Support

Open search

Amerikaanse koelkast van SAMSUNG NIET KOPEN!

First Poster

Mijn koelkast is nog geen twee weken oud en mega problemen. Allereerst de refund actie van Samsung. Toen het toestel besteld werd, en de actie nog liep, moest ik nog 5 weken wachten op de levering. De actie was toen al afgelopen...en je begrijpt het al probeer dan maar weer aan de actie voorwaarden te voldoen. Na heel veel gesteggel en vele uren telefonisch contact eindelijk gelukt.

 

Ook de koelkast is inmiddels gearriveerd. Echter daar wordt je helemaal treurig van. 

 

De koelkast is specifiek gekozen vanwege het lage geluid niveau, opgegeven door fabrikant te weten: 39 db. Dit opgegeven geluidniveau wordt ruimschoots overschreden. De overlast valt ver boven de 45 db, tot zelfs 70 db!!

 

Bij het aanslaan van de compressor kan een toenemend geluidsniveau, tot maximaal 39 db , verwacht worden. Vanzelfsprekend, bovendien zou dat congruent moeten zijn met de opgegeven (verkoop) specificaties. Er is echter sprake van een grove en ontoelaatbare overschrijding van het maximale geluid niveau. Overigens “rattelt” en “rammelt” de koelkast te pas -en onpas. Het openen van de deuren, waardoor koude verloren gaat, hoeft hier overigens niet aan ten grondslag te liggen. Dit gaat soms uren door.

 

Vanzelfsprekend voelen wij ons sterk misleid. Een koelkast verkopen met specificaties die niet kloppen. Maar is de koelkast niet gewoon “stuk”? Navraag leert het volgende.

 

De oplossing zou moeten zijn om direct met Samsung te bellen. U begrijpt: “die partij kennen we nu wel”. Van het kastje naar het muurtje, van onzin en het voorlezen van vaste “mogelijke oorzaak lijstjes” tot nutteloze informatie. Deze analyse hadden wij zelf al kunnen maken en helpt totaal niet.

 

Afgezien en meer schrikbarend geeft Samsung zelf aan, dat de oorzaak ligt in het gebruikte “koelvloeistof middel”. Hier kan men niets aan doen. Voorts geeft men aan, dat er evenwel een monteur kan langskomen, welke (naar verwachting van Samsung zelf!) hetzelfde zou kunnen concluderen, echter de kosten verbonden aan dit bezoek worden dan aan ons doorberekend. Toestemming moet vooraf worden verleend, anders wordt de monteur niet toegewezen. Of de onze meting juist is, wordt niet eens onderzocht….of wel, maar dan wel tegen betaling. Het “opstijgen” van de koelkast was niet te horen door de telefoon, waarna Samsung concludeert: “….ach ja meneer, een ieder hoort anders”, aldus Samsung.

 

Kennelijk is Samsung bekend met haar euvel ten aanzien van deze koelkasten en de bijbehorende misleidende reclame.

 

Uiteraard zijn de "oplossingen", als “de kar achter de wagen spannen”. Klanten die zelf de boel moeten oplossen en daar ook nog eens voor moeten betalen?

 

Wij hebben een Amerikaanse koelkast gekocht op basis van de geluidsspecificatie van 39 dB. Deze koelkast voldoet hier totaal niet aan. Samsung geeft aan, dat de oorzaak van de over schreiding, hen niet verweten kan worden. Immers, “het is het koelmiddel, welke door vast en vloeibare toestand, een toenemend geluid veroorzaakt”, aldus Samsung.

 

Wij voelen ons totaal misleid. De specificatie klopt niet met de werkelijkheid en de kosten om dit te constateren, worden bij “klacht” doorberekend naar de klant, mits de koelkast gewoon niet zou functioneren. Bovenal is er sprake van misleidende reclame en de koelkast voldoet niet aan de opgegeven specificatie van 39 db. 

 

Inmiddels blijkt er een social groep te zijn waar deze klachten worden verzameld. Geweldig, maar aan de stijgende koelkast wordt niets gedaan. ZEER SLECHTE SERVICE

 

22 ANTWOORDEN 22
Superuser II
Superuser II
kort antwoord voor je, als je denkt misleid te zijn dan ga je terug naar de verkoper! Die heeft jou dan ook misleid. Verkoper is altijd jou 1e aanspreekpunt voor garantie kwesties. Die moeten dit dus ook voor je oplossen!!

om welke type gaat het hier?
---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
First Poster

De verkoper gaat af op de specificaties van de fabrikant. Deze staan overal vermeld en overal 39 db. De verkoper is aangesproken en tracht ook met Samsung in contact te komen. Echter ondanks dat het hier een filiaal van een keten van 140 winkels betreft, wordt deze niet geholpen. 

Tim Moderator
Moderator

Hi Shailen, ik heb je post doorgelezen en wat een gedoe allemaal. Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met de aankoop, als de koelkast niet volledig voldoet aan jouw verwachtingen. In zulke gevallen, kunnen wij inderdaad een monteur inplannen. Echter, zoals je zelf ook aangeeft, kunnen de kosten voor jezelf zijn als de monteur constateert dat dit geen technisch defect is. Wij proberen je enkel te behoeden van die kosten, zodat deze niet onverwacht zullen zijn. 

 

Ik snap dat het een erg lastige situatie is, maar jammer genoeg kunnen wij enkel een monteur opsturen. Mocht je het daar niet mee eens zijn, dan kun je zoals @Rohit aangaf bij de verkoper terecht waar je de koopovereenkomst mee hebt. Als ik het goed begrijp, heb je dit inmiddels gedaan en ik verwacht dan ook dat dit netjes wordt opgelost.


---------
Signature-Note10
"You must take your place in the Circle of Life." ~ The Lion King
First Poster
Het gaat om het feit, dat de verkoopbrochure 39db aangeeft, maar je dat beter niet kunt geloven. Praktijk is dat het hier om een apparaat gaat waarbij nota bene Samsung zelf aangeeft, eigenlijk meer dan 45 db geluid maakt. Als oorzaak hiertoe geeft ze aan dat het aan het gebruikte koude middel ligt. Waarom, dan zeggen, dat het één van de stilste dubbeldeurs koelkasten op de markt is (39db), terwijl je zelf weet dat het geluidniveau veel hoger ligt?
Tim Moderator
Moderator

Wat is de volledige modelcode van jouw koelkast? Ik snap je punt hoor als het ook zo is verkocht naar jou toe, daarom wil ik het één en ander uitzoeken. Ik kan alleen niet duidelijk aangeven of ik met een oplossing kan komen. De verkoper is in dit geval namelijk jouw eerste aanspreekpunt.


---------
Signature-Note10
"You must take your place in the Circle of Life." ~ The Lion King
Superuser II
Superuser II
Word deze niet geholpen? Lijkt me sterk.. Ze moeten dit oplossen en niet vingertje wijzen naar Samsung. Mijn 10 jaar oude koelkast ratelt en rammelt ook niet.. Dus of er is iets mis gegaan bij het transport van je koelkast of tijdens het plaatsen/verplaatsen of wat dan ook. Daarom zegt Samsung monteur sturen prima maar mocht het dus iets anders zijn dan een "storing" dan gaat het je geld kosten.. Dus beste is winkelier laten oplossen. Welke type is het nou?
---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
First Poster

RS778FHCSR

First Poster

sorry 3 7's...RS7778FHCSR

Tim Moderator
Moderator

Bedankt voor de modelcode, Shailen. Ik ga dit voorleggen aan een productspecialist. Ik hoop snel op een antwoord, maar ik verwacht niet dat dit nog voor het weekend zal zijn. Zodra ik meer weet, kom ik hierop terug


---------
Signature-Note10
"You must take your place in the Circle of Life." ~ The Lion King
Top Posters