Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.
Dowiedz się więcej
Close
Dzień dobry,
Poszukuje jakiegoś sposobu na aktualizację bisou w laptopie RC730, ponieważ nie widzi dysku SSD. Dedykowany program ze strony samsunga nie działa a, Samsung Update nie wykrywa aktualizacji.
Pozdrawiam
Co dokładnie się dzieje jak próbujesz zaktualizować BIOS oficjalnym sposobem ?
To wygląda na problem z serwerami producenta. U mnie na dwóch komputerach też występuje ten komunikat. Niestety nie mam żadnego Samsunga pod ręką żeby, to dokładnie potwierdzić.
Sprwadzałeś czy ten dysk SSD jest widoczny w BIOSie ?
@KwiatOCzy na twoim laptopie można zainstalować Windows 10? https://www.samsung.com/pl/support/windows10-update/
Jeśli chcesz zaktualizować "BIOS"to na oryginalnym systemie też do wiadomości @kamil40013
Sprawdziłem możliwość aktualizacji BIOS na Samsungu Q530 z Windows 7 HP 64-bit i także nie mogę na nim zaktualizować BIOSa. Próba aktualizacji programem "Samsung System BIOS Update" kończy się tak:
Natomiast program "Samsung Update Plus" twierdzi, że nie ma żadnych aktualizacji:
Z tego co wyczytałem w internecie na mój model laptopa powinna być dostępna aktualizacji do wersji 06KF.
@kamil40013, nie spotkałem się z taką sytuacją. Natomiast wysłałem e-maila do specjalistów IT, jak tylko otrzymam odpowiedź zwrotną podzielę się wiedzą
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.