Támogatás

Open search

Galaxy A8 (A530F) hangszóró akadás

First Poster

Üdv,


Más régiókban már javában jelzik a problémát, legyen itt is, hogy tudjuk követni.
Olyan probléma ütötte felé a fejét a februári frissítés óta, hogy sok A8-nak a külső hangszóróján megakad/akadozik a hang, főleg, ha hosszabb ideig töltőn van a telefon, de az áprilisi frissítés óta már egyre többször fordul elő, nem csak töltőn. Olyan, mint ha a lejátszandó hangok első fél másodpercét levágnák. Így az értesítési hangok eleje sokszor lemaradt és állítólag legjobban a Samsung billentyűzet hangján érzékelhető, hogy másként "kattog" az érintés. 
Már a GSM Arena is közölt erről a problémáról egy hírt.
Bővebb beszámolók a fenti US fórumon topicjában, de mindenhonna jelzik (Egyesült Államok, Kanada, Indonézia, Spanyolország, Olaszország). Magyar fórumokon is felütötte a fejét ennek a jelzése.
Vásároltam egy A8-at, előjött ez a probléma.  Visszavittem, cserélték. Ismét előjött, azt is cserélték. Ezt már nem frissítettem fel, nem jelentkezik ilyen mértékben, egy jelenséget kivéve: itt is tapasztalható, hogy ha mondjuk elindítünk egy videót, zenét a külső hangszórón azt egy halk kis pukkanás előzi meg. Ez akkor is előjön, ha mondjuk instagramon görgetés közben elindul egy elnémított videó, ebben az esetben is jön a kis pukkanás. Szerencsére csak akkor hallani, ha csendes környezetben vagyok.  Három készülék egymás után meg biztos nem hibás.
A linkelt fórumon is volt aki elküldte szervízbe, kicserélték neki a hangszórót és a problémája nem szűnt meg. Így biztos szoftveres a gond. Már csak amiatt is, mert a jelenség előfordulásában eltérések figyelhetők meg annak függvényében, hogy milyen szoftver verzió van a telefonon.

Létrehoztam ezt a topikot, hogy a magyarországi képviseletnél is történjen erről visszajelzés és nyomon lehessen követni a probléma megoldását.
Addig biztos nem frissítek fel, amíg hivatalosan nem erősítik meg (pl itt), hogy a hiba javítva van, vagy hivatalos megoldás nem születik arról, hogy a jelenség miként hárítható el.

62 VÁLASZOK 62
Helping Hand

Szia!

 

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget.

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az írottakat továbbítottuk illetékes technikus munkatársaink részére és amint érdemi válasz érkezik, tájékoztatunk a további lehetőségekről.

 

Köszönjük szíves türelmed.

 

Üdv.

First Poster

Köszönöm/Köszönjük.
Várjuk mi lesz belőle, mert nagyon bosszantó probléma ez, sajnos. 

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Jeleztük technikusaink részére az esetet, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az Oreo update már úton van, ami remélhetőleg javítja az említett jelenséget. Ez a frissítés már behozza a Dolby Atmos támogatást is.

 

Jelezd a részünkre, ha további kérdésed felmerül.


Üdv!

Apprentice

Üdv.,

 

Igen, egy hete óta találkoztam én is a hibajelenséggel, én az utazástervezőben a Waze-ben és a Google Térképben is tapasztaltam a hibát. Amikor navigál a szoftver, akkor  ezt tapasztalom: 

"..... cáz méter múlva .... dulj balra" vagy .. " ...arts jobbra" vagy " .... jts be a körforagolba majd hants ki a .... sodik kijáraton" vagy ".... orduljon balra" stb. Nagyon zavaró és idegesítő is egyben. 

Újratelepítettem a Waze-t, elsőre jónak tűnt, de a 3-dik kereszteződés után újra akadozott, makogott a navigátor, innentől fogva ez rendszerhiba sajnos. Remélem hamar jön a javítás! 

 

Üdv Richárd. 

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Köszönjük a visszajelzésed, rögzítettük rendszerünkben.

 

Várhatólag a frissítés kiküszöböli ezt a jelenséget.

Kérünk jelezd, ha továbbra is ezt tapasztalod a frissítés után.

 

Üdv!

 

First Poster

Ma vettem én is ilyen készüléket. Nagyon bosszantó ez a hiba. Érdeklődöm, hogy mikorra várható a javítás? Ha ezt tudtam volna... Egyébként nagyon tetszik a készülék, de lehet ki fogom cserélni egy másikra ez miatt.

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Köszi a visszajelzést.

 

Jeleztük már a fejlesztők részére az észrevételeket, és arról tájékoztattak, hogy a következő frissítés már úton van, azonban nincs erről pontosabb infónk. Remélhetőleg az megoldja majd ezt a kellemetlenséget.

 

Amennyiben még 3 napon belül vagy a vásárlástól számítva (online vásárlásnál 14 nap a határidő), akkor jelezheted a bolt részére is a tapasztaltakat és egyeztethetsz a készülék cseréjének lehetőségeit illetően.

 

Üdv!

First Poster

Jött ma egy frissítés. Nem oldotta meg a problémát...

Helping Hand

Szia!

 

Sajnálattal értesülünk a kellemetlenségről.

 

Mindenképp rögzítjük rendszerünkben a visszajelzésed és továbbításra kerül a fejlesztők részére, akik remélhetőleg hamarosan megoldást találnak a rendellenesség kiküszöbölésére.

 

Köszönjük szíves türelmed.

 

Üdv!

Legelismertebb szerzők