Támogatás

Open search

Samsung Cloud – Biztonságos adatmentés és visszaállítás könnyedén

Highlighted
Superuser II
Superuser II

Disable-Automatic-backup-Samsung-Cloud.png

 

Sziasztok!

 

Hogy miért jó a Samsung Cloud és hogyan használhatjátok?

 

Az okostelefonjaink szinte mindenhova elkísérnek minket, és általuk örökítjük meg legemlékezetesebb pillanataink. Rajtuk tároljuk fontos dokumentumaink, képeink, videóink, kedvenc zenéink, stb.

 Ezért érdemes biztonsági másolatot készíteni akár egy készülékváltás- vagy egy nagyobb szoftverfrissítés előtt is. Illetve ha minden fontos adatunkat a felhőbe mentjük, nem kell aggódnunk ha összetörnénk vagy elveszítenénk telefonunkat.

 

Testre szabhatjuk, miről szeretnénk biztonsági másolatot készíteni és mit állítanánk vissza. Pár egyszerű lépéssel el is végezhető a biztonsági mentés.

  1. Beállítások
  2. Fiókok és biztonsági mentés
  3. Samsung Cloud
  4. Mentés készítése a telefonról

A Samsung Cloud felületén megnézhetjük, mennyi tárhelyünk van a felhőben. A mentés és visszaállítás menüpontban pedig lehetőségünk van, elkészíteni a biztonsági másolatot, visszaállítani az adatokat és törölni a biztonsági mentést.

Találtok még itt:

  • egy Galériát , ahol a legutóbb hozzáadott képeket találjátok, illetve Andorid 9 esetén egy a Kukára kattintva az elmúlt 15 napban törölt képeket vissza tudjátok állítani

! Tipp: Kapcsoljátok be a szinkronizálást, a galéria adatainak naprakészen tartására!

 

  • az Egyéb szinkronizált adatokat, itt állíthatjátok be pl.: a Samsung Notes alkalmazás, és a Névjegyzék szinkronizálását is
  • és nem utolsó sorban egy Samsung Cloud Drive ami a dokumentumok, zenék, stb. tárhelyéül szolgál

 

A meghatározott alapcsomag 15 GB, ha több tárhelyre lenne szükség, van lehetőség bővíteni 50GB-ra (300 Ft/hónap) vagy 200 GB -ra (900 Ft/hónap)

 

 

1 VÁLASZ 1
Navigator

Leírva szépen hangzik, de több dolog sántít.

Például miért nem lehet a memóriakártya tartalmát szinkronizálni? Azért mert kivehető? Nem hinném, mert az szoftveresen megoldható lenne, hogy jelezze a telefon, hogy xy mappát nem tudja szinkronizálni, mert eltávolították.

Szerintem ez sima üzleti húzás. Vegyél nagyobb háttértárral rendelkező telefont...

 

A másik dolog, hogy miért nem működik rendesen? Az ébresztést sem képes szinkronizálni, pedig be van állítva, hogy szinkronizálja. Elkezdtem belakni egy SAMSUNG tabletet és beállítottam, hogy a SAMSUNG telefonról szinkronizálnjon. Nem sikerült neki. Valami ezer éves ébresztési beállítást át húzott, fel is keltett hajnali négykor. Pedig a telefonon még tegnap délután kikapcsoltam minden ébresztőt a Május 1 miatt... Bonyolult lett volna összeszinkronizálnia automatikusan? SAMSUNGNAK bonyolult.

 

Harmadik. A böngésző gyorselérési ikonjait miért ekkora feladat leszinkronnizálni? Nem jövök rá. 

 

Negyedik. Miért pakolja trele a dokumentumok mappát telepítési fájlokkal egy szinkronizáció miatt? Komolyan, a Windows 98 ügyesebb volt.

Legelismertebb szerzők