Support

Open search

[How-to] Wat moet ik doen als de wifi- of LAN-verbinding niet (goed) werkt op mijn tv?

JetM Moderator
Moderator

Als de tv niet met het internet kan verbinden, of wel verbonden is maar niet goed werkt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Wij adviseren om de onderstaande stappen te doorlopen en te controleren of het probleem hierdoor wordt opgelost.  

 

Als je tv niet kan verbinden met het internet via een LAN-kabel, volg dan de volgende stappen: 

 

Tv kan niet verbinden met internet via LAN-kabel
 1. Test de LAN-kabel in een ander apparaat, zoals je laptop. Als bekabeld internet op je laptop wel werkt, ga naar stap 4. Zo niet, ga naar stap 2.
 2. Test een andere LAN-ingang van je router. Als bekabeld internet nu wel werkt, dan is de poort van de router kapot. Zo niet, ga naar stap 3.
 3. Test een andere LAN-kabel op je tv. Als de tv nu wel bekabeld internet heeft, is de LAN-kabel defect en is het probleem opgelost. Zo niet, ga naar stap 4.
 4. De LAN-ingang van de tv is waarschijnlijk kapot. Neem contact met ons op, zodat we een reparatieverzoek voor je kunnen indienen.

 

Wanneer de tv geen draadloos netwerk vindt, volg dan de volgende stappen:

 

Tv vindt geen draadloos netwerk
 1. Test met een hotspot. Maak van je smartphone een hotspot en test of de tv daar wel mee kan verbinden. Zo ja, ga naar stap 2. Zo nee, ga naar stap 3.
 2. Controleer de afstand van de router tot de tv. De router mag maximaal 5 meter verwijderd zijn van de tv, zonder onderbreking door grote obstakels zoals muren.
 3. Controleer het MAC-adres. Dit doe je via Menu - Ondersteuning - Contact opnemen met Samsung. Scroll naar beneden naar 'Controleer draadloos MAC adres'. Indien dit MAC-adres bestaat uit allemaal nullen of dezelfde letters of tekens: reset dan de tv; Geen resultaat? Neem contact met ons op, zodat wij een reparatieverzoek kunnen indienen.
 4. Reset de router: dit kun je doen door de stroom minstens een minuut van de router af te halen.

 

Als de wifi niet (goed) werkt op je tv, volg dan de volgende stappen: 

 

Wifi werkt niet (goed)
 1. Test met een hotspot. Maak van je smartphone een hotspot en test of de tv daar wel mee kan verbinden. Zo ja, ga naar stap 5. Zo nee, ga naar stap 2.
 2. Wijzig de internetinstellingen op je tv. Dit doe je via Menu - Netwerk - Netwerkstatus - IP-inst.
  IP-adres: Automatisch ophalen
  DNS: Handmatig instellen - 8.8.8.8.
 3. Test bekabeld. Werkt internet zo wel? Neem contact met ons op zodat wij een afspraak voor hulp op afstand voor je kunnen inplannen. Werkt internet zo ook niet? Controleer de softwareversie en update indien nodig. Voer daarna een Smart Hub reset uit en eventueel een reset van de gehele tv.
 4. Wijzig de volgende instellingen van je router:
  - Netwerknaam (bijv: “harry_thuis” naar “harry123”)
  - Wijzigen versie internetprotocol: IPv6 -> IPv4
  - DHCP moet ingeschakeld zijn.
  - Openen poorten: poort 445, 443 en 80 openen (nvt bij particuliere klanten).
  Lukt het niet om dit zelf te doen? Neem dan even contact op met je provider.

 

Mocht het probleem na het uitvoeren van bovenstaande stappen nog niet verholpen zijn, neem dan gerust contact met ons op!


---------
Signature-S10
1 ANTWOORD 1
First Poster

Zou zelf ip niet dynamisch  intellen naar statisch hierdoor wordt ipv4 geforceerd en kunnen andrer apperaten wel iver ipv6 naar buiten verder 8.8.8.8 is google dns als secundair dns instellen primair dns is dan zelfde als de gateway dit is de dan de dns van isp heb zelfde probleem gehad met ipv6 mac casting en binding ging over zijn nek door dualstack ip

Top Posters