Support

Open search

Natte was Samsung WD70K5B00OW/EN

First Poster

Een maand geleden heb ik de Samsung WD70K5B00OW/EN wasdroog combi gekocht. Af en toe tijdens het drogen komt er water de wasmachine in waardoor de was drijf nat is (veel natter dan na centrifugeren zelfs). Het gebeurd niet altijd en ik krijg geen foutmelding. 

 

Als ik de machine in de gaten houdt, kan ik zien dat na ongeveer 30 minuten drogen, het water in de wasmachine terecht komt. 

 

De machine staat waterpas en de afvoer is aangesloten op de goede hoogte. Ideeen voor een oorzaak van dit probleem?

 

6 ANTWOORDEN 6
DanielU Moderator
Moderator

Bedankt voor je duidelijke omschrijving, Nick! 

 

Een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit te voorkomen:

  • Natte was bij een wasdroogcombinatie wordt vaak veroorzaakt omdat deze te zwaar beladen is. Dit model kan 7KG aan was aan, maar heeft een maximale droger-belading van 5KG. Zorg dus dat je 'm niet overbelaadt.
  • Vermijd gemengde was, dit kan de droogsensor beïnvloeden.
  • Controleer het filter en maak deze zo nodig schoon.
  • Gebruik geen wasverwachter. Dit heeft namelijk ook invloed op de droogsensor. 

Het is trouwens normaal dat de was een beetje klam aanvoelt. Maar wanneer het zeiknat is, dan gaat er iets mis 😉 Ik hoor graag of deze stappen effect hebben gehad!


---------
Signature-S10
"It's not about what you get, it's about who you're becoming."
First Poster

Hi Daniel,

 

Bedankt voor je antwoord. 

Helaas gebeurd het ook bij het wassen van 1 enkele set beddengoed (2 kussenslopen en 1 dekbed overtrek), wat geen 5 kilo is en ook geen gemengde was. Het filter is schoon en ik gebruik nooit wasverzacher. 

 

Het water druppeld uit de was, dus het is niet dat het alleen klam aanvoeld . Tijdens 1 van de wasbeurten heb ik na het centrifugeren de was gevoeld en daarna op drogen gezet, de was kwam er natter uit na het drogen dan dat hij na het centrifugeren was. 

Nick Moderator
Moderator

Dat is heel apart inderdaad .. Heb je dit al vanaf het begin? Hoe lang heb je de machine al?


---------
Signature-S10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
First Poster

Heb er sinds het begin inderdaad al last van, heb de machine nu ongeveer een maand. Vorige week is er een onderhouds monteur geweest, die aangaf dat hij het vaker had gezien. Hij dacht dat het met de software te maken had, maar het is helaas nog niet opgeslost. Donderdag komt hij weer langs..

Nick Moderator
Moderator

Ah, dan wordt het echt even afwachten. Ik hoor graag hoe het verlopen is.


---------
Signature-S10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
First Poster

Even een update hoe het verlopen is:

 

De eerste wasmachine van dit type hebben we terug gestuurd naar de leverancier (bol.com) en een nieuwe ontvangen. Deze had hetzelfde probleem. Uiteindelijk is de eerste monteur langs gekomen, heeft een reset uitgevoerd die niet geholpen heeft. Een tweede monteur blijkt meer te weten van dit probleem en zegt dat door een productiefout sommige Samsung was droog combinaties zit. Hij heeft het moederboord vervangen waar een nieuwe software versie op staat, en dit bleek de oplossing van het probleem. 

 

Omdat het twee wasmachines betrof met hetzelfde probleem denk ik dat er een batch van deze serie staat bij bol.com die deze problemen veroorzaakt. Op deze manier hoop ik dus dat andere mensen weten wat ze moeten doen als ze met hetzelfde probleem zitten. 

Top Posters