Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Good Lock 2018

(Téma vytvořeno: 19-11-2018 01:59 PM)
5917 Zobrazení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dnes se podíváme na poměrně zajímavý nástroj, který umožnuje přizpůsobení prostředí vašeho mazlíka.

Good Lock je vlastně zastřešující aplikace, kterou potřebujeme v každém případě, a která umožňuje práci čtyřem dalším

• LockStar - umožňuje změny zamykací obrazovky
  • NavStar - umožňuje změny navigačního panelu
  • QuickStar - umožňuje změny panelu rychlého nastavení
  • Task Changer - umožňuje změny přepínání programů
  • MultiStar - umožňuje změny chování více oken
  • Routines - umožňuje nastavit akce v závislosti na podmínkách

Abychom mohli výše zmíněné aplikace používat, potřebujeme instalovat Good Lock 2018 a zmíněnou aplikaci. Aplikace si můžeme stáhnout ze Sammobile pomocí výše uvedených odkazů.

Stáhnete si příslušné soubory APK a nainstalujete je. Možná budete muset povolit instalaci aplikací mimo Play.

Nyní narazíme ale na problém: Good Lock totiž nebyl vydán pro ČR, takže se s námi odmítne bavit.

Musíme proto nastavit zkratku pro konkrétní aktivitu. To nejde přímo ve výchozím prostředí, , a proto si musíme pomoci další aplikací. 

Pokud používáte vestavěný lanucher, doporučuji nainstalovat aplikaci Activity Launcher a postupovat podle následujícího návodu:

1.  otevřete aplikaci Activity Launcher;
  2. klikněte na malou šipku v horní části, vedle popisu "Nedávné aktivity"
  3. vyberte možnost "Všechny aktivity" a v seznamu níže najdite aplikaci, kterou chcete spustit
  4. najdete třeba NavStar a vidíte, že má dvě aktivity - About a MainSettings. Zvolíte MainSettingsActivity
  5. následně se aplikace spustí a můžete začít pokračovat v ní

Pokud například používáte Nova Launcher, která umí vytvořit perzistentní zkratku, tak postup je následující:

1. podržte prst na ploše a vyberte možnost Widgety;
  2. v pravém horním rohu se nachází ikona Aktivity (Zástupce), kterou přetáhněte na plochu
  3. zobrazí se seznam aplikací a v něm najdite aplikaci, kterou chcete spustit
  4. najdete třeba NavStar a vidíte, že má dvě aktivity - About a MainSettings. Zvolíte MainSettingsActivity a tím získáte zástupce na nastavení NavStaru
  5. stejně potračujeme pro ostatní aplikace.

Activity Launcher umí jen najít aktivitu a spustit ji. Spustíme aplikaci, necháme zobrazit všechny aktivity, najdeme požadovanou aplikaci a aktivitu a tu spustíme. Na druhou stranu není třeba instalovat nový launcher. :smiling-face:

130905_Nova Launcher.jpg  130927_Nova Launcher.jpg             133926_Activity Launcher.jpg

Případně můžete využít videonávody zde pro Activity Launcher a zde pro Nova Launcher.

LockStar

131810_LockStar.jpg132325_LockStar.jpg132332_LockStar.jpg132340_LockStar.jpg132346_LockStar.jpg132248_LockStar.jpg

LockStar umožňuje nastavit vzhled zamykací obrazovky. Umí vybrat vzhled a umístění hodin, nastavit co se má zobrazit a co ne (ikony zamykání apod.), způsob odemykání (jakýkoliv směr, jen nahoru, jen do strany apod.), umí nastavit pozadí, více zástupců aplikací, způsob spouštění (tap, dvojitý tap, posun) a další.

NavStar

133131_NavStar.jpg133135_NavStar.jpg133140_NavStar.jpg133156_NavStar.jpg133307_Nova Launcher.jpg

Navstar umí změnit navigační panel. Umí změnit ikony, jejich pořadí, případně přidat další - např. kurzor klávesnice, rychlé sejmutí obrazovky apod.

QuickStar

130517_QuickStar.jpg130526_QuickStar.jpg130538_QuickStar.jpg130542_QuickStar.jpg130657_Nova Launcher.jpg

QuickStar umožňuje změny vzhledu a chování panelu rychlého nastavení. Umí schovat ikonky, změnit barvy...

Task Changer

130707_Task Changer.jpg  130722_Task Changer.jpg

Task Changer mění vzhled a chování přepínání aplikací. Lze nastavit zobrazení, způsob animace apod.

MultiStar

222312_MultiStar.jpg

Různá nastavení pro víceokenní režim

Routines

222304_Routines.jpg093428_Routines.jpg

Pokud je na vás můj oblíbený Tasker moc složitý, tohle by mohlo být fajn. Navíc to je víc provázané se Samsung telefonem - jako příklad je tu třeba ovládání AlwaysOnDisplay, což je v Taskeru trochu porod :smiling-face: Navíc lze např. zapínat a vypínat mobilní data, na což je jinak potřebný root - hodně fajn věc!

Děkuji uživateli @pRo_lama za cenné připomínky a za videonávody.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

5 Odpovědi
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti

Pěkný příspěvek o demonstraci nepřeberných možností nastavení a úprav systému dle vlastních potřeb a představ. Využíváš vše z toho o čem jsi psal, nebo jen zkoušíš pro zábavu různé možnosti, vychytávky? 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Tak napůl. Tohle je jen zlomek toho, co šlo s rootem, ale do toho už z pochopitelných důvodů nejdu.

Nahodil jsem všechno, NavStart jsem zase vypnul, protože jsem nechtěně mačkal špatné tlačítko, jinak zrovna to je ale hodně dobrá věc - třeba ten kurzor mně na klávesnici od Samsungu hodně chybí.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

Přidal jsem MultiStar a hlavně Routines...

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Tahle aplikace vypadá hodně dobře. Díky za tip :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type: Mě nejvíc zajímá Routines a oceňuji hlavně to, že je to právě daleko jednodušší než tvůj oblíbený Tasker :smiling-face:

Máš nějaké další tipy na používání Routines?

Libb
MegaStar
Možnosti

@AndroidGuru jak jsem psal teď jinde, hlavně to umí suplovat nefunkční SmartLock podle polohy (i jiných podmínek). 

Jinakasi ne, já tam aktivoval to odemčení doma, jinak mám Tasker :winking-face: