Támogatás

Open search

Lopott telefon biztonság / visszaszerzés / deaktiválás

Apprentice

Sziasztok 

 

Milyen megoldást tudtok a komplett biztonság érdekében? Nekem ellopták az S9 telefonomat. Ujjlenyomat, meg pin kód, de igazából bármilyen más jelszó sem védi meg a telefont, legfeljebb az adataim.

Utanajártam és kipróbáltam egy másik telefonon, hogy teljesen lezárt állapotból mennyi idő egy full reset megvalósítása, ami által a telefon tulajdonosának esélye sincs arra, hogy megtalálja a telefonját.

Nagyjából 3p van szüksége bárkinek ehhez. Előtte meg kell nézni egy 5p videót a youtubeon, hogy elsajátítható legyen a technina.

Miért nincs BIOS jelszó (vagy recovery menü password)? Ha valaki elveszi a telefonom, gond nélkül törölheti. Csak 2 gombot kell lenyomni. Milyen megoldást tervez erre a samsung? Miért lehet ilyen könnyen resetelni egy ilyen profi telefont. Ha ez a funkció nem lenne ennyire kezdetleges/amatőr, akkor mikor a tolvaj vagy akinek eladta bekapcsolja a keszüléket az lekövethető lenne helyileg. Így nagyon könnyű az eltulajdonítása és tovább értékesítése a samsung telefonoknak.

10 VÁLASZOK 10
Helping Hand

Szia!

 

Nagyon sajnáljuk a történteket!

 

A megjelöl telefonkészüléken lehetőség van PIN kód, feloldó minta és a biometrikus képernyőzárak közzül kiválasztani igény szerint a legmegfelelőbb  képernyőzárat a megfelelő biztonság érdekében.

 

Javasolt felkeresni a hatóságokat és a készülék IMEI számát megadva bejelenteni a lopást.

 

Mindezek mellett elérhető egy üzleti ügyfelek számára létrehozott megoldás, ami a Samsung Knox. Ez egy díjköteles keretek között elérhető szolgáltatás, aminek részleteit a https://www.samsung.com/hu/business/mobile-solutions/knox-solutions/ linken tekintheted meg.

 

A Samsungnak kiemelten fontos az ügyfelek elégedettsége, ezért biztosíthatunk, hogy észrevételed rögzítettük rendszerünkben.

 

Üdv!

Apprentice

Szia Tibor!

 

Az össze védelem (biometrikus, ujjlenyomat, pin kód, minta) feltörhető a hard reset-tel, ami kb. 2p vesz igénybe. Így minden adat törlődik ami "biztonságos", de a telefon használható és az IMEI számot ügyesebb szervizek áttudják égetni. A telefon nincs védve. A rendőrség pedig nem találja a telefon, lezárták a nyomozást. 

Én nem használok APPLE termékeket, de azonál, a hard resethez is kell kód, tehát sokkal bonyolultabb a feltörése, már ha lehetséges. Továbbra is a Samsung termékeit fogom használni, de BIOS jelszó jó lenne, hogy a recovery menühöz ne férhessnek hozzá 2p alatt.

Az alábbi videón láthtó, hogy bármilyen "elfejetett jelszó" esetén van megoldás. Túl könnyű!

https://www.youtube.com/watch?v=Nc6a9xHD5Dw&t=1s

 

Amint a recovery menübe eljut a tolvaj, onnantól a samsung accouton keresztül se érem el a telefont, se semmilyen más formában.

 

A tolvaj viszont nyugodtan tudja használni a készüléket, mert a rendőrség nem tudom keresi-e imei szám alapján a hálózatokon.

 

 

Helping Hand

Szia!

 

Köszönjük a visszajelzésd.

 

A BIOS jelszóval védett ötletedet  és észrevételeidet mindenképp rögzítjük, hogy eljusson a megfelelő szakosztály részére.

 

Köszönjük szépen a márkahűséged és bízunk benne, hogy a jövőben nem lesz ehhez hasonló kellemetlen esetben részed.

 

Üdv!

First Poster

Sikerült megoldani ezt a "BIOS/Recorvery" védelmet? Mert ez tényleg siralmas, hogy ilyen könnyedén kikerülik a védelmet. :( S9-em van nekem is. 

Üdv.

Helping Hand

Szia!

 

Egyelőre még nem érkezett hivatalos információ a funkció megjelenéséről, a te érdeklődésed is mindenképp rögzítjük rendszerünkben, hogy fejlesztőinknek rálátása legyen a felhasználói elvárásokra.

 

Üdv!

Apprentice

A Knox jól véd. Le zárható a telefon olyannyira, hogy kikapcsolni sem lehet s mivel fix akkus, ki sem lehet szedni így ha csak össze nem töröd a telefont, hamar le buksz. 90%-os pontossággal be határolja a telefon helyzetét. Bármilyen eszközről le lehet zárni a findmysamsungmobile.com oldalon, viszont javasolt a lehető legrövidebb időn belül meg tenni, mert ha ki kapcsolják a telefont akkor vége.

Apprentice

Most találkoztam (szerviz úton) egy készülékkel, amit ugyanúgy töröltek mint az én telefonom, miközben jelszóval volt védett.

Viszont bekapcsoláskor kéri az előző tulaj adatait, mert "illetéktelen visszaállítás történt". Ez remélem az én telefonomon is aktív volt, mert így tényleg nem tudják használni tovább legfeljebb alkatrészként eladni.

Apprentice

OEM-feloldás a funkció neve, ami biztonságosabbá teszi a telefont. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor könnyen resetelhető a telefon, ha nem kapcsoljuk be, akkor viszont kéri a reset után is a jelszót.

Persze, a Samsung mondhatta volna ezt is megoldásként.

SomaE Moderator
Moderator

Hali,

Vigyázz, pont forditva.

Ha az OEM unlock (ami a bootloaderhez enged hozzáférést) be van kapcsolva, akkor FRP lock (Google fiók alapú aktiválás) nélkül restore-olható az adott telefon. Pont emiatt nincs reklámozva a funkció, alap esetben természetesen OFF állapotban van, és nem is érhető el a beállitás.

Üdv,
Soma