Támogatás

Open search

Galaxy Watch emelet számlálás

First Poster

Sziasztok!

 

Galaxy Watch okosóra alapvetően kitünően számlálja az emeleteket. 

Azonban edzés közben, konkrétan ellipszis tréneren is képes 5-10 emeletet pluszban számolni, holott természetesen nem történt szint különbségben változás. Nyilván, mert  megizzadok.

A felhasználói leírásban természetesen benne van, hogy egyéb körülmények befolyásolhatják a mérést, idézem:

 

A mért emeletszám a környezettől, a felhasználó mozgásától és az épület tulajdonságaitól
függően pontatlan lehet.
A megmért emeletek száma nem feltétlenül pontos ha víz (zuhany és vízaktivitás) vagy
idegen anyagok kerülnek a légnyomás érzékelőbe. Ha bármilyen tisztítószer, izzadság
vagy esőcsepp kerül a Galaxy Watch-ra, öblítse le tiszta vízzel, és alaposan szárítsa meg a
légnyomás-érzékelőt használat előtt.

 

De.  A fentiek alapján szeretném kikapcsolni ezt a funkciót, mert természetesen figyelem azért mennyi emeletet teszek meg, hisz az óra megvásárlásának ez is az egyik oka volt.

Mivel gyakorlatilag minden hétköznap legalább 10 percet intenzív ellipszis tréner edzést végzek, így azért az emeletek számlálás egyáltalán nem fedi a valóságot.

 

Előzőleg egy Gear Fit 2-m volt, annak is hasonló problémája volt, de az futás közben, ne adj isten séta közben is mért emeletet, de azt százával.

 

Szerintem, hogy ki lehessen kapcsolni átmenetileg ezt a funkciót, valós igény.

 

Vagy esetleg valami más ötlet, hogyan lehetne megszüntetni ezt a problémát?

 

38 VÁLASZOK 38
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Továbbítottuk a leírtakat a technikusunk részére, hogy ellenőrizhessük, van-e lehetőség a funkció kikapcsolására.

Amint megvan az infó, jelezni fogjuk.

 

Köszi a türelmet.

 

Üdv,

First Poster

Szia 

 

Köszönöm.

 

 

First Poster

Szia

Sajnos a helyzet tovább romlott .Firmware frissítés után, ma sikerült 145 emeletet teljesítenem. Ebből 10 másfél óra edzés alatt. A külföldi fórumok is tele vannak emelet számítási problémákkal.

Screen_20190205_213431.png

 

 

Navigator

Engedd el az emeletszámláló kérdést. Utazok a kocsiban, kicsit zötyögősebb az út, akkor 50 km után jelez az óra, hogy teljesítettem a napi lépésszám célt, vagy a napi emeletet. Gear S3 Frontier

First Poster

Nálam is hasonló problémák vannak az emelet számolással. Kétszer elvittem szervizbe Sajnos csak napokig volt jó a készülék utána újra visszaállt a probléma. Edzés közben ha elvesziti a pulzust nem találja, manuális méréskor van pulzus valamint az emeletekből  túl sokat számol akár alvás közben is. Ha zavar válassz egy olyan  óraszámlapot amin nem szerepelnek az emeletek én is így tettem.

Superuser II
Superuser II

A lépés- és emeletszámot az okos eszközök leggyakrabban a gyorsulásérzékelők által mért jelek alapján számolják. Bizonyos mintázatokat keresnek, amelyek megfeleltethetőek egy lépésnek, vagy lépcsőzésnek (függőleges elmozdulásnak). Ezek a jelek egyéb szenzorokkal vannak kiegészítve, mint például emeletszámlálás esetén a "magasság"mérő. Ez a szenzor tulajdonképpen nem a magasságot, hanem a légnyomást méri. Nagy vonalakban az alapul, hogy minél magasabban vagyunk annál alacsonyabb a légnyomás. Sajnos a légnyomás nem csak a magasság, hanem hőmérséklet, páratartalom, szél és egyéb légköri viszonyoktól is függ. Egy óra méretű eszköz pedig képtelen mérni az összes ehhez kapcsolódó paramétert a megfelelő pontossággal. Emiatt az összes fitnesz/okos eszköz csak egy jó becslést tud adni a mért értékekre. Mindegyik egy kicsit más módon határozza meg, hogy mi számít egy lépésnek, emeletnek vagy akárminek, és mivel minden ember máshogy sétál, fut, stb. (olyan egyedi mint az ujjlenyomatunk), így egyik-másik eszköz pontosabban vagy kevésbé pontosan számol más-más embereknél.

 

Azzal egyetértek, hogy alkalomadtán ki lehessen kapcsolni, pontosabban szüneteltetni lehessen egy-egy ilyen okos funkciót, pont a fent leírtak miatt. És bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ez minden gyártónál/eszköznél fennálló jelenség, azonban ha egy ilyen funkciót kikapcsolhatóvá tesz bárki, azzal beismerik, hogy nem működik annyira jól a funkció, mint amennyire a felhasználók szeretnék. És annak ellenére, hogy minden gyártó szinte mindegyik eszközéről lehet olvasni fórumokon, hogy ezt-azt nem pontosan mér, ergó a felhasználók tudják, hogy egyik sem tökéletes, és mindegyik gyártó tudja, hogy egyik konkurencia sem tud tökéleteset csinálni, hivatalosan versenyhelyzetben egy ilyen opcióval beismerni ezt, több mint kockázatos. Lehet, hogy lesz egy tökös gyártó, akibevállalja, és a többiek célkeresztjébe állítja magát. De az is lehet, hogy mindenki inkább jobb mozgásminta felismerésen dolgozik, hogy a jövőben ne legyen igény ilyen funkcióra.

 

Navigator

Ez világos, azt is sejtettem, hogy több szenzorral van kapcsolatban az emeletszámláló, de ezek szerint nem eléggel. Mert ha pl a méréskor a sebességet is nézné, akkor szerintem tudná, hogy ha le is írom azt a bizonyos mozgási kört a kezemmel ami akár lépcsőzés is lehet, attól még 90 km/h sebességgel ritkán lépcsőzik valaki. 

Ettől függetlenül azt felfogtam, hogy ez se nem orvosi műszer, se nem meteorológiai állomás. Csak leírtam a tapasztalatomat.
Szerintem nem is kell kikapcsolni az emeletszámláló funkciót, mert annak az a vége, hogy elfelejti visszakapcsolni az ember. Így is túl sok időt von el az ember életéből az óra.

Superuser II
Superuser II

Én azt ötletelés jelleggel el tudnám képzelni, hogy saját "edzés" profilokat állíthatunk be az eszközön, és akkor csak a kiválasztott értékeket monitorozná az óra. Ez kevesebb kellemetlen elszámoláshoz, akár hosszabb akkumulátoridőhöz is vezethetne. Vagy a jövőben akár saját mozgásmintákat taníthatnánk be, így még személyre szabhatóbb lenne az aktivitás figyelés. Persze ehhez az is kell, hogy a felhasználók végig akarják csinálni a betanítást, annak egyszerűnek, gyorsnak és kényelmesnek kéne lennie. 

First Poster

Szia 

 

Szerintem ez már jelentősen túlmutat a "néha nem műkődik jól" dolgon.

Az én esetemben - de szerintem a Te esetedben is - egy 100 000+ forintos eszközről van szó, amit az aktivitás méréssel reklámoztak, reklámoznak jelenleg is.

Ezért vettem annó Gear Fit2-t, és ezt az órát is.

 

Két Garmin óra van a szűk ismeretségi körömben, az egyikkel nagyon-nagyon aktívan futnak, a másikat csak mint óra használják. Egyikkel sincs ilyen jellegű gond.

Ez az emelet számítás probléma egy idő után a Gear Fit2-n is jelentkezett. De előtte jól működött.

Most a Galaxy Watch-on is.

 

Miért ver az isten? :-)

 

Mgya