Wsparcie

Open search

Problemy z dźwiękiem przy połączeniu z amplitunerem via HDMI ARC

Highlighted
ROZWIĄZANE
First Poster

Dzień dobry...

Mam podłączony TV uef406650ss z amplitunerem Denon AVR-X1300W przez kabel HDMI ARC. Probelm jest taki, że co jakiś czas (kilka razy na minutę) dźwięk przerywa. Ktoś się z tym spotkał? Jakieś pomysły?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Navigator

Hej @Drummer

 

Jeśli słychać przerywanie dźwięku podczas korzystania z aplitunera zewnętrznego, to sytuacja może mieć związek z kablem HDMI. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy przy wykorzystaniu innego kabla (HDMI w wesji High Speed 1.4) sytuacja będzie taka sama, czy też coś się zmieni. 

 

Warto też sprawdzić czy inne urządzenia podłączone przez HDMI ARC będą reagować w taki sam sposób przy podłączeniu do Denona.

 

Daj znać jak będzie wyglądać sytuacja, jeśli sprawdzisz powyższe zalecenia.

2 ODPOW. 2
Navigator

Hej @Drummer

 

Jeśli słychać przerywanie dźwięku podczas korzystania z aplitunera zewnętrznego, to sytuacja może mieć związek z kablem HDMI. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy przy wykorzystaniu innego kabla (HDMI w wesji High Speed 1.4) sytuacja będzie taka sama, czy też coś się zmieni. 

 

Warto też sprawdzić czy inne urządzenia podłączone przez HDMI ARC będą reagować w taki sam sposób przy podłączeniu do Denona.

 

Daj znać jak będzie wyglądać sytuacja, jeśli sprawdzisz powyższe zalecenia.

First Poster

Wymiana kabla pomogła. Pomimo, że poprzedni niby był taki jak trzeba (tj. 1.4 z kanałem zwortnym https://e.allegroimg.com/s400/015a91/f4ebe55a411ea9435a128e42b17e), tyle, że za 6PLN kupinoy na allegro.

Nowy kabelek jest firmy Reinston model EK 011 i w oryginalnej cenie kosztował 120PLN (czyli 20 razy więcej ).Na szczęście udało mi się wyhaczyć za 70 na olx. Cena konkretna, ale ważne że działa. Jak dla mnie temat zamkniety.

Autorzy z największą liczbą like