Támogatás

Open search

C24FG70 firmware vagy csere?

First Poster

Tisztelt Közösség illetve Samsung Support!

 

Van egy C24FG70 monitorom, ami a következő hibákat produkálja.

 

1. Kb. 3 órányi használat után hirtelen a fekete pixelek helyét élénk kék pixelek veszik át. Ahogyan változik a képen a fekete területek helye, úgy követik azt a kék pixelek. Ez addig tart, míg ki nem kapcsolom a monitort, majd újra vissza.

 

2. Gyors mozgások esetén erős lilás túllövés tapasztalható bizonyos szürke árnyalatok illetve feketék határán.

 

Két kérdésem van. Az egyik, hogy ezeket a hibákat firmware frissítés megoldhatja-e, és én otthon meg tudom-e csinálni a frissítést, vagy csak szervízben lehet?

A másik, hogy ha a firmware frissítés nem oldaná meg a gondot, akkor egy csere esetén lehetséges-e kifejezetten kérni, hogy minél későbbi gyártási idejű monitort kapjak? (Mivel a neten terjedő infók szerint minél korábbi gyártású példányról beszélünk, annál jellemzőbbek a panelhibák.)

 

Köszönöm!

4 VÁLASZOK 4
First Poster

Egy kis segítség a hibajelenségekhez, hogy hogyan is néznek ki.

 

Az 1. pontban említett, kb. 3 órányi használat után jelentkező dolog:

https://youtu.be/rqfm50Fh_4w

 

A 2. pontban említett, mindig jelentkező probléma (kb. 1:40-től látható a jelenség, előtte bevezető rész van):

https://youtu.be/XmFQ_vfPzfU

 

 

Highlighted
First Poster
First Poster

Kedves Máté,

 

Először is köszönöm a választ.

 

Sajnos nem ilyen jellegű problémáról van szó. A használt kábeltől független a dolog. A csatlakozók is rendben kell legyenek, mivel amikor előjön a hiba, hiába mozgatom meg a kábelt az aljzatokban, nem történik változás.

 

A videókártyám (természetesen a driver is) cserélődött, de az újjal is jelen vannak ezek a problémák. 100%, hogy a monitorról van szó.

 

"Túlmelegedés, vagy szoftverhiba szintén okozhatja ezt a jelenséget." Amennyiben ezt a videókártyára értetted, ez sem jöhet szóba. Az egyik leghatékonyabb hűtéssel ellátott videókártyám van, ami nem csak a gpu, hanem a vrm, memória chipek, szóval minden komponens normális hűtéséről gondoskodik. A ház szellőzése is igen jó.

 

A monitor drivere kezdettől fogva telepítve van, a hivatalos szoftverek között viszont firmware nem található meg, így azt segítség (elérhetőségi link) hiányában saját magam sajnos nem tudom megcsinálni. Jelenleg az 1006.0 verziójú firmware fut a monitoron. (M-F7724CCAA-1006.0)

 

Kérlek, válaszoljatok a téma indító hozzászólásomban feltett kérdésekre:

 

1. Én itthon meg tudom-e csinálni a firmware frissítést, vagy csak szervízben lehet? (ehhez segítséget kérnék)

2. Ha a firmware frissítés nem oldaná meg a gondot, akkor egy csere esetén lehetséges-e kifejezetten kérni, hogy minél későbbi gyártási idejű monitort kapjak? (Mivel a neten terjedő infók szerint minél korábbi gyártású példányról beszélünk, annál jellemzőbbek a panelhibák.)

 

Köszönöm!

 

Helping Hand

Szia!

 

Jelen esetben egy márkaszerviz tudna segíteni a firmware frissítéssel kapcsolatosan, a https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/ linken megkeresheted a hozzád legközelebbi márkaszerviz elérhetőségét.

 

Csere esetén, maga a dokumentum, ami alapján a vásárlás helyén kicserélheted a készüléked, alapjában véve egy ugyan olyan típusra cseréli az üzlet, viszont a bolt politikájától függően elképzelhető, hogy a külömbözet kifizetésével tudnak újabb gyártású készüléket is biztosítani, ezt pontosan a kereskedő tudja megválaszolni.

 

Bízunk benne, hogy hamarosan megoldódik a kellemetlenség.

 

Üdv!