Támogatás

Open search

Samsung email alkalmazás

Explorer

Pár héttel ezelőtt frissült a Samsung gyári email kliense. 

Tetszett az új kinézet, meg hogy lehet kézzel írni, meg rajzolni az email-ben.

 

Viszont már túl sokminden volt a telefonon, gondoltam csinálok egy gyári visszaállítást. Amit persze megbántam, mert azóta sok hülyeséget csinál a telefon, több alkalmazás rendszeresen összeomlik. 

De a kérdésem az, hogy most miért nem az új emailkliens töltődik le a telefonra, miért a régi?

Az eltávolítás, újratelepítésen és a wipe cache partition-ön túl vagyok...

3 VÁLASZOK 3
KittyM Moderator
Moderator

Szia,

Ha az alkalmazás egy előző verziója jelent meg a készüléken a frissítést követően, kérjük ellenőrizd le, hogy a Play áruházon belül az alkalmazásra ven-e elérhető frissítés.

Üdv. Kitty

Explorer
Ha tudom mi az a wipe cache partition, akkor gondolod, hogy nem veszem észre amikor az alkalmazásbolton ott figyel egy piros 1-es ami figyelmeztet egy darab elérhető frissítésre? Gondolod, hogy nem veszem észre a piros 1-est magában az email alkalmazás "további opciók" -at jelző három pöttyén, ami az alkalmazás elérhető frissítésére figyelmeztet? Vagy úgy érzed, hogy nem a frissítés elérhetőségének ellenőrzése volt az első mozzanat miután észrevettem, hogy a külsőleg régi verziós email kliens van a telefonon?
Mi lesz a következő javaslat? Vigyem szervizbe, ahol a szakemberek tüzetesen átvizsgálják a készüléket? Ami persze annyiból áll, hogy újrahúzzák a szoftvert rajta és kész.
Szóval kedves Kitty, ezeken az alap dolgokon már túl vagyok. Esetleg valami olyan információval tudnál szolgálni, hogy az A8 2018-on mi a hivatalos legújabb email kliens verziószáma? Hogy egyeztessem azzal, ami nekem van. Jelenleg nekem az 5.0.10.2 van fent. És azt jelzi, hogy ez a legfrissebb verzió.
Explorer
Nahát, nahát! A renszer felismerte hetek múltán, hogy az én telefonomra is elérhető a 6-os emailkliens. Deeeeeeeééérdekeeeeeees!
Vagy ciki? Tudja a csuda.
Legelismertebb szerzők