Támogatás

Open search

S8+ simple

Highlighted
First Poster

Sziasztok! 

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Simple app-al kapcsolatban. Letöltöttem az S8+-ra be is regisztráltam a bankkártyámat es simple kártyát is regisztráltam. Akartam igy fizetni egy élelmiszer boltba de valami miatt nem müködőtt az NFC fizetés. Szerintetek mi lehetett a probléma? 

Köszi ha válaszolsz és segítesz! 

 

 

 

Németh Zsófia
5 VÁLASZOK 5
BeataV Moderator
Moderator


Szia,

 

Amit a telefon részéről megtehetsz, hogy ki majd ismételten bekapcsolod az NFC-t és tesztelheted ismét a működést. Ha továbbra sem működik, akkor érdemes jelezni az esetet a Simple app fejlesztői részére, valószínű, hogy az alkamazás nem kommunikál megfelelően a rendszerrel.

 

Üdv.

Explorer

Üdv!

 

Nem tudom, hogy pontosan mi volt a hibajelenség és hogy megoldódott-e, de így ez kevés információ amit adtál, hogy "nem működött a fizetés". Le kellene írnod, hogy mit tapasztaltál. 

- Hozzáérintetted a terminálhoz és nem történt semmi?

- Vagy hozzáérintetted a terminálhoz, ott azért csippant egyet és nem történt semmi?

- Esetleg hibaüzenetet is kaptál?

 

Tehát ha nem konkrétan jelölöd meg a hibajelenséget, akkor sajnos a SAMSUNG embereinek tipikus válaszát fogod kapni, amit kaptál is föntebb. Szaktudás nélküli, érdektelen, személytelen. Én is ilyen válaszokat szoktam kapni tőlük, már nem is nafyon írok nekik. Szerintem a takarítónőt ültették oda a géphez és az nyom ilyen standard, előre megírt válaszokat, hogy "Sajnáljuk az esetleges kellemetlenséget, fáradjon be a szervizünkbe",  vagy amit te is kaptál választ, hogy kapcsold ki és be az NFC-t.

 

 

Explorer

Ti ezekért a válaszokért amúgy pénzt is kaptok?

Még kb 8 dolgot megtehet az NFC ki és bekapcsolásán kívül, amit szintén a telefonon kell csinálni. Mert szerinted minden SAMSUNG telefonon működik a Simple, csak az S8-on nem? Nekem A8-on hibátlanul működik. Egyedül a kávégépek némelyike szokott rosszalkodni, ott a kávégép terminálja és a szerver közötti kommunikáció hibája az ok, köze nincsen a telefonhoz.

- Pl lehet, hogy meg se várta, amíg aktiválják a kártyáját az érintéses fizetésre. Nekem fél napba is beletelt egyszer, valamikor meg 5 másodpercbe. Attól függ, hogy a Simple szervere milyen hangulatban van.

- Aztán lehet, hogy nem állított be képernyőzárat, ami elengedhetetlen feltétele a működésnek.

- Aztán az is lehet, hogy állított be képernyőzárat, csak fizetéskor nem oldotta fel, mert el sem olvasta a Simple használati útmutatóját, mint az emberek 907%-ára jellemző

- Aztán lehet, hogy nem is volt pénze

- Lehet, hogy be se volt kapcsolva a telefonja

- Lehet, hogy nem fogadta el a Simple ÁSZF-et

- Lehet, hogy a boltos nem kapcsolta be neki az NFC terminált (nekem többször is volt ilyen, hogy hiába szóltam a boltosnak, hogy paypass fizetés lesz, nem kapcsolta be mert nem oda figyelt)

- Ha valóban a telefonnal van a probléma, akkor lehet, hogy végső esetben csak egy gyári alaphelyzetbe állítás segít. Ismervén a SAMSUNG politikáját, szeretik a kis frissítéseikkel tönkrevágni a telefont.

SomaE Moderator
Moderator

Hello,

Az OP nevében is köszi a tippeket amiket leirtál.
Nekem szintén a kártyaaktiválással volt egyszer gondom telefoncsere után, végül az OTP ügyfélszolgálat tudott csak segiteni.
Viszont a mod védelmében azért had jegyezzem meg, hogy egy 3rd party approl van szó, amit ha Ő személyesen nem használ, nem is várható el egy ennyire részletes troubleshoot

Üdv,
Soma

Explorer

Persze, ezt én értem, csak akkor inkább ne írt volna semmit. Mert így hiteltelenné teszi az egész ügyfélszolgálatot. Ami már így is az. Tényleg gyalázat amit művelnek a mintaboltjaikban, a garanciázással, meg az online felületen. Annyi szóljon mentségükre, hogy a többi gyártó sem különb. Az ember kénytelen fejleszteni magát, mert a gyártókra nem számíthat. Annyit mondanak, hogy vidd szervizbe. A szervizben meg azt mondják, hogy vegyél újat mert ez már elavult.

Legelismertebb szerzők