Támogatás

Open search

Ismerd meg az új Galaxy Tab 5Se-t!

Highlighted
Superuser II
Superuser II

TabS5e.jpg

Sziasztok!

 

Szeretném nektek bemutatni a Samsung frissen piacra kerülő prémium készülékét, a  Galaxy Tab S5e-t. Új színt hozott az Andoriodos tabletek portfóliójára, nem csak a könnyedségével ragadta meg az érdeklődők figyelmét, hanem a fémház alatt megbújó tudásával is. Elsősorban nem kizárólag a specifikációkat mutatnám be nektek, hanem az egyedi funkciókat és a benne rejlő lehetőségeket.

 

samsung-galaxy-tab-s5e-02.jpgA mostani debütálással a Samsung létrehozta a legvékonyabb és legkönnyebb tabját, a maga 5.5 mm-ével  és 400 grammjával. Ezzel ultarkönnyű hordozhatóságot hozva létre. A hazai piacon fekete és ezüst színben jelentek meg, de nem kizárt a harmadik szín későbbi bejövetele.

A 10.5”-os kijelző 16:10-es képarányú, aminek köszönhetően a képernyő kihasználhatósága megnőtt az előző modellekhez képest. Mint már megszokhattuk a kijelző sAmoled, erre a képernyőtípusra jellemző :

  • az energiatakarékosság
  • hogy a fekete valóban fekete
  • fényesebb a kijelző, erős kontraszttal
  • illetve lenyűgöző a színhűség.

A kijelző mérete és minősége miatt nagyon jó rajta filmezni, olvasni, képeket nézni és persze a játszani is. A hangzásért pedig az AKG Quad hangszórók felelnek, ahogyan ez a TabS szériára jellemző, illetve a Dolby Atmos támogatás.

  Tipp: . A Smart View segítségével a TV-re is kivetíthetjük a tartalmakat. 

A fémház alatt megbújik a Qualcomm SMD 670-es processzor, illetve a 7040 mAh órás akkumulátor Az üzemidő akár 14.5 óra is lehet folyamatos videónézés mellett, és természetesen a gyorstöltés funkciót megkapta.

 

Samsung fiókba történő bejelentkezéssel pedig további funkciókhoz férhetünk hozzá a megszokottak mellé. (Samsung Cloud, Smart Things, Samsung Members stb.) Ilyen plusz pl. a hívás és üzenetek kontinuitás funkció. Aminek lényege, hogy a Tab S5e szinkronizálja magát a telefonnal, így minden bejövő hívásra és üzentre tudunk válaszolni.Samsung-Galaxy-Tab-S5e-image-4.jpg

 

Továbbá elérhető a Családi megosztás funkció, ahol megoszthatjuk családtagjainkkal a galériánk, jegyzetünk, emlékeztetőnk vagy naptárunk tartalmát. Ennek a funkciónak hála pedig, nem felejtjük el a családi programokat és megoszthatjuk a távol elő rokonokkal is a közös emlékeket.

Használhatjuk a Napi tábla tábla funkciót is, ahol megnézhetjük a  fontos adatokat mint például időjárás, időbeosztás stb és persze digitális képkeretként is működtethetjük.

Nem csak ezek miatt értékes a Tab S5e, hanem ő az első olyan Samsung Tab ami Bixby Voice asszisztenssel van ellátva.

Tipp: Smart Things használata esetén, a Bixby segítségével az otthoni okoseszközeinknek is adhatunk ki utasítást

Tárhelyként 64 GB áll rendelkezésünkre, de ha nem lenne elegendő microSD kártáyával további max. 512 GB-ot tudunk hozzáadni (illetve a Samsung Cloud-ban 15 GB felhő alapú tárhelyünk van pluszba).

 

Rengeteget lehetne még beszélni erről a tabról, mert végtelenül sokoldaló lett. Összeségében a Tab S5e mindenki számára megfelelő tab lehet, a zeneimádóknak, a sorozatozóknak, a családosoknak és a Dex kompatibilitás miatt még munkára is tökéletes. Remélem tetszett a bemutatás és próbáljátok ki őket az üzletekben.

 

 

 

 

1 VÁLASZ 1
Explorer

"

Mint már megszokhattuk a kijelző sAmoled, erre a képernyőtípusra jellemző :

  • az energiatakarékosság
  • hogy a fekete valóban fekete
  • fényesebb a kijelző, erős kontraszttal
  • illetve lenyűgöző a színhűség."

Kimaradt a sorbol, hogy KÉPERNYŐ BEÉGÉS. Ami akkor jelentkezik, ha a képernyőn huzamosabb ideig ugyanaz a grafika látható. Márpedig az intelligens előugró nézet ikonja, az óra, a térerő, akkumulátor indikátor ezek mind órákig látszanak és beégnek. Nekem egy korábbi telefonon a böngésző vezérlőikonjai égtek be.

 

"Samsung fiókba történő bejelentkezéssel pedig további funkciókhoz férhetünk hozzá a megszokottak mellé. (Samsung Cloud, Smart Things, Samsung Members stb.)"

 

Igen, ezek a szuper extra funkciók azok, amik nem képesek a képernyő elfordításával elfordulni LOL 😄. Így ha billentyűzetes tokba teszed a tabletet (mely tokot ~30 ezer jó erős magyar forintért árul a Samsung), akkor rettenetesen bután jön ki. Forgathatod tokkal együtt a tabletet.

 

"Továbbá elérhető a Családi megosztás funkció, ahol megoszthatjuk családtagjainkkal a galériánk, jegyzetünk, emlékeztetőnk vagy naptárunk tartalmát. Ennek a funkciónak hála pedig, nem felejtjük el a családi programokat és megoszthatjuk a távol elő rokonokkal is a közös emlékeket."

 

De, de elfelejthetjük. Ugyanis a Samsung social alkalmazások csak Samsung készülékre telepíthetőek. A feleségemnek meg még úgy sem kellett Samsung telefon, hogy én fizettem volna. Innen kezdve b@szhatom a Samsung socialt. A Google viszont nem ilyen hü.lye mint a Samsung, a Google összes alkalmazása használható bármilyen típusú és márkájú androidos készüléken. Vagyis a telefonon, tableten, okosórán, televízión, még iPhonoe-on is, PC-n vagy durvább túlzással motorcsónakon. 

A Google keep mint jegyzet, a Google Fotók mint fotó tároló és megosztó, a Google drive mint felhő, és a Google music mint zenei szolgáltatás.

Ehhez képest a Samsung labdába nem rúghat, ha olyan ost.ba, hogy csak Samsung készülékeken használhatóak az alkalmazásai. Vagy gondoljátok, hogy majd eldobálják az emberek a különféle márkájú telefonjaikat csak hogy a SAMSUNG socialt használják?

 Véletlenül nem azt kellene, hogy a Samsung alkalmazásait megszerettetni az emberekkel, hátha akkor könnyebben átpártolnak a Samsung mobilokra?

 

Szóval kedves Evelin, jó a promó szöveg, csak ismét sántít az egész. És kellene tájékoztatni a Samsung hivatalos és döntéshozó részlegét a hiányosságokról, problémákról, felhasználói visszajelzésekről. Nem csak gyártani hűvöshalomra a sz@rt és csodálkozni, hogy "há niccse pijacc". 

Mert ezek a "hívás kontinuitás" parasztvakítások legfeljebb a Samsungnak újak 2019-ben, más ezt már évek óta használja...

Az AKG meg a másik *****. A Tab S3-ban is AKG csoda van és annyira rosszul szól, hogy inkább fülessel hallgatom a zenét. A feleségem Huawei Mediapad M3-ma ülve megveri az S3-mat hangzásban és a Huawei még olcsóbb is volt 30 ezerrel... Nem véletlenül akarja kicsinálni az USA a Huaweit. Gatyát felkötni! Ha elterjed a Huawei android mentes rendszere, akkor a Samsung is megnézheti magát... Remélem olvastok híreket.