Támogatás

Open search

Automatikus frissítés keresésének kikapcsolása

Highlighted
First Poster

Samsung UE65MU6455
Firmware: 1270.3

 

Hogyan lehet a minden bekapcsolás után automatikusan elinduló frissítés keresést kikapcsolni? Nagyon zavaró a felugró ablak, ami a teljes képernyőt elfoglalja.

 

4 VÁLASZOK 4
KittyM Moderator
Moderator

Szia @vtibi !

 

Próbáltad kikapcsolni a készülékeden az autómatikus frissítésletöltést a Beállítások-Terméktámogatás-Szoftverfrissítés-Automatikus szoftverfrisstés menüpontokat követve? 

 

Amennyiben ezt megtetted és továbbra is megjelenik a frissítés keresés javasolnám, hogy végezz el egy visszaállítást a tévén. 

 

üdv. Kitty 

Apprentice
Szia sok internetes fórumon azt írják a felhasználók, hogy a tv-t nem frissítik, (mert utána nem biztos a rendes működés) én első okos tv-t használom, eddig négyszer frissített mindig engedtem, de félve várom vissza kapcsol e stb... magán itt a samsung fórumon is írtak gondokat, a KÉRDÉS, valóban nem érdemes a tv-t frissíteni amég minden jó és szépen működik, vagy ha van frissítés inkább tegyem rá? köszi
Superuser II
Superuser II
Szia!
Alapvetően én akkor javaslom a frissítést, ha valamilyen oknál fogva nem megfelelő a TV működése.

Okos TV-t frissítés általában akkor szokott kelleni, ha valamelyik internetes szolgáltatás formája módosul (pl. YouTube-nál küzdenek a videók, zenék letöltése ellen és emiatt időszakonként cserélgetik az tartalom hozzáférésének módját), vagy valamilyen biztonsági rést fedeztek fel a készülék szoftverében, amin keresztül sebezhető lehet a TV (bár jóval kevesebb személyes adat van egy okostévén, mint egy okostelefonon, szóval ez nem feltétlenül fontos mindenkinek), esetleg jogszabályváltozás miatt módosítani kellett egyes szolgáltatások módját, elérhetőségét, vagy ténylegesen szoftverhibát kell javítani, vagy új funkciót tesznek elérhetővé.
A rendszer frissítése mindig rejt magában egy kis rizikót, mert ha valami miatt megszakad a folyamat, működésképtelenné válhat a TV (pl. a szomszéd épp frissítés közben gondolja úgy, hogy neki villanyszerelőset kell játszania, és lecsapja az emeleti főbiztosítékot), nem véletlenül írja ki minden elektronikai berendezés frissítés közben, hogy "Ne kapcsolja/húzza ki az eszközt". Szerencsére ennek már jóval alacsonyabb a kockázata, mint 10-15 évvel ezelőtt, de sajnos előfordul. Nekem az a véleményem, hogy ha tökéletesen megfelel valakinek úgy a TV működése, ahogy éppen van, akkor érdemes kikapcsolni az automatikus frissítést, hogy elkerüljük a felesleges rizikót.
Ha pedig később valami elkezd nem működni, vagy tudomásunkra jut, hogy egy számunkra előnyös frissítés jött ki, akkor manuális frissítjük a legújabb verzióra.
Apprentice
Az automatát már rég kilőttem, de akkor szerintem kézzel se frissítem, jó ez így, azt hittem hogy kell mint a sz.gépet stb... ,
Legelismertebb szerzők