Támogatás

Open search

RB30J3100SA hűtő

First Poster

 Olyan problémával fordulnék önökhöz, hogy vásároltam egy RB30J3100SA hűtőt ami most 1,5 hónapos s mivel én minden hónapban nézem az energia fogyasztásomat észleltem, hogy amióta meg van, a duplájára nőtt a fogyasztásom indokolatlanul. Egy A+os hűtőnek aminek az éves fogyasztására is 272kwh van írva szerintem indokolatlan ennyit fogyasztani. Mindentől megfelelő távolságban van a meleg sem éri különösebben és nyitogatva sincs sokszor. A hőfok sem maxon van csak a pont megfelelő 5fokon illetve a *****yasztó - 19fokon. Valamelyik része folyamatosan üzemel és erre rákapcsol még egy nagyobb fokozatot a motor, aminek kissé furcsa sípolós hagja van. Most rádugtunk egy fogyasztásmérőt, ami már most megállapította, hogy 1,1-2,5kwh fogyaszt a feltűntetett 0,7kwh helyett. Ilyenkor mi a teendő? 

 

6 VÁLASZOK 6
KittyM Moderator
Moderator

Helló @Avyannee ! 

 

A hűtő fogyasztása esetén a 0,7 kwh egy átlag fogyasztást jelöl. Ezt befolyásolja az, hogy a készülék ajtaja milyen gyakran kerül kinyitásra, hogy milyen hőfokra van állítva, mennyi étel van a készülékben és a környezet hőmérséklete is. Ennek értelmében a készülék, mivel melegebb környezetben található így aktívabban működik mint például télen a nagyobb hőmérsékletkülönbség miatt. 

 

A zaj miatt pedig javasolnám, hogy próbáld meg a készüléket rövidebb időre áramtalanítani és tesztelni a működését ezt követően. 

 

Ha nem szűnne meg jelezd az ügyfélszolgálaton az alábbi elérhetőségek egyikén: 

https://www.samsung.com/hu/support/#contact

 

üdv. Kitty  

 

First Poster

Köszönöm a választ, annyit jegyeznék meg hozzá, hogy elhiszem a többlet fogyasztász, de, hogy egy A+ hűtőnek a duplája legyen a fogyasztása az nekem erőteljesen gyanús. Az előző hűtőm egy noname hűtő volt évi 218kwh fogyasztással, és az sem lépte meg a dupla energiafogyasztást nyáron. S mint írtam nem maxon működik nagyon minimálisan van beállítvaég is hidegebb van bent mint kellene. Nem lehetséges, hogy a hőfokszabályozója lehet gxárilag hibás? Mert elég bosszantó, hogy direkt veszek egy hűtőt ami azért drágább, mint egy noname A+os és többet fogyaszt, mint egy B-s... A kihúzás is megvolt ritkábban de csinálja a sípolást. 

First Poster

Még annyit, hogy éjszaka szokott a legtöbbet fogyasztani, amikor nincs is nyitogatva és annyora nagy meleg sincs. 

KittyM Moderator
Moderator

Üdv. @Avyannee ! 

 

Szerintem keresd fel az ügyfélszolgálatot ha továbbra is tapasztalnád a sipolást és, hogy a készülék egyre többet fogyaszt. 

 

Kitty 

Superuser II
Superuser II
Szia!

A megnövekedett fogyasztás legtöbb esetben annak a jele, hogy nem megfelelő a hűtőkör és a külvilág közötti szigetelés. Emiatt a kompresszor (motor) folyamatosan áramoltatni probálja a hűtőközeget. Jobb esetben csak az ajtó tömítése adta meg magát, rosszabb esetben a hűtőközeg szivárog. A sípoló motor azt is jelentheti, hogy nincs megfelelő kénese, azaz szökik a hűtőgáz, és egyre kevésbé hűt a hűtő. Az ajtó tömítését egy keskeny papírral (pl papírpénz) végig tudod ellenőrizni. Helyezd a papír csíkot az ajtó széléhez, és csukd rá az ajtót. Ha könnyen ki tudod húzni, akkor rossz a tömítés. Az ajtó széle mentén pár centinként ismételd meg a teszted, amíg körbe nem érsz rajta. Nem biztos, hogy ez a baj, de én a helyedben felkeresnék egy szervizet.

Üdv,
Ádám
First Poster

Köszönöm a segítséget, szerintem is valami yesmi lehet a probléma az oldala is elég meleg és ma pl meg az utóbbi napokban direkt nem volt nyitogatva csak kb 3-4alkalommal 24fok van és még is 1,2kwh a fogyasztása... Egy 1,5hónapos hűtőnél azt hiazem ez nem optimális illetve ennek így az átlag fogyasztáda sem lesz sose 0,7... Nyáron azért mert meleg van télen meg az lesz a kifogás h mert megy a fűtés...