Támogatás

Open search

Egy évtizednyi innováció

MateB Moderator
Moderator

2010 óta a Samsung okostelefonok hatalmas fejlődésen mentek keresztül, de a közös bennük, hogy mindannyian valami merőben újat hoztak a maguk idejében. Lássuk, hogyan fejlődött a Galaxy S széria az elmúlt évtizedben:

 

2010, Galaxy S

„Nem lehet televízió minőségű telefonkijelzőt készíteni!” – gondolták anno, de mégis elkészült az Első Galaxy. A Galaxy S a TIME 2010-es TOP 10 készülék listáján második helyet érdemelt ki, külön kiemelve a Super AMOLED kijelzőt. Nem rossz első próbálkozásnak.

 

2011, Galaxy SII

A második Galaxy modellnél az volt a cél, hogy egy gyors okostelefon szülessen, hosszan tartó akkumulátoridővel. A pozitív fogadtatás mellett egy 5/5-ös értékelést is sikerült behúzni a Tech Radartól.

 

2012, Galaxy SIII

A vizuális élmény fontos számunkra. Az SIII-mal a TV minőséget mozi minőségre cserélhettük, hogy még lélegzetelállítóbb élményt nyújtson.

 

2013, Galaxy S4

A rohanó hétköznapokkal nehéz tartani az iramot, ezért is lett az S4 akkumulátora még gyorsabb és még erősebb. Megjelenésekor ez volt a leggyorsabban fogyó Samsung telefon.

 

2014, Galaxy S5

Elkészült az első, valóban vízálló telefon. A Galaxy S5 kiérdemelte az IP67-es besorolást, bizonyítván víz-és porállóságát.

 

2015, Galaxy S6

Unalmas már a sok szögletes okostelefon, nem? El is készült a Galaxy S6 új dizájnnal és ívelt képernyővel.

 

2016, Galaxy S7

A Samsung telefonok kamerái mindig is kiváló minőségűek voltak, de az S7 még többet ad. Immáron gyenge fényviszonyok mellett is tökéletes képeket készíthet tulajdonosuk.

 

2017, Galaxy S8 & S8+

A letisztultabb megjelenés érdekében eltűntek a sarkok. Törj ki a keretekből!

 

2018, Galaxy S9 & S9+

A Galaxy S9 és S9+ kamerája lelassítja az időt: a szuperlassított felvétellel még a hétköznapi dolgok is látványossá válnak.

 

TV minőségű kijelzőtől a szuperlassított felvételig: a Samsung évről évre újradefiniálja az okostelefonok határait. Vajon mit rejt még a jövő?

 

 

galaxys.jpg

 

1 VÁLASZ 1
Superuser II
Superuser II

Ha már Samsung telefonok és innováció, én nem hagynám ki a sorból a 2012-ben megjelent Galaxy Beam-et sem, ami egy telefon és egy projektor volt egyben. Emlékszem, hogy amikor megláttam, úgy éreztem nekem kell-akarom-muszáj egy ilyen. Sajnos ez a készülék nagyon megelőzte a korát, az akkumulátortechnológia és az elektronika nem tartott olyan energetikai fejlettségi szinten, hogy megfelelő üzemidőt tudjon biztosítani. Mostanában újra vannak ilyen irányú próbálkozások, és már nyitottabbnak is tűnnek a vásárlók az ilyesmire. A Galaxy S4 Zoom, ami először ötvözte a rendes optikával felszerelt fényképezőgépeket és az érintőkijelzős eszközöket. A 10x-es optikai zoom elképzelhetetlennek tűnt, és mégis megcsinálták, ráadásul nem csak prototípusnak, hanem termék is lett belőle. Aztán ott van a 2013-as CES-en bemutatótt hajlítható AMOLED kijező. Ekkor még telefon nem társult az ötlethez - az ugye majd csak most következik - de nagyon sok ember fantáziáját beindította már 6 évvel ezelőtt a dolog. A 2011-ben bemutatkozó Note széria is innovációnak számít a szememben, hiszen megmutatta, hogy "tepsi" telefont is lehet csinálni, és nagyon hatékonyan használni üzelti célra. A vele megjelent S Pen-t én a mai mapig nem tartottam újdonságnak, hiszen hasonló stylus-ok a PDA-k őskora óta léteznek. Na meg kiemelném még a Galaxy szoftvercsomag fejlődését, a kezdetben nyögvenyelős, írott betűtípusos TouchWiz mára már egy teljes ökoszisztémává nőtte ki magát, és lassan minden van benne, ami szem szájnak ingere. Többiek hogyan vélekedtek a Samsungról az innováció jegyében? Van valami kedvenc fejlesztésetek, amit kiemelnétek (mint nekem a projektoros telefon)?

Legelismertebb szerzők