Támogatás

Open search

RCS üzenet

Highlighted
Navigator

Üdv!

 

Nálatok működik rendesen az RCS üzenet? (Speciális üzenetküldés)

Nálam amióta PIE rendszer van, nem működik. Néha előjön az ablak, hogy regisztráljam a telefonszámomat, de aztán sikertelen lesz és a csevegés nem használható.

Tudja valaki, hogy milyen hibalehetőségek vannak?

A rendszer visszaállításon túl vagyok.

3 VÁLASZOK 3
Superuser II
Superuser II

Szia!

Kipróbáltam, és nekem sem megy. Ezen a fórumon azt írta az amúgy magyar kérdező, hogy egy idő után magától működni kezdett, más megoldást ő sem talált:

https://support.google.com/messages/thread/2118179?hl=en

Ez nem túl biztató, egy hónapig csak nem tarthat az azonosítás... Több országból is jelezték, hogy Pie-ra frissítés után volt ezzel gond, de hasznos megoldást sehol sem írtak. 

Ami nekem szemet szúrt, hogy a Samsung Messages alkalmazásában a chat (azaz az RCS) az alapvető beállítás. Nem tudom, hogy a Google Messages esetében tarhat-e emiatt sokáig a dolog, mert a gyári alkalmazás már beregisztrálta az eszközt... Sajnos nem próbáltam ki a gyári alkalmazást, mielőtt feltettem a Google-ét, de most csak SMS-t és MMS-t tudok küldeni vele.

Navigator

Köszönöm a választ. Így már azért nyugodtabb vagyok, hogy nem én bénázom.

Egyébként igen, a gyári Samsung üzenetküldőről van szó, azzal tapasztaltam a problémát. 

Pont ma ültem le, hogy a tüskével kiszedem a sim kártyákat, mert arra gyanakodtam, hogy esetleg a duálsim zavarja be. De tettem egy utolsó próbát és működött. Persze nem úgy ahogy kellene, mert hol jó volt, hol nem. Tehát üzenet alkalmazásból kezdve nem működött, névjegy alkalmazásból indítva működött. Most pl sehogy se megy. 

De nem is görcsölök vele, hiszen bizonyítottad, hogy a hiba nem nálam van. 

Pedig nagyon tetszett, mert a névjegyzékben a fotókon pötty jelezte, hogy ki érhető el, valamint külön lehetett némítani valakit, nem úgy mint a Viberben, ahol csak vagy az egészet némítod, vagy semmit. Meg hát hogy bárkit elérhetek, nem kell tudnom milyen üzenetküldőt használ.

 

A google féle üzenetküldőben nekem sosem működött az RCS, még Oreoval sem.

Navigator
Hm. Játszadozok a dologgal. Pl van ez az érdekes dolog, hogy kilövi a rendszer (PIE), az újraindítástól pedig beindul. Semmilyen összetevőt nem altatok, ugye nagy részét nem is lehet (üzenetek app pl).
Viszont azt csináltam, hogy egy olyan pillanatban, amikor ki volt lőve az RCS (nem én lőttem ki, hanem a rendszer), akkor feltelepítettem a Google féle üzenetküldő appot. És érdekes módon ott minden pöpecül működött. Amikor elindítottam a Google Messengert, akkor egyből engedélyt kért az RCS-re (nem úgy mint a Samsung üzenetek app ami hosszú perceket gondolkozik és csak utána dobja fel az engedélykérést, de ezt szinte minden alkalommal). Azután kiírta a Google messages, hogy xy telefonszámon aktív az RCS.
Arra kell gondoljak, hogy valami nincsen optimalizálva a Samsung üzeneteknél a PIE rendszerre. Mert Oreon ezzel sokkal ritkábban küzdöttem (bár az sem volt tökéletes). Nem szívesen mondanék le a Samsung Üzenetek appról.
Legelismertebb szerzők