Támogatás

Open search

Note 9 és az éjszaka

Apprentice

Note 9 és az amatőr fotós találkozása

 

Kedves fórumtagok!

 

Körülbelül 4 hónapja az egyik nagyon kedves barátom mobiltelefon vásárlás előtt állt.
Az úriemberről érdemes tudni, hogy hihetetlen alapos, néha szőrszálhasogató és mindig megfontolja minden egyes nagyobb technológiai befektetését és emellett még egy színvonalas weboldal magyarországi képviseletének az egyik szerkesztője is, minden tekintetben bonyolult eset.
Utána olvasott alaposan, ezer fórumot átböngészett és youtube videót megnézett, aztán minden egyes nap más szempontot figyelembe véve szakmai vitákat folytattunk, hogy mibe fektesse a bizalmát az elkövetkezendő évekre.Talán említenem sem kell, hogy hónapokig húzta a döntést..
Érdemes tudni, hogy azóta már a márka iránti lojalitás kialakult benne és imádja a készüléket, amelyet választott.
A pár hónapos használat alatt, folyamatosan kapom tőle a visszajelzéseket a készüléket illetően, a mai napon például pár fotóval lepett meg, ami a Note 9 készülékével készült.

Engedélyt kaptam tőle, hogy megosszam ezt más felhasználókkal. Hozzáteszem és kiemelem, hogy semmilyen fotós előképzettséggel nem rendelkezik Róbert barátom,teljesen átlag felhasználó fotózás tekintetében.
A képek nem kerültek szerkesztésre, a maguk szépségével és hibájával teszem őket közkinccsé. Mindegyik kép automata módban készült, láthatóan különböző időjárási-és fényviszonyok között.

 


Kinek mi a tapasztalata a saját készülékének kamerájával kapcsolatban? Mennyire vagytok elégedettek?

samsung community (FILEminimizer).jpgÉjszakai neon fények

 

samsung community 1 (FILEminimizer).jpgÉjszakai neon fények

 

samsung community 2 (FILEminimizer).jpgBeltéri neon éjszaka

 

samsung community 3 (FILEminimizer).jpgHajnalban borongós időjárásban

 

samsung community 4 (FILEminimizer).jpgKöd

 

Samsung community nappal (FILEminimizer).jpgHóesés után

 

samsung community nappal 1 (FILEminimizer).jpgSzűrt fény, borongós időjárás

 

Samsung community nappal 2 (FILEminimizer).jpgSötétedés előtt

 

samsung community nappal 3 (FILEminimizer).jpgErős napsütésben

 

samsung community nappal 5 (FILEminimizer).jpgBorongós időjárás

 

1 VÁLASZ 1
Superuser I
Superuser I

Kedves Adrienn!

 

Egész jó képek lettek

 

Én egy S10e-t használok épp, és nagyon meg vagyok elégedve a képminőségével. Normál nappali megvilágításban szinte olyan képeket képes készíteni, mint egy rendes fényképezőgép. A mesterséges intelligenca az esetek 99%-ban jól ismeri fel, hogy éppen mit fotózok, és ügyesen beállítja annak megfelelően a paramétereket. Néha az az érzésem, hogy Photo módban egy impresszionista festő bújt el benne, mert nagyon próbálkozik az emberi szem által látott képet visszaadni, ami nem egyszerű feladat. Sajnos néha túl is tolja picit a szaturációt, expozíciót, illetve a HDR-t, de ez amúgy nem baj, mert aki komolyan gondolja vele a fotózást, annak ott van a Pro mód, ahol RAW formátumban is ki lehet menteni a képet, ami nagyban könnyíti az utómunkát. Amúgy nagyon szeretem a változtatható rekeszérték miatt, a nagylátószögű lencsét pedig egyszerűen imádom, végre meg lehet örökíteni egy rendes emberi látómezőt egyben. 

 

20190416_184133.jpgTúlszaturált kép20190416_184139.jpgKézi korrekcióval már jobb20190416_184513.jpgNaplemente növénnyel, egész jól eltalálta az AI20190331_180600.jpgNaplemente virágokkal, itt a virágok talán kicsit sötétek maradtak20190323_170724.jpgKicsit túl sok lett a naplemente effekt20190323_201404.jpgCsillagok szabadkézből rövid záridővel20190323_201538.jpgCsillagok szabadkézből hosszú záridővel (kell egy állvány)20190412_185352.jpgAI-val, sok lett a HDR, ami az égen nagyon szembetűnő20190412_185349.jpgEredeti látvány AI nélkül

Legelismertebb szerzők