Támogatás

Open search

Samsung billentyűzet

First Poster

Sziasztok, 

J6 (SM-J600FN/DS) telefonon a billentyűzeten rendszeresen jelennek meg angol javaslatok, sőt ma már német is... Roppant idegesítő, főleg az utóbbi, annak fényében ráadásul, hogy a német nyelv nincs is telepítve. Android 9-re a minap frissült a telefon, nem tudom, van-e köze ehhez. De az angolt is jó lenne, ha eltűnne, amikor magyarul írok. Nem látom az appban, hogy lenne két nyelven gépelés opció, ahol ezt ki lehetne kapcsolni. 

Köszi & üdv, 

Robi

7 VÁLASZOK 7
Explorer

Szia!

Sajnos nem csak ezzel van probléma a PIE körül. Én már bánom, hogy feltettem. Azon kívül, hogy nincsen többé telefonbeszélgetés rögzítés, az adaptív fényerő magától kikapcsol.

A billentyűzet nálam is váltogat, néha nem nyúl a szótárhoz, néha túlbuzgón nyúl hozzá. Tehát akarsz írni egy összetett szót. Pl leírod, hogy tojás, majd hozzá akarod írni, hogy rántotta, akkor elé teszi megegyszer a tojás szót és lesz belőle tojástojásrántotta.
Nagyon rossz. És a Samsung tableten nem illyen, tehát valamit nagyon elszúrtak az A8-al 😔
A te nyelvi problémádra nem tudom, próbáltad-e, hogy a billentyűzet beszállításaiban a nyelveknél a nyelvek kezelésénél csak a magyar legyen bebeállítva? Félek, hogy ez sem segít, de ha még nem nézted, próbáld meg.

First Poster
Szia, mindkét nyelvet muszáj használnom napi szinten, nem opció csak a magyart fent hagynom. Amúgy ez egy J6 (Dual SIM-es) amint írtam, ezen pl. nincs is adaptív fényerő...manapság ilyen hardvert kihagyni...évek óta nem volt olyan telefonom, amiben ne lett volna, pedig általában közel hasonló szintű készülékeim voltak... Motorola, LG, HTC, stb.
Ez a jelenség az összevissza megjelenő nyelvű javaslatokkal pedig Pie felrakása előtt is megvolt. Így nem hiszem, hogy ehhez köthető; a Samsung billentyűzet app hibája sztem.
Üdv,
R.
Explorer
Az a baj, hogy más alternatíva nem nagyon van billentyűzet tekintetében.
A Huaweinek jó még a billentyűzete, de akkor telefont is kell cserélni.
First Poster

De van: TouchPal, Gboard, SwiftKey, stb. - csak azokkal is van elég másféle baj...:((

Explorer
Igen, tudom. És akkor még valami kulibuli cégre is bízod a begépelt adataidat ha azokat használod. Így legalább Samsungon belül marad.
First Poster
10 éve használok "kulibuli" billentyűzeteket, de nincs tudomásom adatszivárgásról mondjuk ezek fősodorbeliek és nem a csilivilivel "csábítottak el"...de egyébként bárhova írsz be adatot, valaki másra bízod... (lásd HP noti keylogger botrány a közelmúltban!)
Explorer
Szerencséd volt. A bajból elég, ha egyszer üt be. És egy nagyobb cég esetében nagyobb esélyt látok a kártérítési reklamáció teljesítésére.

Véleményem szerint ha nem mókolom a telefont, akkor ha baj van, akkor nincsen rajtam fogás, hogy nem tettem meg mindent az adatszivárgás ellen.
Legelismertebb szerzők