Támogatás

Open search

Meleg a hűtő oldala

New Member

Helló!

Tegnap érkezett családunkba az új hűtő, Samsung RB33J3205SA típus. A biztonság kedvéért csak ma reggel helyeztük áram alá, de mindkét oldala nagyon meleg. Ez normális? El fog múlni vagy melegnek kell lennie?

Köszönöm a válasz(oka)t!

3 VÁLASZOK 3
Navigator
Szia!

Beüzemelést követően természetes jelenség a készülék oldalának melegedése, ugyanis a Samsung hűtőszekrények esetében a belső hőelvonást végző kondenzátor a készülék oldalába van beépíte. A belső térből származó meleg elvonásának hatására a kondenzátor felmelegszik, így a 35-40 fokos hőmérséklet is természetesnek tekinthető.

A készülék megfelelő muködésének érdekében, győződj meg róla, hogy a készülék minden oldala és a környező falak, tárgyak között minimum 5-10 cm távolság legyen, mivel szoros elhelyezés esetén a kondenzátor nem képes elvezetni a hőt, és ez túlforrósodáshoz, hosszú távon pedig meghibásodáshoz vezethet.

üdv. Kitty
Navigator

Szia!

 

Nekünk is pont egy ilyen típusú hűtőm van, és bár Kitty már megválaszolta, de én is aláírom, hogy teljesen normális, ha meleg az oldala. Az 5-10 cm távolság viszont sajnos nekünk nincs meg a hűtő jobb oldala és a fal között, maximum 3-4 cm.

Érdemes lenne átrendezni a konyhát, ha szeretnénk még hosszú ideig használni a hűtőt,  szerintetek?

Köszi előre is.

Navigator

Szia @Matt_89 ! 

 

annak érdekében,  hogy minél hosszabb ideig és megfelelően üzemeljen a készüléked, javasolt lenne ha minimum az 5cm távolságot betartanád a készülék jobb oldalánál is. 

 

Remélem sikerül ezt megoldani. 

 

üdv. Kitty 

 

 

Legelismertebb szerzők