Támogatás

Open search

Samsung Galaxy A8 Android Pie

First Poster

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy mikor jön meg az A8-ra a one ui?

4 VÁLASZOK 4
Superuser I
Superuser I
Szia!
Már megérkezett, manuálisan keress rá.
First Poster

Rákerestem, de azt írja, hogy a legujjabb frissítések már telepítve vannak.

Superuser I
Superuser I
Próbálgasd pàr naponta, már elérhető rá. Illetve a telefon is szólni fog neked amint megérkezett rá
Explorer

Nem nyitok új témát, mert hát már itt a téma az A8-ról és a PIE frissítésről. Akkor pár szóban leírnám, hogy milyen kellemetlenséggel jár a frissítés. Így aki még nem frissített, az el tud gondolkozni, hogy kell-e neki a nyűg.

A frissítés után megcsináltam a rutin alaphelyzetbe állítást, ami ilyenkor szokásos. A hangzatos Samsung Cloud biztonsági mentést próbáltam kerülni, tehát alkalmazásokat nem állítottam onnan helyre, mert hát ez nem iPhone, hogy egy fullos biztonsági mentést gond nélkül vissza tudjon állítani. Ez Samsung. Így csak a kezdőképernyőt, az ébrésztést állítottam vissza meg azt hiszem a dokumentum fájlokat.

Tehát a Pie frissítéssel nekem az alábbi problémáim adódtak:

 

- Görény UI

- Az automatikus fényerőszabályozó nem működik, folyton kikapcsol.

- Nincs többé hívásrögzítés. (Ez mondjuk a Google sara és nem a Samsungé. Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem visszamenőleg tiltják le mindenkinél? Tehát tiltsák le a 15 éves mobilokon is. Mert így olyan szaga van a dolognak, hogy az új készülékek tulajdonosait büntetik. Hiszen ha egy android 8-as vagy egy másmilyen telefonnal hívok valakit, akkor tudok hívást rögzíteni, egy vadonat új telefonnal pedig nem... Ez így nagyon gáz...)

- RCS üzenet nem működik PIE frissítés óta.

- Próbálták egykezesere megcsinálni a menüt, így mindent bezsúfoltak a képernyő alsó felére, így a felső rész tök üres. Iszonyat undorító. Ráadásul nem mindenhol ilyen a kinézet, vagyis nem egységes a dolog.

- Olyan szinten átszabták a funkciók helyeit, hogy bizonyos dolgokat fél nap alatt találtam csak meg, amiket máskor tudtam, hogy hol vannak. Pl azt, hogy az alkalmazások ablakban fussanak, azt a neten kellett megnéznem, mert nem volt jó nekik az alkalmazásváltó opcióiban. Átrakták máshová. Hosszan nyomva kell tartani az alkalmazásváltóban a kívánt alkalmazás ikonját és ott van a beállítás. 

- A szoftveres billentyűzet borzalmasan ***** lett, használhatatlan. Ha akarok írni egy összetett szót, akkor megismétli az előzőleg beírt szót. Tehát le akarom írni, hogy "kutyaház". Leírom, hogy "kutya", majd mögé akarom írni, hogy "ház", akkor megismétli a "kutya" szót és a végeredmény "kutyakutyaház" lesz. Persze mehetek vissza javítani. Nagyon rossz. Ezt az ujjhúzásos bevitelnél csinálja. Tableten (SAMSUNG) persze nem csinálja, tehát egyértelműen a PIE miatt és az arra írt billentyűzet verzió miatt van...

Mivel párhuzamosan használok egy A8-at és egy Tab S3-mat, iszonyatosan szembeötlő a különbség a 8-as és 9-es android között. Mondanom sem kell, hogy a 8-as javára és a 9 kárára. 

Részemről én csinálok egy újabb rendszer visszaállítást tiszta telepítéssel. Ha nem oldja meg a problémáimat, akkor kuka blues lesz a Samsung és megyek a Huaweihez. Elég volt a baromkodásból.

 

Legelismertebb szerzők