Support

Open search

Toestel vastgelopen? Zo kun je hem resetten of opstarten in veilige modus!

Community Manager

Helaas kan het wel eens voorkomen dat je toestel onverwachts vastloopt wegens een bepaalde app of software error, of andere issues die onverwachts voorkomen. Hierdoor reageert je toestel niet meer en kan je dit meestal oplossen door de aan/uit knop tien seconden ingedrukt te houden. Hierdoor start het toestel opnieuw op. Werkt dit niet? Geen paniek! Op deze manier kan je je toestel op andere wijze opnieuw starten of opstarten in veilige modus:

 

Soft Reset

Via een ‘Soft Reset’ kan je je toestel zonder dataverlies opnieuw opstarten. Om de telefoon opnieuw op te starten bestaat er een knoppen combinatie die je kunt indrukken. Deze voer je uit door twee knoppen tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt te houden. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag (-) knop. Hieronder kun je zien waar deze knoppen zitten (S7 Edge). Het toestel zal dan automatisch opnieuw opstarten.

 

1.png

 

Veilige Modus

De functie ‘Veilige Modus’ is op alle Samsung smartphones beschikbaar. Met behulp van de veilige stand kun je je toestel opstarten zonder geïnstalleerde apps van derden. Het toestel zal dan uitsluitend standaard applicaties starten. Dit zorgt ervoor dat je batterij minder snel leeg is (klik hier voor meer tips om je batterij te besparen). Tevens kan de veilige modus nuttig zijn als het toestel problemen heeft door applicaties van derden. Zo kan je makkelijk controleren of het toestel beter functioneert zonder zelf geïnstalleerde applicaties:

 

1. Zorg ervoor dat je toestel uitstaat en zet deze vervolgens weer aan door de aan-toets ingedrukt te houden.

2. Zodra het toestellogo in beeld komt, laat de aan-toets los en houd dan de volumetoets omlaag (-) ingedrukt totdat het vergrendelingsscherm verschijnt.

3. De veilige modus wordt nu ingeschakeld, dit is in beeld zichtbaar.

 

Als je de veilige modus wilt uitschakelen, tik dan op de notificatie 'veilige modus aan' of start je toestel opnieuw op.

 

2.png

 

Hard Reset

Om verschillende redenen ben je soms genoodzaakt een ‘Hard Reset’ uit te voeren, bijvoorbeeld als je smartphone helemaal niet meer normaal opstart. Let op: Hiermee verlies je alle data! Het is dan niet meer mogelijk om een back-up te maken van de gegevens op je toestel. Om een Hard Reset uit te voeren houd je de volgende toetsencombinaties ingedrukt tijdens het opstarten van het apparaat: aan/uit knop, de volume omhoog (+) knop en de home button. Vervolgens kom je in een menu terecht waar je met de volume toetsen kunt navigeren en met de aan/uit knop kunt bevestigen. Kies hier voor ‘Wipe data/factory reset’.

 

Let op: Bij de S8 (plus) is dit vanwege de verdwenen Home knop iets anders: druk nu tijdens het opstarten op de aan/uit toets, de Volume omhoog (+) toets en de Bixby toets.

 

3.png


---------
Signature-S10
Community Manager Samsung Benelux
Heb je een antwoord gevonden op je vraag? Markeer deze dan als
✓Oplossing zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden
43 ANTWOORDEN 43
First Poster

mijn oplossing is de sd card. Die veroorzaakte dat na software update dat energie verbruik hoog was en alle apps vast lopen. De sd card eruit heeft alle problemen opgelost. Nu kijken of de oude sd card te oud was. Zal nu een nieuwe generaratie sd card zoeken die geschikt is.

First Poster
Sd card is nu corrupt niet meer uit leesbaar en geblokkeerd. Na format ook niet meer leesbaar. Batterij gaat nu bijna 3 dagen mee... toestel Galaxy a5 2016
BruceH Moderator
Moderator

Hi @Yntepa,

 

allereerst, welkom op de Community! 

 

Ik denk dat de issue samenhangt met de SD kaart, aangezien hij nu ook niet meer wordt gelezen door je toestel. Was het een oudere SD kaart?

 

Fijn om te lezen dat je er in ieder geval geen last meer van hebt en de batterij ook nog eens langer meegaat! 


---------
Signature-S10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
First Poster

Hoi!

 

Mijn S7 edge is een jaartje oud en valt heel vaak uit.

Batterij wordt heel warm.

Vandaag deed hij dit ook en schakelde ik hem uit.

Nu doet hij niets meer.

Hard reset en soft reset werken beide niet.

Hij doet ook niets als ik hem wil opladen.

 

Enig idee wat ik hiermee kan doen?

 

Groeten!

First Poster

Ik heb hetzelfde probleem! Wat is hier aan te doen?

Helping Hand

Hoi KD2 en marksD,

 

Beiden toestellen gaan dus niet meer aan, ook niet met een reset? In dat geval zit er niets anders op dan het toestel ter reparatie aan te bieden. Dit kan via onze Ophaalservice. Mits het toestel niet ouder is dan twee jaar en er geen sprake is van gebruikersschade, dan zal dit onder garantie vallen. 


-----------------------------------------------------------------------
"It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities."
First Poster

Hallo,

Mijn Samsung Galaxy S7 Edge loopt ook regelmatig vast. Zo goed als elke dag.
Ook gebeurd dit regelmatig in de nacht, waardoor mijn wekker niet afgaat.
Na een soft reset werkt hij wel weer. Maar dit begint redelijk frustrerend te worden.
Mijn vraag is wat de oplossing hiervoor is.

M.v.g.

Patrick

Nick Moderator
Moderator

Hi Patrick, ik snap dat je daar flink mee kunt zitten .. Heb je al eens een volledige reset gedaan, het kan namelijk een software-issue zijn.


---------
Signature-S10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
First Poster

Bedankt voor je reactie.

Ik heb dit zojuist gedaan. Even afwachten hoe die het gaat doen de aankomende dagen.

Top Posters