Támogatás

Open search

Samsung s9 clear view és az android 9.

First Poster

Sziasztok.

Van egy galaxy s9 telefonom, amihez vettem egy clear view tokot. Mióta lefrissült az android 9, azóta a telefon nem reagál semmit a tokra. Mármint ha ráhajtom a kijelzőre, nem alszik el, nem záródik le. Ha rá van hajtva és hívnak, a hívást nem tudom fogadni/elutasítani a tokon keresztül. A korábbi android verzióval tökéletesen működött. Esetleg valakinek valamilyen ötlete a megoldásra?

4 VÁLASZOK 4
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Érdemes lenne a Beállítások - Képernyő lezárása útvonalon ki majd ismét bekapcsolni az Always On Display funkciót, majd tesztelni újból a működést.

 

Amennyiben ezt követően sem működik, akkor javasolt elvégezni a gyári visszaállítást, hogy a szoftveres rendellenességeket kiküszöböljük.

 

Adatmentésre a Smart Switch programot használhatod: http://www.samsung.com/hu/support/smartswitch/

 

Üdv,
B.

Apprentice

Tisztelt Support! 
Sajnos nem csak a Clear View de a LED View tokkal is van gond a frissítés óta. Bejelentettem a hibát és én is a fenti workaround-ot kaptam válaszul de nem működik. Tisztelettejlesen kérem hogy jelentsék a hibát a fejlesztőknek mert 2019 január eleje óta ettől zeng az összes technikai fórum. Nem működnek az aktív tokok a frissítés óta. És kérem hogy ne buzdítsák factory reset-re a felhasználókat mert még teljes mentés esetén is egy csomó kellemetlenséggel jár a gyári beállítások visszaállítása. Várom megtisztelő válaszukat! Köszönettel, Danhauser Zoltán

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

A technikusunktól az a visszajelzés érkezett, hogy a leírt esetben a gyári visszaállítás elvégzése szolgálhat megoldással. Amennyiben ezt követően sem működik a tok megfelelően, akkor a szerviznek van lehetősége kivizsgálni a készüléket, így javasolt jelezni a részükre az esetet.

 

Üdv,

Apprentice

Tisztelt Support! Nem segít a gyári beállítások visszaállítása és az újbóli szoftver frissítés. A mai nap folyamán elvittem a készüléket és a tokot is egy szerződött szervízbe (Cordon Electronics) ahol újra megcsinálták a fenti lépéseket. Természetesen nem segített. Megvizsgálták a készüléket szervíz módban, működnek a szenzorok. Még  tartozékok menüpot is hiányzik a szoftverből. Ők sem halottak még a hibáról (!?) . Nem értem, senki sem olvas felhasználói visszajelzéseket rajtam kívül.

 

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/S9-and-Led-Cover-Cover-is-not-working-after-Android...

 

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s9-plus/help/problems-led-view-cover-pie-t3885604

 

Azzal búcsúztak hogy kaptam egy munkalapot  sikertelen javításról. Nem tudnak érdemben lépni. Ezek után ez így nem kielégítő. Adott egy tavaly vásárolt készülék, egy nem olcsó LED-es tok, mindkettő garanciális és a szervíz képtelen megjavítani. Örülnék ha végre hivatalos lenne hogy a frissítés után nem működnek a LED és Clear view tokok és kiküldene a gyártó egy javító frissítést.

 

Várom szíves visszajelzésüket!

 

 

Legelismertebb szerzők