Támogatás

Open search

A5 2017 szoftver frissítés

Apprentice

Sziasztok! Megtudná nekem mondani valaki,hogy miért nem kaphatja meg az A5 2017 az android 9.0 frissítést,míg a nála gyengébb J5 2017 meg megkapja?

17 VÁLASZOK 17
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Minden esetben a fejlesztők határozzák meg, hogy milyen típusú készülékekre és mikor teszik elérhetővé a frissítéseket. Jelenleg arra van infónk, hogy milyen típusok kapták már meg a frissítést.

 

Ha a te készülékedre is elérhető lesz az új android rendszer, a telefon automatikusan felfogja ajánlani a frissítés lehetőségét.

 

Üdv.

Navigator

Szia!

 

Azért, hogy vegyél másik telefont, ha újdonságot akarsz. Ez üzlet. Ne felejtsd el.

Általában a telefonok 2 fóverziót szoktak megkapni. Ettől többet csak felhasználói nyomásra. De azokban soha nincsen köszönet.

Apprentice

Nem értem. Egy sokkal kevesebbet tudó,kisebb memóriával és tárhellyel rendelkező telefon hipp-hopp megkapja,egy sokkal többre képes és dupla tárhellyel rendelkező telefont egyszerűen kihagynak a frissítésből. Egyszerűen nem értem a SAMSUNG hozzáállását. Kérdem én. Hogy van az,hogy egy konkurens gyártó ki tudja adni kisebb és nagyobb tudású telefonjaira az android 9.0 frissítést minden gond és bármilyen nyomás nélkül is? Gondolom nem kell mondanom,hogy egy valamikori Finn óriás cégről beszélek.

Navigator

Szerintem azért, mert a J5 az januári, tehát 2017 év elején adták ki, az A5 2017 pedig júniusi kiadás, tehát az év második felében adták ki.
Hülyeséget nem akarok mondani, hogy mi a pontos oka neki, amit írok, az nem a Samsung hivatalos álláspontja, hanem csak a tapasztalataimon alapuló észrevételek. Tehát szerintem van egy törvényi kötelezettség, hogy bizonyos összegű, illetve terméktípusoknál mekkora jótállás, szavatosság, támogatottság kötelező. Tehát meg van adva, hogy egy tévére, autóra, mobiltelefonra mennyi ideig kell a gyártónak biztosítani alkatrészt, javítási lehetőséget, stb. Szerintem a mobiloknál ez 24 hónap lehet, mert tapasztalataim szerint a gyártók 2 évig foglalkoznak a termékeikkel. Mobiloknál. Volt már nekem annyi féle mobilom, hogy megszámolni nem tudnám. És mindegyiknél 2 évig foglalkoztak vele. A J5 még beleesik abba a szórásba (2 évbe), amikor a Samsung útjára indítja a 9-est. Így megkapja. Ez persze csak tipp.

 

Egyébként tapasztalataim azt mutatják, hogy a második főverzióban már szinte soha nincsen köszönet. Mindig rosszabb lesz tőle a telefon. Az ember olyankor már mocorog, hogy hát ez így nem az igazi. Gyakran összeomlik a rendszer, holott korábban ilyet nem csinált a telefon, bezárulnak az alkalmazások, kiszállnak, vagy éppen csak gyorsabban merül a mobil. Azok az alkalmazások, amik eddig hibátlanul működtek, most valahogy nem szuperálnak. És az ember esze megáll, mert a nevében benne van, hogy FRISSÍTÉS vagy JAVÍTÓCSOMAG, és mégis rosszabb és rosszabb lesz tőle a telefon. Mivel az embernek nem egy telefonja volt már az életében, mindanyiunknak volt már 3-nál több mobilja, hát elkezd gyanakodni az ember, hogy ezek a hibák nem lehetnek véletlenek.

Hiszen a felhasználó nem butábban tudja kezelni a telefont az évek múltával, hanem tapasztaltabban. Nekem azt senki ne magyarázza meg, hogy megveszek egy telefont, ami szuperül, de tényleg nagyon jól működik az első évben, akkor a második főverzió után már elfelejtettem kezelni a telefont és azért működik rosszabbul. Nem. Egyértelmű, hogy a frissítéssel teszik tönkre, hogy késztetést érezzen az ember a cserére. Most A8 2018-am van, teljesen hibátlan, nem akarom lecserélni. De mibe fogadjunk, hogy ha erre is kiadják a 9-est (és felteszem), akkor hulladékká válik a telefon, ha felteszem a Pie-t? Tudom, mert ugyanezt éreztem az előző A5 2016-nál is. Először szuper volt, minden hibátlan, aztán egyre vacakabb lett az egész. Pl a Simple alkalmazás már hol működött rajta, hol nem, holott előtte jó volt és most az A8-on megint hibátlan. 
Ezt nevezik "tervezett elavulásnak". Ezzel a kulcskifejezéssel érdekes videókat találsz a Youtube-on. A gyártónak nem érdeke az, hogy te elégedett legyél. Vegyél újat. Neki ez a biznisz. Szerinted miből tudna dollárcsilliárdokat keresni, ha mindenki 10 évig használna egy mobilt?
És akkor van a "felhasználói nyomásra frissítés", tudod mikor az iPhone szándékosan rontotta a telefonja teljesítményét, hónapokig cikkeztek róla az újságok. Na akkor volt  a közfelháborodás, hogy kénytelen volt az Apple lefrissíteni a régebbi telefonjait is. Akkor A Samsung közölte, hogy ők nem csinálnak tervezett elavulást. Nem a fenét nem. Tapasztalom.

SomaE Moderator
Moderator

Hello,

Honnan van az info ami alapján (hipp-hopp) jön a pie update a J5-re? Ami legutóbb kijött az a 8.1
Az A5 egyébként valószinűleg megkapja a frissitést, de ez az előzőekből kiindulva inkább kora nyárra várható.

Üdv,
Soma

Apprentice
Nézd meg a Samsung Members listáját. Azon fel sincs tűnhetve az A5 2017. Míg a J5 2017 igen.
Navigator

Sajnos nem tudom más nyelven leírni, mert nem tudok más nyelven. De legközelebb nem írok ennyit, mert úgysem érted.
2 év. 

Apprentice
Mivel nem tartom magam hülyének, így felfogtam,amit írtál. Csak háborgok,mint a tenger,hogy miért ilyen fafejű a SAMSUNG. De úgy látom,hogy az előbbi cég megnevezése félre ment,mert nem az almára gondoltam,hanem a NOKIA-ra. Mióta androidot futtat,azóta egyetlen egy frissítést sem hagytak ki. Mindegyik androidos készülékre mindegyik frissítést biztosítottak. Egészen a NOKIA 2- től,a NOKIA 7-ig.
Navigator

Bocs, ha kissé nyers voltam.

Egyébként tudtam, hogy a finnekkel a nokiára céloztál, az alma csak példa volt. A nokia most azért "nyalizik" a vásárlóinak, mert vissza akarja szerezni a piacát. Nem ismerem az androidos Nokiát, egy ismerősömnek van, az szidja. De ez nem mérvadó.
Ha neked a frissítés fontos, akkor azt javaslom, válts Nokiára. Előbb utóbb az is elkanászodik majd, csak figyeld meg. Ott se bolondok a marketingesek. Ez tudatosan felépített átverés. Én is jöhetnék most azzal, hogy az Asus ZS620KL odaveri teljesítményben a Samsung Note 9-et és majdnem fele annyiba kerül mint a Note 9. Csak hát ez egy Samsung fórum. 😊

Legelismertebb szerzők