Támogatás

Open search

Smart Switch/Adatmentés/Szoftverfrissítés

Highlighted
MónikaSz Moderator
Moderator

Helló! 

 

Használtátok már a Smart Switch alkalmazást adatmentésre vagy szoftverfrissítésre? Könnyen kezelhető az alkalmazás felülete? 

 

Kinek milyen tapasztalata van az alkalmazással kapcsolatban?!

3 VÁLASZOK 3
Explorer

Az asztali kliens pofásan néz ki, használtam már mindkettő célra. Különösebb probléma nem volt vele, 1-2x zároltnak érzékelte az amúgy feloldott készüléket, illetve volt hogy a helyi biztonsági mentést sem találta meg.

 

A Windows-os kiadáshoz még annyit, hogy nem tudom kezelni semmilyen módon a kliens frissítéseit, ezt jó lenne implementálni a szoftverbe.

Explorer

Abszolút felesleges alkalmazás. A Samsung önmagával sem kompatibilis. A Samsung Flow sem működik rendesen SAMSUNG-SAMSUNG tablet-telefon között. A Laptop-Telefon közti működése börleszkbe illik, ti úgy hívjátok ezt, hogy LOL.
Egyszer próbáltam használni a PC és a telefonos verziót is a Smart Switch-ből, de kb 30 perces bohóckodás után letakarítottam a gépemről. A telefonon pedig az elsők között tiltom, mert ugye már alapból ráteszi a Samsung.

Hogy miért felesleges a Smart Switch? Hát először is miért kellene a PC verziót frissítésre használni, mikor megcsinálja a telefon OTA is? Adatmentésre pedig abszolút alkalmatlan és felesleges alkalmazás Smart Switch. Az ilyen adatmentésekből semmi jó nem sült ki. Ami neki tetszik, azt lementi, ami nem tetszik neki, azt nem menti le. És akkor órákig javítgatom az ilyen kafa szinkronicálós programok hibáit, amit elkerülhet az ember, ha egyből tiszta telepítést csinál és mindent visszaállít memóriakártyáról.

Konkrétan legutóbb Samsung Cloudból próbáltam adatot visszaállítani, jól összekutyult mindent. Gyalulhattam le a telefont újra, tiszta telepítéssel magam állítottam vissza kézzel az adataimat és érdekes, most működik rendesen a telefon. Erre mondják azt, hogy a rest kétszer fárad. Azt hittem naívan, hogy majd kényelmesen egy gombnyomásra vissza lehet állítani az adatokat. És nem! 2019 közepén ez nem lehetséges.

A Samsung sokára fog felnőni az iPhone adatmentés és szinkronizálási technológiájához.

Szerintem ami nem megy, azt ne erőltesse a Samsung.

Bölcs ember az manuálisan ment mindent. Vagy memóriakártyára, vagy Google Drive-ba, persze szigorúan manuálisan és nem a szinkron funkciót használva.

 

Ezek tekintetében a Smart Switch csak egy felesleges erőforrást és tárhelyet igénylő alkalmazás mind PC-n, mind telefonon.

Explorer

Jeez, na akkor kezdjünk bele...

"Hogy miért felesleges a Smart Switch? Hát először is miért kellene a PC verziót frissítésre használni, mikor megcsinálja a telefon OTA is?"

Smart Switch-en keresztül hamarabb végezheted el a frissítést, mivel az OTA frissítések lépcsőnként vannak bevezetve a felhasználói körben, tehát nagyobb az esély hogy levegőn keresztül késleltetve van a frissítés. (Apple és sok más riválisa ezt a technikát alkalmazza az esetleges rollback/visszajelzés/hibaszűrés miatt.)

És akkor még nem beszéltünk a sikertelen frissítésről, ha esetleg közbe jönne valami, nem jön rosszul az az emergency recovery a kliensen keresztül.

De ha esetleg nincsen vezeték nélküli hálózat, viszont van egy számítógép vezetéken keresztül az internetre csatlakoztatva, akkor sem jön rosszul az USB-n keresztüli szoftverfrissítés.

 

"Ami neki tetszik, azt lementi, ami nem tetszik neki, azt nem menti le."

smart switch.PNG

 

Szóval ezek után nem csodálkoznék, ha megint a felhasználó (igen, Te magad) csinálná magának a problémát, mert nem ért a szoftver/rendszer működéséhez...

Legelismertebb szerzők