Support

Open search

Smart Home dongle voor Koelkast

First Poster

Hallo,

In de gebruiksaanwijzing van onze nieuwe koelkast (RB34K6032SS/EF) Staat een stuk over Smart Home en het gebruik van een dongle voor de verbinding met een app.

Nu kan ik hier in Nederland niks vinden met betrekking tot smart Home voor koelkasten of een dongle hiervoor.

Is dit al beschikbaar in Nederland en zo ja, waar is zo'n dongle verkrijgbaar en is mijn koelkast wel geschikt hier voor?

16 ANTWOORDEN 16
BruceH Moderator
Moderator

Hi @Dr_Doom,

 

welkom op de Community!

 

Ik zie het inderdaad staan, en zie op de US site wel een dongle staan, maar in de E-shop van Samsung Benelux niets te bekennen. 

 

Ik ga het voor je uitzoeken, zodra ik meer weet, kom ik bij je terug!


---------
Signature-S10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
First Poster

Hoi Bruce, 

Bedankt voor je reactie. 

Ben benieuwd of dit daadwerkelijk al in Nederland verkrijgbaar is..

First Poster

Hallo @BruceH,

 

Heb je nog iets kunnen vinden over het gebruik van een dongle hier in nederland?

 

Groet Hans

Black Belt 

Goeiemiddag Hans! Het spijt me enorm dat we zo lang niks van ons hebben laten horen, maar de productspecialst waar we deze vraag bij neer hebben gelegd schijnt vervangen te zijn door iemand anders waardoor de vraag niet verder is opgepakt. Een beetje jammer, ik was hier zelf ook heel benieuwd naar maar de juiste persoon is inmiddels aangepord en ik hoop hier snel meer over te kunnen vertellen.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
First Poster

Hallo,

Hier nog maar eens een berichtje om te zien of er inmiddels al iets meer bekend is over de smart home dongle.

Graag hoor ik nog even van jullie!

First Poster

Ik heb ook net een Samsung Rb 34 K 6032 Ss/ef ijskast gekocht.

Hier spreekt men ook over een dongle om wifi mogelijkheden te krijgen.

Maar nergens eentje te vinden, enkel een voor de TV.

Een stukje uit de handleiding:

U kunt de koelkast op afstand bedienen met de Smart Home Dongle die afzonderlijk wordt verkocht. Ga naar www.samsung.com als u de Smart Home Dongle wilt kopen en volg de productinformatie over de dongle. LET OP • De Samsung Smart Home Dongle is leverbaar in twee typen: een die alleen geschikt is voor smart-tv's van Samsung en een die alleen geschikt is voor huishoudelijke apparaten van Samsung. • U dient de Samsung Smart Home Dongle te kopen die bedoeld is voor huishoudelijke apparaten. Het gebruik van andere dongles kan resulteren in een systeemfout.

Black Belt 

Beste mensen! Sorry voor de radiostilte, maar ik heb meer info betreffende de dongle voor koelkasten. Namelijk dat het wel degelijk in de planning staat om die dongles in Nederland te verkopen, maar dat het Samsung Smartthings principe, waar deze dongles op inhaken, in Nederland nog van de grond moet komen. De verwachting is dat zodra dit op de markt komt ook de dongles volgen. Smartthings is al wel actief in andere landen waardoor de mogelijkheid er al op deze koelkasten zit, maar in Nederland zijn ze iets voorzichtiger met dit soort op Wifi-gebaseerde systemen waardoor het nog even wachten is.


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
First Poster

Hallo, we zijn 9 maanden verder,dus ik had al de geboorte van de Smart Dongle in Nederland verwacht, maar kan hem nog nergens vinden. SmartThings zit op m'n S8+, dus ik ben er klaar voor. Ook m'n Google Mini luistert intussen redelijk, dus het speelkwartier is begonnen.

 

Waar kan ik de dongle kopen? Is deze 5g WiFi geschikt, of alleen 2g?

 

Groet, Marco Schoemaker

Black Belt 

Goeie vraag Marco! Ik heb inmiddels al om een update gevraagd bij de productspecialist, maar ik heb zelf nog geen nieuws gehoord omtrent de dongle. Ik had zelf ook verwacht dat hij eerder aan te bieden zou zijn, ik weet alleen (nog) niet of dit door ons beleid komt of omdat Internet of Things moeilijker van de grond komt dan in andere landen. Maar zodra ik bericht ontvang meld ik mij weer op dit topic!


---------
Signature_Note9_Trans
"I'm just trying to make a buck, like everyone else."
- Tom Waits
Top Posters