Wsparcie

Open search

55MU7002 + MS6501 problem z połączeniem HDMI ARC

Highlighted
First Poster

Witajcie, problem następujący: telewizor Samsung 55MU7002 i podłączony do niego SB Samsung MS6501 kablem HDMI. Oczywiście wszystko spięte po ARC. Sytuacja wygląda tak, że raz SB włącza się z telewizorem i działa, żeby po wyłączeniu telewizora i jego ponownym uruchomieniu juz nie reagował na uruchomienie (grają głośniki tv). Pomoga zmiana w ustawieniach tv, SB zaskakuje i się uruchamia (magia). Dodam, że wszelkie ustawienia Anynet+ sprawdzane włączane i wyłączane, kabel którego używam pochodzi z Samsunga N950, orogramowanie telewizora i soundbara akutalne. Wcześniej testowałem MS550 sytuacja była podobna oddałem go do sklepu myśląc, że powodem jest jakaś usterka głośnika ale widzę, że jest to jakaś grubsza sprawa. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Czy moze tv jest wadliwy ?

4 ODPOW. 4
Legend

@harosznarobota  Czy TV masz taki firmware wer 1262 ? a w SB taki wer 1146 ?





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



First Poster

Tak, wszystko jest aktualne 

First Poster

Co ciekawe wcześniej na tym samym kablu sprzęt który wymieniłem na obecny (H550) działał bez żadnego problemu. Widzę, ze pozostanie wezwać tylko serwis. 

Legend

Ja bym obstawiał że coś jest nie tak z kablem HDMI.





Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka. Założyłeś temat i Ci pomogłem ? Oznacz najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie. Dla mnie to najlepsza motywacja



Autorzy z największą liczbą like