Támogatás

Open search

Mit is tud egy okosóra?

MateB Moderator
Moderator

v1.pngAz okosórák funkcióiról oldalakon keresztül lehetne regélni, de párat a legfontosabbak közül röviden bemutatnék. Méri a pulzust, számolja a lépéseket, az elégetett kalóriákat, nyomon követi az alvási szokásaidat, tájékoztat a napi teendőidről, segít tájékozódni a beépített GPS segítségével. Az LTE kapcsolattal rendelkező modellek pedig olyanok, mintha a telefonodat hordanád a csuklódon: hívásokat és üzeneteket is fogadhatsz, valamint vezeték nélküli fülhallgatóval kiegészítve zenét is hallgathatsz rajtuk. Ezen felül applikációk sokasága áll rendelkezésre, már csak ki kell válogatni közülük, melyikre van szükség.

 

Ja és természetesen az időt is mutatja!

 

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésed, mindenképp érdemes ellátogatnod a Samsung Members applikáció Kedvezmények fülére, hiszen az ott letölthető kuponnal február 4. és 17. között 25%-os kedvezménnyel vásárolhatsz okosórát vagy okoskarkötőt bármely
Samsung Experience Store-ban.

1 VÁLASZ 1
Explorer

Igen, igen, mennyi sok remek funkció.
Csak annyi maradt ki a listából, hogy rengeteg bosszúságot is okoz az helyett, hogy megkönnyítené az életünket. A Gear S3 megkapta a Tizen 4-et, azóta ha edzés mérés van, nem tudom megnézni a pontos időt, pedig ez egy óra. csak úgy tudom megnézni, ha kilépek az edzésből a jobb alsó gombbal. Ugye a Tizen 2-nél és 3-nál ha futott egy edzés és megemeltem a karom, akkor fölülröl bekúszott a pontosidő. Most ezt a funkciót elfelejtette. Tudom, tudom, vigyem szervizbe, majd a "szakemberek", megvizsgálják mi is lehet a gond. 
Aztán nem kezeli a dualsimes telefont az óra (továbbra se). Mert tárcsázáskor nem az órán kérdezi meg, hogy melyik sim-ről akarok telefonálni, hanem a telefonon kérdezi meg. Kérdem én: Ha a telefont elő kell vegyem a telefonáláshoz, akkor minek bele telefonálási funkció?
És azért azt is mondjuk meg a vásárlás előtt állóknak, hogy ha válaszolni akarunk egy Viber üzenetre, de közben jön egy másik üzenet, akkor azt írja ki, hogy "sikertelen!". Tehát a megírt üzenet elvész.

Aztán ne hagyjuk ki a problémából, hogy szövegírás közben ha összetett szavakhoz hozzá akarunk írni egy már begépelt szóhoz T9-el, akkor az lehetetlen, mert egy bevitt szó után tesz a rendszer egy szóközt. 
A légnyomásmérő pedig valamiért 15-el kevesebbet mutat nálam az időképhez képest. Mindig pont 15-el. Micsoda véletlen. Nem 4-el kevesebbet, nem 8-al többet, minden esetben 15-el kevesebbet. És ez senkinek nem furcsa, holott a Prohardver fórumon is mindenki panaszkodik erre, tehát nem egyedi az eset.
Viszont cserébe igen, grafikonon megnézhetjük, hogyan aludtunk. Csak azt nem értem, hogy aki pl rosszul aludt, az meglátva az alvási jelentést, az megfogadja, hogy "hű ez rosszú sikerűtt, hónapp maj' jobbat aaaszok"? Vagy mi a koncepció az alvásmonitorral kapcsolatban?

Legelismertebb szerzők