Támogatás

Open search

Galaxy Fold

Explorer

Sziasztok!

Kíváncsi voltam mivel rukkolnak elő a Samsungnál a szerdai live streamen. Az összehajtható Galaxy Fold, az S10, Galaxy Buds és az új Galaxy Watch Active közül számomra a Fold volt a legérdekesebb. Azt nem tudom, hogy vajon hogyan lehet teljesen kihasználni az adottságait, még nem látom magam előtt, de izgalmas lehet a jövőben, hogy a többi gyártó mit reagál erre a lépésre, kíváncsian várom, hogy innen hova tovább.

Nektek mi a véleményetek, így a bemutató után az összehajtható telefonról?

3 VÁLASZOK 3
Superuser I
Superuser I
Szia!
Szerintem ez hatalmas lépés a mobiliparban. Személy szerint nagyon tetszik, és kíváncsi vagyok hogy a jövőben ez hova fog fejlődni. Elvileg Magyarországon nem lesz forgalomban a Fold, de az Eu nagyobb országaiban igen.
Superuser I
Superuser I

Bennem őszintén szólva vegyes érzéseket keltett, amikor először megláttam a készüléket. Azt már egy korábbi "sneak peek"-ből lehetett tudni, hogy a többi kinyitható mobillal ellentétben a Samsung belülre tette a nagy kijelzőt. A többi gyártó a telefon külső felületére helyezte az egyetlen kijelzőt. Ennek megvan az a nagy hátránya, hogy összecsukott formában a telefon elején és hátulján is kijelző van, emiatt vigyázni kell rá mint a hímes tojásra, nehogy véletlenül összekarcolódjon. Ezzel szemben a Samsung megoldása sokkal felhasználóbarátabb, kevésbé sérülékeny a telefon legértékesebb része, a nagy kijelző. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy maga a kijelző élesebben, kisebb sugárban van meghajlítva összecsukott állapotban. Mivel a Samsung élen jár a hajlítható AMOLED kijelzők technológiájában, nem tartok tőle, hogy ez gondot jelentene. Azért kíváncsi vagyok, hogy az egyes gyártók modelljeinek mennyire lesz észrevehető a hajlítás vonala a kijelzőn mondjuk 1 év után. Aki első szériás összehajtható mobilt vesz, az egészen biztosan nem hosszabb távra tervez vele, hiszen az első szériáknak mindig vannak gyermekbetegségeik, sokkal inkább kíváncsi az újdonságra, státuszszimbólum számára. 

Az kifejezetten tetszett, hogy egy pillanatra betekintést engedtek a zsanérszerkezetbe. Ami azért kellően bonyolult, de letiszultnak hatott. Szerintem sosem jó azzal reklámozni egy érzékeny szerkezetet, hogy milyen sok darabból áll, ami nem csak a bonyolultságot, de a tönkremehető alkatrészek számát is növeli. Ezen a téren szerintem a Samsung jobbat alkotott a konkurenciánál, de ezt nyilván csak az idő dönti el.

Ami kevésbé tetszett, az az "előlapi" kijelző. A mai világban, ahol a kávamentességet reklámozzák és űzik a mobilgyártók csúnyán mondva orba-szájba, számomra nem néz ki jól az alsó és felső centis csík a kijelző mellett. Nem azt mondom, bőven elég a 4.6"-os kijelző előlre, és valószínűleg kényelmes is, hogy nem kell a telefon aljára-tetejére nyújtózkodni a hüvelykujjunkkal. Csak valahogy nem erre számítottam.

Én például a Fold-dal el tudnám képzelni, hogy félig kihajtott állapotban mini laptopként használjam, nyilván ehhez kellenének olyan appok, amik támogatják ezt a módot. Nem biztos, hogy ergonómikus, és hosszú távon jó lenne, de azért kipróbálnám. Ráadásul ezt a többi mobillal nem lehet megcsinálni, hiszen másik irányba hajlanak. Kinek milyen érdekes felhasználási módok jutottak eszébe a Fold-ot látva?

Explorer
Rétegtelefon. A szimpla telefonnal is küzdök gyakran, hogy hová tegyem. Nem tudom, hogy egy ilyen nagy krumplit hová tennék. Amúgy szép, meg szerintem hasznos is. Persze most nem áldoznék rá annyit amennyit kérnek érte.
Legelismertebb szerzők