Támogatás

Open search

Galaxy S9 Automatikus Wi-Fi bekapcsolás hiba

New Member

Sziasztok!

 

A Galaxy S9 (SM-G960F) nagyon sokáig tökéletesen működött a "Wi-fi automatikus bekapcsolása" funkció, ami azokon a helyeken automatikusan bekapcsolta a telefon wifi adapterét, ahol gyakran használom ugyanazt a vezeték nélküli hálózatot (pl. otthon, vagy munkahelyen).

Az utóbbi 1-2 hónapban azonban arra lettem figyelmes, hogy nagyon random lett (de inkább nem működik, mint igen) az adapter ki/bekapcsolása, ha elhagyok egy ilyen hálózatot, kikapcsolni még kikapcsolja az adaptert, de ha visszatérek, vagy egy másik helyre megyek, ahol szintén van gyakran használt hálózat, egyáltalán nem kapcsolja be.

Az értesítést megkaptam, amikor egy hálózatot felvett a gyakran használt hálózatok közé, de nyomtam már hálózati beállítások reset-et is, telefon visszaállítását is, de Odin-nal feltettem az első Pie frissítést is, a hiba viszont megmaradt.

Ellenőriztem a pontos helymeghatározást, az akkuoptimalizálást, nem volt semmi arra utaló jel, hogy itt lett volna altatva valamilyen service, a Samsung chat-jén javasolták a távsegítséget, akik - mivel szoftver reset volt már korábban - szervízbe irányítottak, ahol kb. ötödik nekifutásra meg is értették, hogy milyen funkcióról beszélek, és nem azzal van gondom, hogy a telefon nem csatlakozik a wifi hálózatokra. Itt ezután azt mondták, hogy szoftvert tudnak frissíteni... ami nyilvánvalóan nem fogja megoldani a problémát, ha már nyomtam gyári reset-et, feltettem egy korábbi verziót, amit végül lefrissítettem az áprilisire.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? Van valami ötlete valakinek, mi lehet a gond?

Úgy tudom, nem lokáció alapján működik ez a funkció, hanem az adapter kikapcsolt állapotában is olyan módban van, hogy érzékeli a hálózatokat, tehát elvileg az alapján kéne bekapcsolnia az eszközt a telefonban, így én még arra tudok gondolni, hogy esetleg maga a wifi adapter nem működik rendesen.

 

Köszi minden segítséget,

Gábor

tempFileForShare_20190420-145157.jpg

Legelismertebb szerzők