Támogatás

Open search

Gear S3 Frontier fapados szoftver

Explorer

Üdv!

Most már több, mint egy éve használok egy Galaxy S3 Frontiert, így megérlelődtek bennem különböző problémák, kérdések magával a Samsung politikájával, szoftverezésével kapcsolatben.

 

Például rettenetesen nagy problémának találom azt, hogy az óra egyáltalán nincsen felkélszítve a telefon dualsim opciójára. Tehát ha be van állítva a telefonon az, hogy a dualsim esetén megkérdezze, hogy melyik SIM-ről akarok hívást kezdeményezni, akkor az csak a telefonon működik.
Ha óráról tárcsázok egy számot, vagy telefonkönyvből hívok valakit, akkor a telefonon(!) kérdezi meg a rendszer, hogy melyik simkártyáról akarok hívást kezdeményezni. Agyrém és rettenetesen nagy gáz. Megmondom őszintén, hogy kínomban felröhögtem, amikor megláttam.

Megvan a szituáció? Vettem egy órát 110 ezer Forintért (akkor még annyi volt mikor megvettem) azért, hogy megkönnyítsem az életem. Erre nem hogy könnyebbé tettem volna, hanem most már 2 eszközzel szenvedhetek. 

Télen a telefon el van rakva a télikabát belső legmélyebb bugyrába. Tárcsázok az órával, hogy telefonáljak bluetooth headseten keresztül és akkor elő kell bányászni a telefont táska mélyéről, vagy nagykabát alól, hogy a telefonon kell kiválasszam, hogy melyik simkártyáról indítsam a hívást. BORZALOM és CIKI a Samsung részéről. Ez önök szerint így rendben van?

A másik dolog az eu szabályozás miatti hangerő figyelmeztetés. Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért kell minden egyes hangerőnövelésnél felugrani egy ablaknak a telefonon, amikor hangerőt szeretnék növelni. Nem vagyok gyerek, el tudom dönteni, hogy nekem milyen hangerő felel meg. Vállalom a hangerőből fakadó károsodást is. Miért nem elég egyetlen egyszer elfogadni az erre való nyilatkozatot? Például akkor, amikor az összes többi nyilatkozatot elfogadom a telefon megvásárlása után. Miért kell minden egyes újraindítás után ezt a hangerőmizériát előhozni? Értem én, hogy EU kötelezettség a figyelmeztetés, de szerintem az EU csak arra kötelezi a gyártókat, hogy figyelmeztessék a felhasználót, hogy a hangos zenehallgatás káros. De EGYSZER és nem minden egyes alkalommal, valahányszor újraindítom a telefont. De tudjátok mit? Azt is elhiszem, hogy ennek így kell lennie. De amikor az órával növelem a telefon zenei hangerőt, akkor miért nem az órán kell jóvá hagyni azt, hogy tudomásul vettem a hangerőből eredő problémákat?????? Miért kell ismét előhalászni a telefont a télikabát legbelső zsebéből kesztyűben??????????? Akkor minek az óra, ha nekem ígyis, meg úgyis elő kell vennem a telefont ahhoz, hogy bármit csinálhassak? Ennek mi az értelme? Akkor a franc fog kínlódni az órával, állítok hangerőt a telefonon. Akkor  minek vegyek Samsung órát? Mesélje már el nekem valaki.

Aztán az óra billentyűzete. Annyira *****, annyira fapados, hogy igazából önsanyargatással felér egy üzenet megírása. De nem azért, mert kicsi a billentyűzet, hanem azért, mert rossz a billentyűzet szoftver. Nem lehet vele összetett szavakat írni. Mert ha egy szótőhöz toldalékot akarnék csatolni, akkor egy szóközt biggyeszt a rendszer a már korábban beírt szótő után. És akkor vissza kell léptetni a kurzort a szótőhöz és kizárólag egyesével betűzve lehet folytatni az írást. Mert ha a T9-el szeretném folytatni, akkor egy teljesen más szóra cseréli ki a T9 a már korábban beírt szót. AGYRÉM. Már el se kezdek az órával írni, mert csak a falba verem a fejem tőle. Inkább ismételten a telefont húzom elő és ismételten megkérdezem, hogy minek is kell az óra, ha még egy rövid válaszüzenetet se lehet rajta írni???????
Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy ha elkezdek egy viberüzenetre válaszolni, de közben bejön mégegy viber üzenet, akkor a már elkezdett írásom elszáll és nem lehet elküldeni. De ez bizonyára a Viber hibája, nem az óráé...

Aztán az értesítéshang. Csengőhangot lehet saját mp3-mat váasztani, értesítéshangot pedig nem. Értesítési hangot kizárólag a gyári hangok közül lehet választani. Miért is??????? Ha arra megy ki a játék, hogy az új modelleken majd lehet és vegyek másik órát, hát rossz hírt kell közöljek: kizárt dolog, hogy mégegyszer az életben Samsung órát vegyek.

Itt van még a zenelejátszó. Azt magyarázza meg nekem legyenszíves valaki, hogy amikor órán vezérlem a telefon zenelejátszóját (tehát nem az óra a zene  forrása, hanem a telefon), akkor miért nem lehet olyan alap funkciót kapcsolni, mint a "véletlen sorrend". Elkezdem hallgatni a zenét és észreveszem, hogy korábban bekapcsoltam a véletlen sorrend opciót, de most már nincsen rá szükségem. Ki szeretném kapcsolni. Ehhez persze ismét a telefont kell elővenni, mert órán ezt nem lehet megoldani... Akkor minek az óra, ha még ehhez is elő kell venni a telefont???????

És akkor még ide jönnek azok a dolgok, hogy hiába állítom be a telefonon azt, hogy csak akkor jöjjön értesítés az órára ha viselem, mégis megjön az üzenet amikor töltőn van. 
Aztán hiába állítom be, hogy villanjon fel az óra kijelzője értesítéskor, ez ilyen fakultatív nála. Ha van kedve akkor felvillan, ha nincsen kedve, akkor nem villan fel.

Hát hirtelen ezek jutottak eszembe, ezek azok a funkciók, amik miatt úgy döntöttem, hogy inkább android wear lesz a következő órám. Ezek amiket leírtam olyan apró dolgok, hogy pár óra alatt ki lehetne javítani, de mégsem teszik. Azt nem tudom elképzelni, hogy senki mást nem zavarnak, csak engem.

3 VÁLASZ
TiborL Moderator
Moderator

Szia!

 

Sajnálattal olvastuk a készülékkel kapcsolatos negatív tapasztalataidat!

 

Egy gyári visszaállítást mindenképp javasolt elvégezni az értesítésekkel kapcsolatos rendellenességek miatt, az Általános kezelés-Gear névjegye-Gear alaphelyzet útvonalon teheted ezt meg.

 

A többi funkciót illetően, mindenképp rögzítettük rendszerünkben az észrevételeidet, annak érdekében, hogy fejlesztőknek rálátása legyen a felhasználói igényekre és ezeknek megfelelően próbálják kialakítani az elkövetkező frissítések tartalmát.

 

Bízunk benne, hogy hamarosan igényeidnek megfelelően használhatod az órát.

 

Üdv!

 

 

Explorer
Köszönöm, Tibor!
Explorer

Nos, megérkezett a várva várt Tizen 4.

 

Most már eljutott az óra arra a szintre, hogy a Viberen már lehet szerkeszteni a gyorsválaszokat. Ez azért nagy segítség, mert én használom.

- Viszont ami nem lett megoldva sajnos, az a dualsimes telefonok kezelése. Továbbra is a telefonon kell kiválasztani, hogy melyik simkártyáról szeretnénk a hívást indítani. 

- Nem lett megoldva továbbá az automatikus szóköz beszúrásának kikapcsolási lehetősége, ami a szintén Samsungos telefon Samsungos billentyűzetén érdekes módon létező opció.

- Nem lehet továbbra sem változtatni az értesítési hangot.

Lett benne egy újdonság, az óránkénti hangjelzés, ami tetszik. Persze itt van egyfajta hang és kész. Pedig jó lett volna, ha a Casio féle duplacsipogás, vagy bim-bam, kakukk jelzés is lenne, vagy legalább egyéni.

De ezek szerint csak én vagyok ilyen telhetetlen.

 

 

Legelismertebb szerzők