Támogatás

Open search

Gondolatok a 2018 tévékről

MónikaSz Moderator
Moderator

Sziasztok,

 

Arra gondoltam, hogy jó lenne egy olyan beszélgetés indítása, ahol az emberek megoszthatják a tévékészülékükkel kapcsolatos képbeállításaikat. Érdekes lenne látni azt, hogy ki mennyire és milyen képbeállítást kedvel, így mások is meríthetenek ötleteket, hogy növeljék a képélményt. Gondolok itt kontraszt, a fényerő, a szín stb. beállításokra.

 

Ugyanakkor aki rendekezik vagy már látta a 2018 QLED tévéket, mi a véleményed/tapasztalatod az Ambient módról, a rejtett kábel csatlakozásról, One Remote Control-ról stb.?

 

2 VÁLASZOK 2
Navigator

Szia!

 

Beállítások szempontjából nem vagyok túl kreatív, mivel általában csak sorozatnézésre használom a tévét, így a standard funkciók tökéletesen megfelelnek.

Én akárhányszor láttam már 8K-s QLED tévéket mindig csodálkoztam, hogy lehet ennyire részletgazdag képeket megjeleníteni, az Ambient mód pedig szerintem nagyon feldobja a nappalit

Highlighted
Superuser II
Superuser II

Sziasztok!

 

Nekünk otthon még egy régebbi 3D Smart TV-nk van, és az alapbeállításokon használjuk a kijelzőt. Ennek leginkább az az oka, hogy sok természetfilmet nézünk, és azokon általában felhúzzák a szaturációt, hogy élénkebbek legyenek a színek. Ha ezen én még "javítani" próbálnék, az csúfos végeredménnyel járna. Valószínűleg az újabb modelleken ez már jobban/máshogy működik. Meg igazából az a legnagyobb baj, hogy a műsorszolgáltatók is eltérő képminőségben szórják az adást, így az egyiknél több, míg a másiknál kevesebb kontraszt lenne az ideális. Ez a TV a sötét filmeket nagyon nem szereti, de nincs energiám mindig átállítani a kijelző beállításokat.

 

A QLED tévék pedig nagyon ott vannak a szeren, bár sajnos nem az én pénztárcámnak találták ki őket, de valamiről álmodozni is kell  Nekem nagyon tetszik az Ambient (vagy magyarul Háttér) mód olyan funkció, amit a konkurens OLED panelekkel nem lehet megcsinálni, és a TV képminőség ténylegesen lehetővé teszi, hogy egy interaktív képkeretként használd a készüléket. Egyik nap van Gogh, másik nap Picasso csüng a faladon.

Legelismertebb szerzők