Támogatás

Open search

Szoftverek, amiket elrontott a Samsung

Navigator

Azért szerettem régebben a Samsung termékeit, mert jók voltak a készülékhez adott szoftverek, így nem kellett az adataimat egy "idegen" cégre bízni, hanem házon belül maradt. Ma már szinte mindet elrontották.

 

- Billentyűzet.

A világ összes elütött szavát megjegyzi és beteszi a saját szótárba, így irreleváns szavakat dobál fel 90 százalékban. Szinte lehetetlen hibátlanul írni vele. Javítás minden második szónál szükséges.

 

- Böngésző

Kivették a videoasszisztenst, ami miatt használhatatlan lett. Most már csak egy sima böngésző, egy a sok közül. Pedig világverő böngésző volt, sok ember a tanácsomra doobta el miatta a Chrome böngészőt.

 

- Üzenetek

Az RCS problémája miatt borzasztóan utálom. Elfelejti, kilövi a rendszer az RCS funkciót.

 

- Zenelejátszó

Görény lett a fehér skin. Egy ember nincsen az alkalmazás véleményrovatában, akinek tetszene. Nem is értem kinek az agyából pattant ez ki.

 

-Ébresztőóra

Már nincs erősödő hangjelzés. Egy fajta hangerő van. Szivrohamban szenvedőknek nem ajánlott...

 

-Névjegyzék

Korábban lehetet állítani, hogy mit jellenítsen meg a névjegyzék. Melyik fiókot, esetleg SIM kártya vagy belső memória. Ezt az állítási lehetőséget most sehol nem tálalom.

 

- Fájlkezelő

Miért nem lehet egyéni felhőfiókot csatlakoztatni? Konkrétan tudja az Asus filekezelő, tudja a Huawei fájlkezelő, csak a Samsung nem tudja...

 

Hirtelen ennyi, majd még írok...

4 VÁLASZOK 4
Superuser II
Superuser II
Szia!
Tök jó listát írtál össze, remélem mások is csatlakozni fognak a beszélgetéshez, és elmondják a véleményüket. Sajnos tényleg nem klappol minden mostanában, és a felsorolt dolgok tényleg zavaróak, ha egyszer már hozzászoktunk a jóhoz.
Viszont nekem hellyel-közzel megvan néhány hiányolt funkció.
A Névjegyek alkalmazásban (és nem a Telefon alkalmazás névjegyzékében) a menüre kattintva elérem az összes fiókomhoz, SIM-kártyámhoz tartozó névjegyeket külön-külön.
Az ébresztőóránál pedig tényleg csak egyféle hangerő van, viszont azt erősödve éri el néhány másodperc alatt. Jobb lenne, ha lehetne ennek állítani a mértékét, de azért nem is vágja egyből az arcunkba a kellemetlen ébresztőhangot.
A gyári Böngészőt én nem használom, és nem is nagyon próbáltam, Chrome-ot használok már nagyon rég óta.
A felhőszolgáltatásra pedig külön alkalmazást használok a Google Drive és a OneDrive esetében is, és más egyéni felhőszolgáltató esetében is a saját alkalmazását használnám.
Navigator

Valóban ott van a fiókok elosztása a névjegyzék menüben, de valahogy mást mutat mint a valóság. Át fogom nézni a fiókokat a szolgáltató felől, hátha ott van a gond.

 

Az ébresztőnél van hangerő állítás, ha az ébresztőt kiválasztod, azon belül az egyik beállított ébresztőt, ott a csengőhangra böksz. De nálam nincsen emelkedő hangerő. Nem értem, nálad hogy van. Hányas Android van rajta?

 

Nem értem a böngészőt. Az miért jó neked, hogy reklámok foglalják el a lap nagy részét és még az internetet is fogyasztja.  A gyári böngészőhöz lehet reklámblokkolót telepíteni. De most már más funkciója nem nagyon van. Korábban előugró ablakban lehetet nézni youtube videót és közben lehetet tovább más lapokat böngészni.

 

Na pont ez a lényeg a felhőknél. Felesleges három külön alkalmazás a felhőknek. Mind más és más, mind meg kell szokni és mint extra rendszererőforrást használ. Míg a beépített fájlkezelőből ugyanúgy mindent elérek és megszokott módon működik, nem kell külön app hozzá. Csak nekem van saját felhőm (routerre kapcsolt merevlemez), amit a samsung fájlkezelővel nem érek el.

 

Superuser II
Superuser II
S10e Android 9
Alapból emelkedő hangerővel játsza le az ébresztőhangokat, de 2-3 másodperc alatt felerősödik a beállított hangerőre, nem kapcsolható ki/be, és az erősödés hossza sem állítható, szóval nem az igazi.

A böngésző nálam megszokás kérdése. Számítógépen is és mobilon is elég masszívan a Google alkalmazásait használom.

A gyári fájlkezelőben ugyan hozzá tudok férni a felhőben tárolt fájlokhoz, de a Google Docs-sal meg vagyok lőve, és megosztani/jogokat módosítani sem tudok, egyszerre nem tudjuk többen szerkeszteni a fájlokat, stb. Ezek nélkül nekem sok haszna nincs a felhő szolgáltatásoknak.

Navigator

Hm, ezek szerint típusonként is eltérnek. Régebben halkan kezdte az ébresztőt, majd fokozatosan emelkedett. Most meg beleüvölt az éjszakába. Nem teljes hangerőre van állítva, hanem a gyári értékre. Ha halkabbra vennem, talán föl sem kelnék rá. Ezzel nem kísérletezek.

 

Persze, egyértelmű, hogy a Google alkalmazásai a nyerők, hiszen ez amolyan menekülési útvonal arra az esete, ha az ember márkát vált, nem kell kínlódni az adat mozgatással. Valamint titkon reméljük a kompatibilitást másokkal.

De a Chrome böngészőben nekem a reklámblokkoló hiánya azonnal kukába helyezést kívánt. Akkoriban mikor próbáltam, meg alul és fölül egy egy ujjnyi statusbar meg navibar volt, én meg középen tudtam böngészni, de ott meg reklámok voltak. A samsung böngésző meg egyre jobb és jobb lett és miután elérhetővé tették más eszközre, mindenhol azt használtam. 

De most konkrétan már ezzel a fórummal sem kompatibilis. Pl szerkesztéskor rábökök valahová a szövegben, hogy javítsam a billentyűzet hibáját, akkor a szöveg leugrik alulra, mintha pagedown-t nyomtam volna. Aztán a gyorselérést nem szinkronizálja le csak a könyvjelzőket. És akkor a videoasszisztens hiánya.

 

A Google dokumentumok nekem is fent vannak, de felhőkezelésen a Google Drive-ot értem és az OneDrive-ot. Ezek feleslegesek, ha a gyári filekezelő teljeskörű lenne. Pl az Asus és Huawei fájlkezelőjével a PC hálózat is elérhető. Nem értem, hogy a SAMSUNG ezt miért nem teszi bele.