Support

Open search

Warmtepompdroger DV80F5E4HGW

First Poster

 Ik heb op 10 maart 2014 een warmtepompdroger (type DV80F5E4HGW) voor € 650,-- gekocht. Hij is nu kapot en Samsung biedt mij een coulanceregeling aan van maximaal door mij te betalen reparatiekosten van € 192,39 incl. voorrijden en BTW, omdat er maar een garantie van twee jaar op zit. Wij gaan er vanuit dat we het maximale bedrag moeten betalen, maar in ieder geval € 89,50 voorrijd- en onderzoekkosten. Op zich een nette regeling, maar vind toch dat je mag verwachten dat een wasdroger langer dan 3 jaar functioneert, zonder bijna 30% - bij maximale bijbetaling - van het aankoopbedrag te moeten betalen om de levensduur na 3 jaar te verlengen.

 

Wat vindt Samsung hier zelf van?

30 ANTWOORDEN 30
Pathfinder

Beste Jan8, 

 

Ik spreek niet voor Samsung, maar ik heb wel veel ervaring met dit soort klachten. Ik snap heel goed wat u bedoeld. U koopt een warmtepompdroger met oog op de toekomst. Energiezuinig, A+ maar wel een pittige aanschafprijs. U heeft toen waarschijnlijk al uitgerekend dat een warmtepompdroger jaarlijks veel geld scheelt tenopzichte van een condensdroger. Door dit defect is dat verschil weer weg. Wat betreft het defect... U doet er gewoon niks aan. Het blijft een apparaat en die gaan nu eenmaal defect. U mag inderdaad verwachten dat een warmtepompdroger langer dan 3 jaar mee gaat. Dit is ook precies de reden dat Samsung u deze coulanceregeling aanbiedt. Ze hoeven dit niet te doen. En ook niet elk merk doet het. 

 

Dit is de beste deal die u kunt krijgen. 

 

Ik wens u veel succes met de reparatie, en hoop dat de droger het snel weer doet!

 

Met vriendelijke groet,

Replicah.


----------------------------------------------------------------------------
Antwoord gevonden op uw vraag? Markeer het bericht als ✓ opgelost! ಠ◡ಠ
BruceH Moderator
Moderator

Hi @Jan8,

 

wat Replicah aangeeft klopt inderdaad.

 

Buiten de garantieperiode kunnen we simpelweg niet om de bijkomende kosten voor een reparatie heen.


---------
Signature-S10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Apprentice

Geachte heer, mevrouw,
Ondanks het regelmatig reinigen van de pluizenfilters in onze WARMTEPOMP wasdroger (Samsung DV70) slibt de condensator/radiator die vochtige lucht uit de droogtrommel afkoelt langzaam helemaal dicht. (Dit is overigens een probleem dat bij alle merken condens wasdrogers speelt.) Het vocht dat de condensator afvangt wordt door een pomp afgevoerd.

Alleen met een fijn borsteltje kunnen de lamellen van de condensator voorzichtig een voor een worden schoon gepoetst en de plakkerige pluizen met een stofzuiger worden weg gezogen. Een lastig en moeizaam karweitje. Waaruit de vervuiling precies bestaat weet ik niet precies. Maar waarschijnlijk zijn het zeer kleine stofdeeltjes en zeeprestjes die door de filters heen komen en die op de vochtige lamellen vast plakken.

Vraag: Bestaat er een reinigingsmiddel, dat ik op de condensator/radiator kan spuiten en dat de vervuiling losweekt zodat die door de pomp van de wasdroger wordt afgevoerd?
Ik denk bijvoorbeeld aan HG Nr. 248020100 "Reiniger onderhoudsmonteur wasmachines”.
Gaarne uw advies

 

Helping Hand

Hoi MAVS,

 

Wat is de exacte modelcode van jouw wasdroger? Deze kun je vinden aan de binnenkant van deur. Aan de hand daarvan kan ik je advies geven - anders gaat het straks mis met verschil in filters! 

 

Ik hoor van je


-----------------------------------------------------------------------
"It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities."
Apprentice

Beste Jaimy,

De modelcode luidt: DV70F5E0HGW/EN01.

En ter correctie: het gaat om de condensor / radiator die achter het pluizenfilter links / onder zit. Dat ding raakt verstopt met fijne deeltjes die toch nog door de filters heen blijken te komen en vervolgens vast plakken op de lamellen van de condensor. Ik probeer die elke 2 weken met een borstetje en stofzuiger schoon te maken. 

Helping Hand

In principe zou het genoeg moeten zijn om dit met een borsteltje schoon te maken. Voor die lamellen hoef je niet per se een zacht/fijn borsteltje te gebruiken; je mag ook gewoon een afwasborstel gebruiken, of zelfs een stofzuigborstel. Het allerbelangrijkste is dat je dit met beleid doet en ALTIJD verticaal zuigt/stoft. De lamellen zouden dan prima intact moeten blijven. 

 

Ik zal even navragen aan de Productspecialist of hij denkt dat het schoonmaakmiddel kwaad kan. Ik kom bij je terug! 

 

 


-----------------------------------------------------------------------
"It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities."
Helping Hand

Ben ik weer Het wordt altijd afgeraden om schoonmaakmiddel te gebruiken. Daarnaast is het niet gek dat je de machine regelmatig moet schoonmaken, aangezien er veel stofvorming is in een droger. Echter, je praat ook over zeeprestjes. Gebruik je wasverzachter tijdens het wassen? Het wordt namelijk sterk afgeraden om deze kledingstukken in de droger te doen, omdat wasverzachter een laagje vormt om een heleboel onderdelen van je machine en daardoor voor problemen kan zorgen. Dit kan ook de zeeprestjes in de filter verklaren. 


-----------------------------------------------------------------------
"It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities."
Apprentice

Beste Jaimy,

Dat wasverzachter niet goed is weet ik al. Wij gebruiken het ook nooit.

Maar er moet toch een schoonmaakmiddel bestaan, of door Samsung op de markt worden gebracht, dat metaal (koper en/of aluminium) niet aantast en waarmee wel de aanslag op de condensor / radiator kan worden losgeweekt.

Dat gepruts op mijn knieen met een borsteltje en een stofzuiger elke veertien dagen om de condensor schoon te houden, valt toch niet te verkopen? 

Gaarne uw advies.

Explorer

Welke zeepresten bedoel je dan? En wij hebben geen schoonmaakmiddel die wij adviseren. Met een borsteltje moet voldoen!

Top Posters