Támogatás

Open search

Galaxy A80 - Egyediségre tervezve

Highlighted
Superuser II
Superuser II

03_Galaxy_A30507080_Family_Lifestyle_KV_2P-1280x640.jpg

 

Galaxy A80

 

A Galaxy A80 tervezőinek minden szemszögből egy teljesen egyedi és sokoldalú készüléket sikerült létrehoznia. Ötvözi a felsőkategóriás termékek tudását és teljesítményét, egy teljesen egyedi formavilággal.

 

Elsőként a dizájnt és a kijelzőt fogom bemutatni nektek.

A készülék egy 6.7” (nem sokkal nagyobb a tavalyi A9-esnél) keretmentes kijelzővel van ellátva, így most már végleg révbe ért az Infinity display kifejezés. A dinamikus Amoled helyett, Super Amoled kijelzőt kapott ahogyan A szériás társai.

Ami viszont újdonság:

-A forgatható kamera

-A kijelzőbe épített hangzás, rejtett vevő egység kizárólag hívások esetén

-rejtett szenzorok (közelségérzékelő-, fényérzékelő szenzor, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó)

Három prémium színt kapott, ami szintén eltér a mostani A szériára jellemző korall és kék színek intenzitásától. Visszatértünk kicsit a régi és sokak számára kedvelt arany színhez a feketén és a fehéren túl. Az angyal aranyban rózsaszínes árnyaltot, míg a szellem fehérben kéket fedezhetünk fel.

 

Így hogy megismertük a formatervezést, nézzük meg azt ami a legkülönlegesebb benne: A kamerát 

Az A80 megkapta a világ első forgatható tripla kameráját. Ennek köszönhetően egy hátlapi kamerarendszer profizmusával készíthetünk képeket az előlapi kameránkkal.  48 MP felbontásra képes fő kamera éles és világos fotókat készít, az ultraszéles kamera 8MP-es és az emberi szemhez hasonlóan örökíti meg a képeket 123 fokban. Harmadik kamerának pedig egy 3D mélységkamerát kapott a készülék.

A ToF (3D mélységkamera)kamera mozifilmekhez hasonló élőfókusz effektet biztosít és leméri a körülötted lévő tárgyak aktuális méretét.

Illetve a jelenet optimalizálás funkció sem maradhatott le a palettáról, ami képes 30 témát felismerni és tökéletesíteni a színtónust és a képkészítéssel kapcsolatos effekteket. 6 különböző témánál ( vízpart, ég, hegy, naplemente, napfelkelte, utca) automatikusan ajánlja az ultraszéles mód használatát.

AndroidPIT-samsung-galaxy-a80-front-camera-w810h462.jpg

 

Amit bemutatásként a végére hagytam, (mert itt érkeznek a nagy változások) az pedig a kiemelkedő teljesítmény.

A készülék 8GB RAM-ot és 128 GB ROM-ot kapott. A hagyományos Exynos processzor helyett a Samsung ebbe a készülékbe egy Snapdragon 730G típusú qualcomm processzort rakott. Az Intelligens teljesítményjavítás funkciónak köszönhetően a gyakran használt alkalmazások előre betöltenek és gyorsan indíthatóak.

A készüléket továbbra is KNOX Trustzone haználata biztosítja, melybe beletartozik az optikai ujjlenyomat olvasó és a biztonságos mappa is.

Érdekesség: A KNOX-ot nem csak a telefonok védelmére használja a Samsung, de mint security program is elérhető a piacon. A világon több cég és biztonsági szerv használja ezt a programot.

 

 Az akkumulátort (3700mAh) a készülék automatikusan optimalizálja, és a legjobb teljesítményt hozza ki belőle. A Szupergyors 25w-os töltés használatával lényegesebben kevesebb időt kell szánnunk készülékeink töltésére. Ami érdekes, hogy a töltőkábel mindkét irányban C típusú. Illetve a Jack csatlakozó hiánya számomra nagyon szomorú, de várom az új C-s füleseket is.

 

Egyedülálló módon a Bixby Routines is helyett kapott a készülékbe, ami eddig csak az S10-es család kegyeit élvezte. A Routines figyeli a felhasználó napi tevékenységeit és ezáltal rutinokat hoz létre, de manuális is alkothatunk sajátokat. Én is használok egy két rutint, nagyon sokat segít a mindennapokban. PL az éjszakai rutinom : ébresztőóra bekapcs, wifi és mobilnet kikapcs, ne zavarj üzemmód bekapcs.

Ezt pedig egy adott időponthoz kötöttem, de lehet helyhez és kapcsolathoz is kötni a rutinokat.

 

Ez lenne a Galaxy A80, rengeteg lehetőség rejlik ebben a készülékben. Akár gamer vagy, akár vlogger vagy csak szereted más szemszögből látni a világot ez a telefon egy új generációt hozott a piacra. Amire még kíváncsi lennék, hogy hogyan oldják majd meg a tokok használatát , és a készülék védelmét, de ez az információ még várat magára.

A specifikációkat a lenti táblázatban megtaláljátok.

Remélem tetszett a kis bemutató.

Üdv,

Eve

galaxy-a80-product-specifications-final0409-f.jpg

 

Legelismertebb szerzők