o 19-11-2018 01:59 PM - naposledy upraveno dne 18-03-2019 03:03 PM (kým) vvllaaddaa
Dnes se podíváme na poměrně zajímavý nástroj, který umožnuje přizpůsobení prostředí vašeho mazlíka.
Good Lock je vlastně zastřešující aplikace, kterou potřebujeme v každém případě, a která umožňuje práci čtyřem dalším
Abychom mohli výše zmíněné aplikace používat, potřebujeme instalovat Good Lock 2018 a zmíněnou aplikaci. Aplikace si můžeme stáhnout ze Sammobile pomocí výše uvedených odkazů.
Stáhnete si příslušné soubory APK a nainstalujete je. Možná budete muset povolit instalaci aplikací mimo Play.
Nyní narazíme ale na problém: Good Lock totiž nebyl vydán pro ČR, takže se s námi odmítne bavit.
Musíme proto nastavit zkratku pro konkrétní aktivitu. To nejde přímo ve výchozím prostředí, , a proto si musíme pomoci další aplikací.
Pokud používáte vestavěný lanucher, doporučuji nainstalovat aplikaci Activity Launcher a postupovat podle následujícího návodu:
Pokud například používáte Nova Launcher, která umí vytvořit perzistentní zkratku, tak postup je následující:
Activity Launcher umí jen najít aktivitu a spustit ji. Spustíme aplikaci, necháme zobrazit všechny aktivity, najdeme požadovanou aplikaci a aktivitu a tu spustíme. Na druhou stranu není třeba instalovat nový launcher.
Případně můžete využít videonávody zde pro Activity Launcher a zde pro Nova Launcher.
LockStar
LockStar umožňuje nastavit vzhled zamykací obrazovky. Umí vybrat vzhled a umístění hodin, nastavit co se má zobrazit a co ne (ikony zamykání apod.), způsob odemykání (jakýkoliv směr, jen nahoru, jen do strany apod.), umí nastavit pozadí, více zástupců aplikací, způsob spouštění (tap, dvojitý tap, posun) a další.
NavStar
Navstar umí změnit navigační panel. Umí změnit ikony, jejich pořadí, případně přidat další - např. kurzor klávesnice, rychlé sejmutí obrazovky apod.
QuickStar
QuickStar umožňuje změny vzhledu a chování panelu rychlého nastavení. Umí schovat ikonky, změnit barvy...
Task Changer
Task Changer mění vzhled a chování přepínání aplikací. Lze nastavit zobrazení, způsob animace apod.
MultiStar
Různá nastavení pro víceokenní režim
Routines
Pokud je na vás můj oblíbený Tasker moc složitý, tohle by mohlo být fajn. Navíc to je víc provázané se Samsung telefonem - jako příklad je tu třeba ovládání AlwaysOnDisplay, což je v Taskeru trochu porod Navíc lze např. zapínat a vypínat mobilní data, na což je jinak potřebný root - hodně fajn věc!
Děkuji uživateli @pRo_lama za cenné připomínky a za videonávody.
o 19-11-2018 02:23 PM
Pěkný příspěvek o demonstraci nepřeberných možností nastavení a úprav systému dle vlastních potřeb a představ. Využíváš vše z toho o čem jsi psal, nebo jen zkoušíš pro zábavu různé možnosti, vychytávky?
o 19-11-2018 02:44 PM
Tak napůl. Tohle je jen zlomek toho, co šlo s rootem, ale do toho už z pochopitelných důvodů nejdu.
Nahodil jsem všechno, NavStart jsem zase vypnul, protože jsem nechtěně mačkal špatné tlačítko, jinak zrovna to je ale hodně dobrá věc - třeba ten kurzor mně na klávesnici od Samsungu hodně chybí.
o 19-11-2018 10:27 PM
Přidal jsem MultiStar a hlavně Routines...
o 12-03-2019 09:45 AM
Tahle aplikace vypadá hodně dobře. Díky za tip Mě nejvíc zajímá Routines a oceňuji hlavně to, že je to právě daleko jednodušší než tvůj oblíbený Tasker
Máš nějaké další tipy na používání Routines?
o 12-03-2019 11:11 AM
@AndroidGuru jak jsem psal teď jinde, hlavně to umí suplovat nefunkční SmartLock podle polohy (i jiných podmínek).
Jinakasi ne, já tam aktivoval to odemčení doma, jinak mám Tasker