem ezért vásárolták meg ezt a tv-t. 

Személy szerint azért választottam Samsungot, mert a minőség is fontos volt, nem csak az "okosság"!  Az okosság nagy részben eltűnt, most már a minőség keserédes! :-(

Egy hasonló kaliberű, hasonló korú "noname" vagy más márkájú tv  simán lejátsza ezeket a a Samsung által elavultnak titulált internetes tartalmakat!

Abban biztos vagyok, hogy a következő tv-m vagy bármilyen más műszaki cikkem Samsung nem lesz!!!!

 

Legelismertebb szerzők