Támogatás

Open search

Hét nyári ötlet szabadtéri edzéshez

Explorer

Most, hogy már javában itt a nyár, mindenki szeretne jobb formába lendülni. De megfordult-e már a fejedben az, hogy ahelyett hogy egy sötét edzőteremben kínzod magad a futópadon vagy fekvenyomó padon, ugyanolyan, vagy még jobb eredményt is elérhetnél a friss levegőn?

 

Ha az edzésterved kezd unalmassá válni, és szeretnéd kicsit felfrissíteni, érdemes megfontolni a szabadban történő edzést. Ahhoz, hogy az edzéseid eredményesek legyenek, nem feltétlenül kell súlyzókat vagy gépeket használnod,  bővan akadnak olyan gyakorlatok, melyek ugyanolyan kihívást nyújthatnak, mint az edzőtermi gyakorlatok.

logo_futás.jpg

 

Ha pedig nem hiszel nekünk, használd a Galaxy Watch Active aktivitásmérő funkcióját, és kövesd nyomon a pulzusod az általunk ajánlott 7 szabadtéren is végezhető gyakorlat közben, és hasonlítsd össze az edzőtermi edzéseiddel. Ebből láthatod, hogy komolyan beszélünk.

 

  1. Tricepsz tolódzkodás:

Egy olyan gyakorlat, amely bármelyik parkban végezhető egy pad segítségével. Támaszkodj meg hátul egy vízszintes padon, hogy a kézfejed előre nézzen, engedd lefelé a tested úgy, hogy a könyököd hátrafelé menjen addig, amíg merőleges szöget zár be a felkar és az alkar.

 

  1. Dombra futás:

A nagy intenzitású sportot kedvelő atléták egyik kedvenc gyakorlata, mint például a boxolóké vagy focistáké. Egyszerűen csak keress egy meredek dombot, és sprintelj fel rajta ahányszor csak a tüdőd vagy a lábad bírja.

 

  1. Burpee:

Egy újabb magas intenzitású gyakorlat: ereszkedj le guggoló helyzetbe, majd fekvőtámasz pozícióba, és egy gyors mozdulattal ugorj a levegőbe a tested teljes kinyújtásával. Próbálj megcsinálni tíz darabot, és azonnal érezni fogod a hatását.  

 

  1. Guggolás:

Egy alap izomépítő gyakorlat, mely abból áll, hogy leereszkedsz olyan mélyre, amennyire csak tudsz, és aztán felegyenesedsz.

 

  1. Hegymászás:

Fekvőtámasz helyzetből emeld fel a lábad a mellkasodig, amilyen gyorsan csak tudod. Próbáld ki ezt a gyakorlot egy teljes percig egy igazán izzasztó élményért.

 

  1. Fekvőtámasz:

Minden mell- és karedzés alapja legyen az edzőteremben vagy azon kívül. Fekvőtámasz helyzetből ereszkedj le, majd nyomd ki magad a karod segítségével.

 

  1. Ugrókötél:

Csak egy ugrókötélre lesz szükséged ehhez a gyakorlathoz, és egy kis láb koordinációra. Elsőre nehéznek tűnhet, de nagyon gyorsan tanulható.