Támogatás

Open search

Galaxy A8 neon flip cover

First Poster

Sziasztok!

Tegnap kaptam egy Galaxy A8 készülékhez való samsung galaxy a8 neon flip covert.

Egy bemutató videón láttam, hogy híváskor, értesítéskor villogással jelez.

Az enyém hívás közben villog, de a nem fogadott hívást már nem jelzi,  az értesítés megérkezésekor, és utána sem villog, ha még olvasatlan.

Szeretném tudni a pontos működését, mi az amit tudnia kell egy ilyen gyári toknak.

A válaszokat előre is Köszönöm!

12 VÁLASZOK 12
Helping Hand

Szia!

 

Az A8 Neon Flip Cover gyári tok a telefon fényerejét használva valóban fényjelzéssel értesít a bejövő hívásokról, értesítésekről.

 

Amennyiben a te tokod  nem ad jelzést, javasolt a vásárlás helyére befáradni vele, mivel cseregarancia vonatkozik rá.

 

Üdv!

Navigator
Üdv!

Te elolvastad egyáltalán amit írt a kérdező? Nem azt írta, hogy nem jelez, hanem azt írta, hogy nem úgy jelez, ahogyan szeretné.

Navigator
Üdv!

A neon flip tok nem alkalmas arra, amit jeleztél. Tehát utólagosan nem jelzi az elmulasztott hívásokat. Amikor bejön egy hívás kizárólag akkor jelez. Amikor bejön egy üzenet, kizárólag akkor jelez. Utána már nem. Vélhetően energiatakarékossági szempontból készült így a szoftver. A tok nem rendelkezik külön fény vagy energiaforrással. tehát nincsen benne sem led, sem akkumulátor. Mindössze egy nfc chip van benne, amitől felismeri a telefon a tokot.

A villanásokat a telefon kijelzője végzi el. Semmilyen más információra nem fog jelezni. A tok gyári honlapja félreérthetően fogalmaz. Például azt is írják, hogy különböző színben tud világítani a tok, ami szintén nem igaz. Csak fehérben világít.
https://www.samsung.com/hu/mobile-accessories/galaxy-a8-neon-flip-cover-fa530/EF-FA530PBEGWW/

Alapból sem a viber üzenet, sem semmi más nem villantja meg a neont, csak a bejövő hívás és az üzenet. Persze mindenféle mókolás után rávehető arra, hogy máskor is villanjon. Például ha a Vibernél bekapcsolod a "üzenetek esetén a képernyő világít" funkciót a viberen belül, akkor a Viber üzenetre is villog. Volt idő, amikor zenehallgatáskor villant egyet amikor zeneszámot váltás volt, de ezt nem tudom újra előcsalogatni.
First Poster

Hello

Nekem is Flip Cover tokom van,viszont nállám a a telefon jobb oldala ahol van valamilyen érzékelő nagyon melegedik a tokban.

Nem tudom hogy ez normális e 

Navigator

És pontosan mikor melegszik? Csak leteszed az asztalra és egyszer csak melegszik? Vagy töltés közben? Netezés közben? Játék közben? Vagy miközben ebédelsz? Kicsit jobban körbeírhatnád mi a probléma.

First Poster

Inkább Youtube közben és játékok közben melegszik de viszont eddig egyáltalán nem volt ilyen baj. 

De van amikor szimplán Messengerezés közben is.

Navigator

Akkor nem a tok melegszik, hanem a telefon. Nyugodtan próbáld ki, hogy használat közben leveszed a tokot. Meg fogod látni, hogy ugyanúgy melegszik tovább a telefon.
Amiket leírsz, azok mind terhelik a processzort. Főleg a játék, video lejátszás. Ez pedig hőfejlődéssel jár. Ha pedig használat közben töltőn van a telefon, akkor mégnagyobb a hőfejlődés.
Vannak olyan alkalmazások, amik a többihez képest sokkal jobban megterhelik a processzort. Például nálam a Google Térkép ha töltés közben navigálok, akkor úgy felforrósodik a telefon, hogy a biztonsági rendszer le is tilt bizonyos alkalmazásokat. például navigálás után fotózni akartam és kiírta a telefon, hogy nem használható a kamera, mert a telefon túlmelegedett.
Ugyanakkor ha Sygic navigációt hazsnálom, akkor éppen csak langyos a telefon.
Tehát nálad is valamelyik alkalmazás melegíti a telefont. Ez normális egyébként. Akkor kell aggódnod, ha olyan meleg a telefon, hogy nem tudod kézben tartani. Akkor célszerű szervizbe vinni.


First Poster

Köszönöm szépen !

Még az a jó hogy fél óra alatt kb. Vissza áll normális hőfokra 

Navigator

Vedd le a tokot használat közben és teszteld úgy. A messenger állandóan frissül. Simán változhatott valami frissítés közben. Esetleg feltettél egy másik programot és az csinálja, vagy állítottad az akkumulátor menedzsmentet, pl amelyik program eddig altatásban volt használaton kívül, azt átállítottad úgy, hogy hagyja figyelmen kívül a rendszer, tehát sok mindentől függhet a melegedés.

Legelismertebb szerzők