Támogatás

Open search

HDMI ARC hangerő probléma

Apprentice

Szia,

 

sajnos nem találtam rá normális megoldást, roppantul bosszantó, és kiábrándultam a samsungból. Több helyről hallottam már, hogy ismerik ezt a problémát, de nem tudnak rá megoldást, és hülyeségekkel próbálkoznak (TV gyári visszaállítás, amit magamtól is megcsináltam többször is, stb..)

 

Nálam olyan megoldás született, hogy az 5.1-em mstereo helyett night üzzemódra van állítva, a TV pedig DTS Neo 2:5-be. Ez a páros nagyjából azt a hangot adja, mint előtte volt. De mihelyt visszaállítanám az 5.1-et mstereoba, már ugyanúgy halk, szóval ez nem igazán megoldás, csak mégsem akartam újat venni... Ha pedig gépről nézek 5.1-es filmet Serviio progin keresztül, akkor át kell állítanom az 5.1-et, meg a TV is megy át Dolby-ba, és hangosra veszem annyira, hogy tudjam élvezni is...

Itt tudsz még utána olvasni, hátha neked valamelyik javaslat megoldja, én végig mentem rajtuk, semmi sem segített:
https://eu.community.samsung.com/t5/TV-Audio-Video/UE49MU7070-amp-HW-MS650-soundbar-low-volume-probl...

Amit legutóbb javasoltak, hogy állítsam a TV-ben a hang üzemmódot smartra, ott nekem ki van szürkézve az állítási lehetőség. Olvasd végig őket, van több tipp is, hátha..

 

Aztán ha valamelyik megoldotta, írd le légyszi hogy melyik volt

 

Peti

First Poster

Szia ma kiírtam a hibát : Ahhol ccsináltam egy videót is róla https://drive.google.com/file/d/1Wutu-Tu_BaVc9sqwkhuy115xrmSVGibB/view?usp=sharing  

 

Így tökéletesen múködött :Először csak optikán külső  hangszórón a tévén . itt érezhető hogy jó a hangzás és autómatán beindul a dts 10 es hangerőn szétszedi a házat , de ha rákötöm hdmi arcra átkapcsol házimozira és lecsökken a hang a negyedére és csak pcm lesz a lehetőség a hang 10 es hangerőn nem is hallható.

 

És később jött egy tipp amitől nekem jó lett most hdmi kábel arcal : Beléptem a samu servízmenújébe  kikapcsolt állapotban info, menú, mute, power, itt megkerestem az advanced részt és négy 0000 val visszaálítottam utánna csináltam egy factory resetet és elölről beállítottam a digi szolgáltatomra a tévét automatikus hangolással utánna kimentettem a csatornákat a gépemen egy samu editorral  https://drive.google.com/file/d/0Bw1WCb0NMgRsT1BWXzVLc2R3OFU/view?usp=sharing  megszekesztettem a sorrendet és visszatöltöttem a tévére. és most a 10 es hangerőn dübörög hdmi arcal. Hang beállításhoz nem nyúltam a tv ben esetleg azoknak a csatornákat amik támogatják a dolbyt magyar 1 duna stb stb beállítottam dolbyra pcm ről és az rf -et Linére tettem.

 

 

 

 

Apprentice

Szia,

 

köszi szépen a tippet, az létezik, hogy nekem nincs Advanced menüm? Megnéztem a videót is, teljesen ugyanez a szitu nálam is..
Az a baj, már bárhol olvasok vmi megoldást, az tuti, hogy nekem nem fog működni. Itt kellene lennie alul az Advanced-nek, de nincs

0-02-05-d4d8b61a662666cb8f44befed30939f2fcf8ac732eac6fcd3f3ade898c510a97_544cc33b.jpg

Highlighted
First Poster

lehet az option részbe tették milyen típus a tv éd? 49k6370 ? nézd végig az összes menüt benne  jobb nyillal mész bele és a félkör nyillal mész vissza vagy állíts el értéket és tedd vissza ahol volt lehet utána jelenik meg .  Amúgy ezen a tv én lehet engedélyezni a bloetott kapcsolódást is azt hiszem.  De írtam neked privátot is.

 

Hasonló képpen..

https://www.youtube.com/watch?v=e2u9k2MD7Ds

 

Legelismertebb szerzők