Támogatás

Open search

Galaxy Watch Bluetooth+LTE verzió tippek, és tudnivalók.

Highlighted
MEGOLDVA
Superuser II
Superuser II

Sziasztok!

samsung galaxy watch.jpgElsősorban a Galaxy Watch eSIM-es verziójáról szeretnék veletek megosztani pár hasznos tanácsot és tudnivalót, illetve információt adni mi is az az eSIM-, illetve multiSIM szolgáltatás. A Galaxy Watch 46 mm-es (SM-R805), és 42 mm-es (SM-R815) LTE képes okosórákat, a Magyar Telekom Nyrt. forgalmazza és nyújt hozzá megfelelő szolgáltatást

Kérhetünk új előfizetéssel, azaz új telefonszámmal eSim szolgáltatást az óránkhoz, vagy már meglévő előfizetésünkhöz multiSIM szolgáltatást. 

  • eSIM: A fizikai sim kártya helyettesítője, legyen szó akár okostelefonokról, vagy viselhető eszközökről. Az alapvető változtatás a SIM kártya közvetlenül a készülékbe történő telepítésében van. Aminek előnye, hogy univerzális, kevesebb a Sim kártya sérülésének veszélye. Ami jelen esetünkben azonban lényeges, hogy az óránkkal akkor is fogadhatunk és indíthatunk hívásokat, ha a telefonunkat nem vittük magunkkal, azaz önállóan képes működni bluetooth kapcsolat nélkül. 
  • multiSIM: A MultiSIM szolgáltatás keretében egy előfizetéshez  akár több SIM-kártya  is igényelhető, mely lehet eSIM vagy hagyományos SIM egyaránt. Ezáltal több eszközön használhatunk egy telefonszámot. 

Ha már meglévő előfizetéssel kérünk multiSim szolgáltatást, akkor az óránk ugyanazt a telefonszámot használja, amit a telefonunk. A telefonunk és az óránkat a Galaxy Wearable app és a szolgáltató által adott QR kód és útmutó segítségével tudjuk összepárosítani. 

!Tipp! : Ha a készülékünk dual simes és mindkét SIM slotot használjuk érdemes kivenni a párosítás ideje alatt azt a SIM kártyát, ami nem az adott szolgáltatáshoz tartozik. 

A párosítás után a telefon és az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál egymással mindaddig, amíg a kapcsolat meg nem szűnik, ezután vált át az óra önálló módba. Így ha a telefonunk nélkül indulnánk el valahova, vagy lemerülne, az órán keresztül fogadhatunk és indíthatunk is hívásokat. 

 

Az esetben, ha eltérő a telefonszámot használunk, mint az eSIM-hez rendelt telefonszám, akkor a működése eltér a fenti esettől, ellenben a párosítás folyamata megegyezik. 

  • Bluetooth kapcsolat esetén: az óra a telefonban lévő telefonszámmal indít hívást, illetve fogadja is a telefonra érkező hívásokat. Ellenben az eSimhez tartozó telefonszám nem hívható, mivel a bluetooth kapcsolatot részesíti előnyben a készülék.
  • Önálló mód esetén: Az eSIMhez tartozó szám hívható, és indítható róla hívás. SMS formájában értesítést küld az a nem fogadott hívásokról (amelyek mondjuk addig érkeztek, amíg a bluetooth kapcsolattal csatlakozott a telefonhoz az óra). Ez esetben viszont a telefonban levő szám hívás- és SMS értesítéseit nem kapjuk meg. (Érdemes még figyelni arra, hogy az órán beállítsuk a hívószám kijelzést, mivel a hálózati alapértelmezést részesíti előnyben)

Remélem a segítségetekre lehettem és hasznos információkra leltetek!

 

 

 

 

1 ELFOGADOTT MEGOLDÁS

Elfogadott megoldások
Superuser II
Superuser II

Szia!

Meglett a megoldás. Első lépésben csatlakoztasd le a bluetoothról. Majd menj a beállításokba, ott pedig az alkalmazások menüpont. Azon belül pedig a hívást válszd ki, és ott lesz a hívóazonosító beállítás.

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

21 VÁLASZOK 21
Apprentice
Szia! És a szám kijelzését hol lehet bekapcsolni!
Superuser II
Superuser II
Szia!
Ha telefonod és az órád telefonszáma megegyezik, akkor a telefonon tudod beállítani. Nyisd meg a telefon ikont, majd a jobb felső sarokban lévő menün belül a beállítások menüpontot válaszd majd az egyèb beállításokat. Ott pedig a Saját hívóazonosító megj., nyomj rá majd váltsd át a szám megjelenítésére.
Ha külön telefonszáma van az órádnak akkor az appok közül a beállításokban a Haladó menüpontban megtalálod.
Apprentice

Szia köszi a választ sajnos így sem jó! Egyforma a telefonszàm, ha úgy telefonàlok az óráról, hogy bluetooth kapcsolat van a telefonnal akkor kiírja a számot ha a telefont kikapcsolom akkor nincs szám.... megnéztem a telefonon a számkijelzés bekapcsolva az órán nem találom hol lehetne bekapcsolni...

Superuser II
Superuser II

Szia!

Meglett a megoldás. Első lépésben csatlakoztasd le a bluetoothról. Majd menj a beállításokba, ott pedig az alkalmazások menüpont. Azon belül pedig a hívást válszd ki, és ott lesz a hívóazonosító beállítás.

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

Apprentice

Igen tényleg ez a megoldás! Köszönöm a segítséget!

New Member

Szia,
Önállóan használ(om)nám az órát, viszont SMS-t se küldeni se fogadni nem tud.
A hívások beérkeznek és indítani is tudok, de SMS küldése után azt írja, hogy nem sikerült elküldeni és az üzenet mellett megjelenik egy piros felkiáltójel. Fogadni pedig egyáltalán nem fogad, még olyan számról se amelyről a hívás oda-vissza jól működik. Jelenleg MultiSIM előfizetésem van. A fizikai kártyám a régi Gear S Watch órámban van, arra megérkeznek az SMS-ek.

Mi lehet a hiba?

Köszi

Navigator

Jó cikk. Csak annyit hiányolok belőle, hogy nincsen leírva, hogy mennyibe kerül ez a kis móka. Mert így úgy jön át, mintha ingyenes lenne, holott nem az. Legalábbis amikor bejött ez a szolgáltatás, valami 600 forintot kért érte a Telekom.

Navigator
Utánaérdeklődtem. A Telekomnál a havidíjas előfizetőknek ingyenes az e-sim.
Superuser II
Superuser II
Szia
Igen az e-sim szolgáltatás ingyenes, viszont ha a saját számod szeretnéd megkettőzni és azt szeretnéd az órádhoz e-sim-ként, akkor az már multisim aminek a költsége havi 990 az előfizetés mellé.