Support

Open search

Waarschuwing: nep applicatie voor updates in omloop

Nick Moderator
Moderator

Smartphone software-update? Volg de gebruikelijke Samsung-procedure!

 

We weten allemaal dat software-updates de functionaliteit van smartphone bevordert. Of het nu gaat om het toevoegen van de functie video-bellen met WhatsApp of een nieuwe interface voor je favoriete nieuwsapp, het verbetert de werking van je toestel hoe dan ook. Houd de software-updates dan ook in de gaten, je krijgt vanzelf een notificatie als er een update voor jouw toestel beschikbaar is.

 

Nep applicatie in omloop

Recentelijk is er een app in omloop die lijkt op een speciale software-update app van Samsung. De app Updates for Samsung is beschikbaar via de Google Play Store.

 

android-samsung.jpg

 

Download deze app niet! Er worden onterecht kosten in rekening gebracht terwijl  je deze app absoluut niet nodig hebt. Ondanks de populariteit van de deze nep-app, is het belangrijk te weten dat het uitvoeren van software-updates voor je Samsung-toestel altijd gratis is en dat hiervoor geen app nodig is.

 

Zo voer je een software-update uit

Een software-update uitvoeren, blijft zoals gebruikelijk een simpele handeling:

Ga naar de Instellingen van je smartphone, kies voor Software-update en klik vervolgens op Downloaden en Installeren. Een speciale app kan hier niet tegenop!

 

Goed opletten wat je binnenhaalt op je smartphone. Dat Google zijn naam heeft verbonden aan de Play Store betekent niet dat er een strenge selectie is op de apps in de digitale winkel. Haal updates alleen binnen via de officiële kanalen en maak nooit gebruik van dit soort vage apps. Lees hier meer over software-updates.


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
2 ANTWOORDEN 2
First Poster

Wel heel raar dan dat de play store zo'n dergelijke app accepteert. Voor zover ik zelf weet krijg je toch gewoon via je eigen telefoon een melding voor een nieuwe update? Zou mij dan ook niets verbazen dat er verborgen 'lees-functies' in verborgen zitten die je gegevens leest en overneemt.

Nick Moderator
Moderator

Helaas zit er weinig tot geen controle op de Google Play Store. Dit heeft natuurlijk z'n voor- en nadelen, maar zulke apps als dit is hét grootste nadeel. 

 

Wat je zegt klopt inderdaad, alle updates komen netjes via het systeem binnen, dus daar heb je een dergelijke app niet voor nodig.


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Top Posters