Wsparcie

Open search

Swieci się ikonka filtra/ suszarka

ROZWIĄZANE
First Poster

suszarka jest nowa a po dwóch suszarniach zaczęła się świecić czerwona ikonka filtra. Mimo prób czyszczenia nadal się swieci. Filtr wewnątrz bębna jest czyszczony dokładnie po każdym suszeniu, filtr główny odkurzaczem i miękka szczotka także wyczyszczony. Co jeszcze może być przyczyna ze ikona nie gaśnie? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania

Cześć @ziutek, @szymon2

Jeśli ikona świci się światłem stałym oznacza to, że filtr wymaga czyszczenia. Jeśli pomimo czyszczenia nadal świeci, to tak jak w opisanym poście @Aluli, sprzęt powinien zostać sprawdzony przez serwis.

Inną natomiast kwestią jest każdorazowe miganie kilkakrotne filtra przy uruchomieniu sprzętu.

Jest to normalne, wtedy urządzenie sprawdza czystość filtra.

Jeśli zatem u was filtr miga ale nie świeci się to spokojnie, wszystko jest z waszymi suszarkami w porządku

 

 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
54 ODPOW. 54

Cześć Alula,

Podaj proszę model swojej suszarki, sprawdzę jak mogę Ci pomóc.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
First Poster
DV90M5200QW SAMSUNG

@Alula,

Dzięki za szybką odpowiedź. Jeśli filtr jest czysty komunikat nie powinien się pojawiać. Spróbuj wyjąć i włożyć  ponownie filtr oraz zresetować urządzenie.

Jeżeli problem nie ustąpi, zgłoś sprawę na infolinii w celu umówienia wizyty technika który sprawdzi co się dzieje. Przed połączeniem przygotuj dane z naklejki z numerem seryjnym i kodem modelu które są na naklejce na drzwiach oraz dowód zakupu.

Numey telefonów infolini:
 801 172 678
 22 607 93 33

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
New Member
A co w przypadku gdy ta czerwona ikonka od filtra miga przy włączeniu 5 razy i gaśnie?

Cześć 1Ziuta1,

Zgodnie z instrukcją ikona filtra pojawia się jedynie gdy należy go oczyścić lub nie jest prawidłowo zamontowany. Jeśli obie te rzeczy już sprawdziłaś jak i wykonałaś reset urządzenia, a to nie pomogło to proponuję skontaktować się z Infolinią. Konsultanci napewno pomogą.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
First Poster

Witajcie, u mnie jest dokladnie ten sam problem, trzeci dzien od zakupu i swiecaca przez chwile po wlączeniu czerwona  ikonka filtra. SmartCheck pokazuje że wszystko jest OK. Może tak ma być. Co wam doradzili technicy z infolinii? Jak samemu zresetować tą suszarkę? 

Dzięki, pozdrawiam, Szymon

First Poster

U mnie dokładnie to samo

Cześć @ziutek, @szymon2

Jeśli ikona świci się światłem stałym oznacza to, że filtr wymaga czyszczenia. Jeśli pomimo czyszczenia nadal świeci, to tak jak w opisanym poście @Aluli, sprzęt powinien zostać sprawdzony przez serwis.

Inną natomiast kwestią jest każdorazowe miganie kilkakrotne filtra przy uruchomieniu sprzętu.

Jest to normalne, wtedy urządzenie sprawdza czystość filtra.

Jeśli zatem u was filtr miga ale nie świeci się to spokojnie, wszystko jest z waszymi suszarkami w porządku

 

 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
First Poster
Wielkie dzięki
Tak to właśnie wygląda - uruchamiam suszarkę, leci melodyjka i czerwona ikonak miga chyba 4 razy i gaśnie. Sprzęt działa.
Myślę, że warto to gdzieś w instrukcji napisać albowiem przez pierwsze dwa dni nic się nie pojawiało a suszeń kilka już było. Potem wysuszyłem dużą porcję ręczników i "łup", już coś czerwonego się świeci.
Dzięki za pomoc
sz.
Autorzy z największą liczbą like