Támogatás

Open search

Samsung s9 clear view és az android 9.

Apprentice

Sziasztok.

Van egy galaxy s9 telefonom, amihez vettem egy clear view tokot. Mióta lefrissült az android 9, azóta a telefon nem reagál semmit a tokra. Mármint ha ráhajtom a kijelzőre, nem alszik el, nem záródik le. Ha rá van hajtva és hívnak, a hívást nem tudom fogadni/elutasítani a tokon keresztül. A korábbi android verzióval tökéletesen működött. Esetleg valakinek valamilyen ötlete a megoldásra?

15 VÁLASZOK 15
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Érdemes lenne a Beállítások - Képernyő lezárása útvonalon ki majd ismét bekapcsolni az Always On Display funkciót, majd tesztelni újból a működést.

 

Amennyiben ezt követően sem működik, akkor javasolt elvégezni a gyári visszaállítást, hogy a szoftveres rendellenességeket kiküszöböljük.

 

Adatmentésre a Smart Switch programot használhatod: http://www.samsung.com/hu/support/smartswitch/

 

Üdv,
B.

Apprentice

Tisztelt Support! 
Sajnos nem csak a Clear View de a LED View tokkal is van gond a frissítés óta. Bejelentettem a hibát és én is a fenti workaround-ot kaptam válaszul de nem működik. Tisztelettejlesen kérem hogy jelentsék a hibát a fejlesztőknek mert 2019 január eleje óta ettől zeng az összes technikai fórum. Nem működnek az aktív tokok a frissítés óta. És kérem hogy ne buzdítsák factory reset-re a felhasználókat mert még teljes mentés esetén is egy csomó kellemetlenséggel jár a gyári beállítások visszaállítása. Várom megtisztelő válaszukat! Köszönettel, Danhauser Zoltán

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

A technikusunktól az a visszajelzés érkezett, hogy a leírt esetben a gyári visszaállítás elvégzése szolgálhat megoldással. Amennyiben ezt követően sem működik a tok megfelelően, akkor a szerviznek van lehetősége kivizsgálni a készüléket, így javasolt jelezni a részükre az esetet.

 

Üdv,

Apprentice

Tisztelt Support! Nem segít a gyári beállítások visszaállítása és az újbóli szoftver frissítés. A mai nap folyamán elvittem a készüléket és a tokot is egy szerződött szervízbe (Cordon Electronics) ahol újra megcsinálták a fenti lépéseket. Természetesen nem segített. Megvizsgálták a készüléket szervíz módban, működnek a szenzorok. Még  tartozékok menüpot is hiányzik a szoftverből. Ők sem halottak még a hibáról (!?) . Nem értem, senki sem olvas felhasználói visszajelzéseket rajtam kívül.

 

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/S9-and-Led-Cover-Cover-is-not-working-after-Android...

 

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s9-plus/help/problems-led-view-cover-pie-t3885604

 

Azzal búcsúztak hogy kaptam egy munkalapot  sikertelen javításról. Nem tudnak érdemben lépni. Ezek után ez így nem kielégítő. Adott egy tavaly vásárolt készülék, egy nem olcsó LED-es tok, mindkettő garanciális és a szervíz képtelen megjavítani. Örülnék ha végre hivatalos lenne hogy a frissítés után nem működnek a LED és Clear view tokok és kiküldene a gyártó egy javító frissítést.

 

Várom szíves visszajelzésüket!

 

 

New Member

Tegnap frissített a Samsung S9 telefonom és nálam sem működik a tok.Esetleg talált valaki valami megoldást.

Apprentice

Nem nincs semmi. A telóm és a tokom is garis. Bevittem a Cordon-hoz, letesztelték, minden szenzor működik rajta. Megfrissítették, semmi változás. Csak a vállukat vonogatták. Nincs megoldás. Kaptam egy munkalapot hogy nem javítható. Időközben volt szerencsém egy frissítetlen S8-ra tenni a tokot és az ott kifogástalanul működött. Azóta a Members-en chateltel, azt ígérték felveszik a szervizzel a kapcsolatot és visszajeleznek. Erre az elmúlt hét kevés volt. Több fronton is jeleztem a problémát, semmi. Se itt, se az eu-s comminity forumon ahol nem is én jelentettem be a problémát, se a chat-en, se a members support-on. Nonszensz. Nem értem mit kellene tennem. Van egy drága telefonom és egy drága tokom, mindkettő garanciális de még sincs megoldás. Bezzeg mindenféle csipp-csipp update-ek tudnak érkezni. Na mindegy. Bár mit sem számít de eljátszotta Samsung a renomét. Február óta küzdök ezzel.  

New Member
Nekem csak tegnap óta nem működik.De gondolom akkor nekem is így marad.2 hónapig volt jó ez a drága tok,nem semmi.
Apprentice

Fentebb vannak a linkek, esetleg nézz be oda is. 

Apprentice

Közben szerencsére nálam megoldódott. Egy ki-be kapcsolás után működik újra.  Remélem másnál is "csak" ennyi lesz a probléma.